بر اساس اطلاعات منتشر شده از هر دو طرف، به نظر میرسد که اوکراین و روسیه در میان مذاکرات آتشبس نقطه مشترکی پیدا کردهاند.
میخائیلو پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در پیامی توئیتری نوشت: «تنها چیزی که در این مرحله تأیید میکنیم، آتشبس، خروج نیروهای روسیه و تضمینهای امنیتی از تعدادی از کشورهاست.»
پودولیاک همچنین یکی از نمایندگان اوکراین در مذاکرات آتش بس روسیه و اوکراین است.
او پیش نویس توافق آتشبس که توسط فایننشال تایمز گزارش شده بود را تایید کرد اما گفت که این فقط معرف موضع طرف روسی است.
او همچنین پیشنهاد گفتگوی مستقیم بین زلنسکی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را ارائه کرد.
طبق گزارش فایننشال تایمز، این پیشنویس ۱۵ مادهای است که شامل صرف نظرکردن کییف از عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، اعلام بیطرفی، پذیرش محدودیتها برای نیروهای مسلح و قول دادن به عدم میزبانی از پایگاههای نظامی یا تسلیحات خارجی خواهد بود که منجر به آتشبس و خروج نیروهای روسیه از اوکراین خواهد شد.
ظاهراً دو طرف بر اساس شرایط فاش شده در حال پیشرفت هستند.
زلنسکی قبلاً پذیرفته بود که اوکراین احتمالاً از پیگیری عضویت در ناتو، نگرانی مهم روسیه که برای توجیه تهاجم استفاده شد، دست خواهد کشید.
او روز سه شنبه گفت که کشورش باید بپذیرد که به عضویت ائتلاف نظامی ناتو نخواهد پیوست.
«اوکراین عضو ناتو نیست. ما این را درک میکنیم. سالها شنیدهایم که درها باز است، اما شنیدهایم که نمیتوانیم بپیوندیم. این یک حقیقت است و باید به رسمیت شناخته شود.»
طرف روسی نیز نسبت به مذاکرات جاری ابراز خوش بینی کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت که «روحیه تجاری» در مذاکرات با «فرمول بندیهای مشخص» که به گفته او نزدیک به توافق است، ظهور کرده است.
سازمان ملل اعلام کرد که تا ۱۴ مارس، ۶۹۱ کشته و ۱۱۴۳ زخمی غیرنظامی در اوکراین به دلیل اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین ، ثبت کرده است، که عمدتاً ناشی از بمباران و حملات هوایی است.
با این حال، سازمان ملل معتقد است که ارقام واقعی «به طور قابل توجهی بالاتر است.»
دادههای سازمان ملل نشان میدهد که از زمان آغاز جنگ، بیش از ۳ میلیون نفر از اوکراین به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
متحدان غربی اوکراین به ارائه سلاحهای دفاعی ادامه دادهاند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه بلافاصله پس از سخنرانی زلنسکی در کنگره آمریکا، از کمک ۸۰۰ میلیون دلاری اضافی تسلیحات دفاعی به اوکراین خبر داد.
این کمکهای اضافی شامل ۸۰۰ سامانه ضد هوایی استینگر، ۲۰۰۰ سامانه ضد زره جاولین، ۱۰۰۰ سلاح ضد زره سبک، ۶۰۰۰ سامانه ضد زره AT-4، صد سامانه هوایی بدون سرنشین تاکتیکی، و اسلحه و مهمات بیشتر است.
با این حال، متحدان از ایجاد منطقه پرواز ممنوع طبق درخواست اوکراین و ارائه تسلیحات تهاجمی مانند جتهای جنگنده خودداری کردهاند.
مطالب دیگر:
در چین، برخی از کودکان پس از دریافت واکسنهای چینی به سرطان خون مبتلا شدهاند
چین پس از مذاکرات فشرده با آمریکا، هیچ نشانهای از پایان حمایت از روسیه نشان نمیدهد