پاتریک وود، رئیس و موسس سازمان «شهروندان برای آزادی بیان» بیان کرد که مردم آمریکا باید هشیار باشند و از حق آزادی بیان خود برای مقابله با نظارت اجتماعی توسط حکومتها در سراسر جهان طی همهگیری کرونا استفاده کنند. همچنین آنها باید مراقب باشند تا ملت آمریکا در دام یک «دیکتاتوری علمی» نیفتد.
وود در گفتگو با برنامه «تقاطعها»(Cross Road) در تلویزیون اپک تایمز گفت که او تصور میکند اگر آزادی بیان از مردم گرفته شود، آمریکا و سراسر جهان همانند حزب کمونیست چین رفتار خواهند کرد.
او گفت: «آزادی بیان تنها راه مقابله و مقاومت در برابر چیزی است که ما امروزه در جهان شاهد آن هستیم. روزی که آزادی بیان به طور کلی از بین برود (و به نظر من در مورد چین، اکنون نیز به صورت کامل از بین رفتهاست) خواهیم دید که تمام جهان رفتاری همانند رفتار امروزه چین خواهند داشت؛ این به معنای ناپدید شدن مردم، چه به صورت فردی و چه دستهجمعی و همچنین قتلعامهای گسترده افرادی است که از آنها خوششان نمیآید».
اشاره وود به بازداشت دستهجمعی مردم اویغور در منطقه شینجیانگ در شمال غرب چین بود. «دادگاه اویغور» که یک محکمه مردمی مستقل در لندن است، طی حکمی در ۹ دسامبر بیان کرد که رژیم چین علیه اویغورها و سایر اقلیتهای مسلمان منطقه مرتکب نسلکشی شدهاست.
پاتریک وود با بیان اینکه آزادی بیان همواره مقاومتی طبیعی در برابر استبداد بودهاست، گفت که حتی اگر استبداد به خواست خود عقبنشینی نکند، میتوان با آزادی بیان در برابر آن مقاومت کرد.
او افزود: «میتوانم به طور قطع بگویم که بدون آزادی بیان، کار ما به عنوان یک ملت و یک مردم تمام است؛ همان گونه که آزادی و رهایی از میان خواهد رفت. همچنین هر چیزی که ما درباره شیوه آمریکایی میدانیم نابود خواهد شد و ما در دام یک دیکتاتوری آشکار علمی خواهیم افتاد».
وود اضافه کرد: «امروزه ما باید بسیار هشیار باشیم. به عقیده من، مردم باید برخیزند، زبان به اعتراض بگشایند و در اجتماعات محلی خود راه پیدا کنند و شروع به مقابله با این مسائل کنند».
او گفت: «اگر ما امروز نتوانیم حرف خود را بزنیم و سایه شوم استبداد بر سر ما قرار گیرد، دیگر هیچگاه توانایی حرف زدن نخواهیم داشت».
وود همچنین بیان کرد کسانی که تلاش میکنند تا یک سیستم نظارت اجتماعی را به تدریج برقرار کنند و به اسم «سلامت عمومی» سیاستهای سختگیرانهای را اجرا کنند، رهبران حکومتها نیستند؛ بلکه افرادیاند که «درست پشت سر رهبران ایستادهاند و این سیاستها را به آنها القا میکنند».
پاتریک وود با اشاره به «فنسالاری»، جنبشی سیاسی-اقتصادی که در اوایل دهه ۱۹۳۰ در دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد، گفت: «یک مثال بارز این مسئله، زمانی بود که رئیس جمهور سابق، دونالد ترامپ، یا رئیس جمهور فعلی، جو بایدن و افراد نزدیک او مثل دکتر آنتونی فائوچی و تعدادی از همکارانش پدیدار شدند؛ آیا فکر میکنید که سیاستهای مقابله با کرونا از ذهن بایدن یا ترامپ ناشی شدهاست؟ خیر، آن دو هیچ تخصصی در این حوزه نداشتند. آن سیاستها از یک ذهن فنسالار برآمده است».
طبق نسخه سال ۱۹۳۷ مجله «تکنوکرات»، مفهوم فنسالاری بیان میکند که نمیتوان از قیمت برای تنظیم فراوانی کالاها استفاده کرد زیرا با افزایش فراوانی، قیمت کاهش پیدا میکند. بنابراین باید از یک روش علمی برای توازن تولید و توزیع کالا بهره گرفت.
وود بیان کرد: «دیگر این نظام سیاسی نیست که قدرت واقعی را در اختیار دارد».
پاتریک وود پیشتر در برنامه «تقاطعها» تلویزیون اپک تایمز گفته بود که ایده فنسالاری در دهه ۱۹۷۰ توسط زبیگنیف برژینسکی به چین کمونیست معرفی شد. برژینسکی یک دانشمند سیاسی و جزو موسسین «کمیسیون سهجانبه» و همچنین مشاور امنیت ملی جیمی کارتر بود.
این امر باعث ترکیب حزب کمونیست چین و به طور کلی کمونیسم با «این نظام فنسالار در مدیریت اجتماعی و مدیریت جامع اقتصاد و مردم شد».
او افزود: «اگر عمیقتر نگاه کنید خواهید دید که گروهی از افراد، یعنی هستهای از مهندسین و دانشمندان تلاش میکنند تا با استفاده از فناوریهای پیشرفته، تمام جامعه و افراد درون آن را تسخیر کنند و نظام اقتصادی را کنترل و مهندسی کنند».
وود بیان کرد: «این شرکتهای بزرگ فناوری که مملو از فنسالاراناند، حکومتها را برای مقاصد خود در اختیار میگیرند و زمانی که به هدفشان میرسند، دیگر حکومتهای جهان برای آنها کاملاً بیاهمیت میشوند. به نظر من این حکومتها اولین کسانی هستند که دور انداخته میشوند».
مطالب دیگر:
روشهایی که یکی از پزشکان خط مقدم برای درمان کووید۱۹ استفاده میکند
ویدئو: چگونه حزب کمونیست چین جای پای خود را در آفریقا مستحکم می کند؟
منشور حقوق و آزادیهای کانادا پس از ۴۰ سال: چگونه کانادا یک بار دیگر به استعمار درآمد