Search
Asset 2

ادامه اعمال فشار دولت امریکا برای آزادی بین‌المللی مذهبی

ادامه فشار دولت آمریکا برای آزادی بین‌المللی مذهبی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده دستور اجرایی به‌منظور پیشبرد آزادی بین‌المللی مذهبی را صادر کرد.
(Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده دستور اجرایی به‌منظور پیشبرد آزادی بین‌المللی مذهبی در سراسر جهان را در تاریخ ۲ژوئن۲۰۲۰ صادر کرد. این متعاقب دستور اجرایی او در ۳مه۲۰۱۸ است که بر نقش سازمان‌های مبتنی بر ایمان و سازمان‌های اجتماعی در تقویت جامعه آمریکا تأکید داشت.

تونی پرکینز، رئیس کمیسیون آزادی بین‌المللی مذهبی ایالات متحده(USCIRF) ، نیز در ۲ژوئن۲۰۲۰ گفت: «ما رئیس‌جمهور ترامپ را تحسین می‌کنیم که همچنان آزادی بین‌المللی مذهبی را به‌عنوان یک ضرورت امنیت ملی و یک اولویت سیاست خارجی محسوب می‌کند. این فرمان اجرائی، دولت آمریکا را به اقدام سریع برای مسئول دانستن آن دسته از دولتهای خارجی ترغیب می‌کند که مرتکب نقض شدید در این زمینه شده‌اند و به‌طور قابل ملاحظه‌ای کمک های اقتصادی آمریکا را برای حمایت از برنامه‌هایی که در جهت پیشبرد آزادی بین‌المللی مذهبی در سراسر جهان هستند، افزایش می‌دهد.»

تازه‌ترین گزارش سالانه کمیسیون آزادی بین‌المللی مذهبی ایالات متحده که در تاریخ ۲۸آوریل۲۰۲۰ منتشر شد، دوباره چین را به‌دلیل سرکوب منظم و شدید آزادی مذهبی به‌عنوان «کشوری با نگرانی‌های خاص» تعیین کرد. در این گزارش به آزار و شکنجه فالون گونگ در چین، از جمله برداشت اجباری اعضای بدن تمرین‌کنندگان زنده فالون گونگ اشاره شده است.

خلاصه دستور اجرایی

آخرین دستورالعمل اجرایی موجود در وب‌سایت کاخ سفید، شامل هشت بخش است و این‌گونه شروع می‌شود: «آزادی مذهبی، آزادی اول آمریکا، یک ضرورت اخلاقی و امنیت ملی است. آزادی مذهبی برای همه مردم در سراسر جهان اولویت سیاست خارجی ایالات متحده است و ایالات متحده به این آزادی احترام می‌گذارد و به‌شدت آن را ترویج می‌کند.»

این دستور، فراخوانی برای جوامع و سازمان‌های مذهبی و نیز سایر نهادهای جامعه مدنی، شرکای مهم در تلاش‌های دولت ایالات متحده برای پیشبرد آزادی مذهبی در سراسر جهان است.

انتظار می‌رود که وزیر امور خارجه ایالات متحده با سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) برای تهیه طرحی در ۱۸۰ روز آینده همکاری کند تا «در برنامه‌ریزی و اجرای سیاست خارجی ایالات متحده و برنامه‌های کمک‌های خارجی وزارت امور خارجه و USAID، آزادی بین‌المللی مذهبی در الویت باشد.» علاوه بر بودجه ۵۰میلیون دلاری در هر سال که از برنامه‌های مرتبط پشتیبانی می‌کند، این دستور اجرایی اطمینان می‌دهد که نهادهای مبتنی بر ایمان و مذهبی برای بودجه فدرال دچار هیچگونه تبعیضی نمی‌شوند.

این دستور به وزیر امور خارجه این اختیار را می‌دهد که مسئولین تعیین شده مربوط به کشورهای با نگرانی خاص را، برای تدوین برنامه‌های جامع هدایت کند. این شامل کشورهایی می‌شود که «مرتکب یا متحمل نقض آزادی مذهبی شده‌اند، همانطور که در گزارش سالانه آزادی بین‌المللی مذهبی، در بند ۱۰۲ (ب) قانون بین‌المللی آزادی مذهبی ۱۹۹۸ یا همان قانون عمومی ۱۰۵-۲۹۲ ذکر شده است.»

به علاوه، کارمندان وزارت امور خارجه آموزش خواهند دید و ابزارهای اقتصادی برای پیشبرد آزادی مذهبی در کشورهای فوق‌الذکر ارزیابی می‌شوند. «این ابزارهای اقتصادی ممکن است در موارد مناسب و در حد مجاز قانون، افزایش برنامه‌‌ریزی در زمینه آزادی مذهبی، اتحاد دوباره کمک‌های خارجی برای بازتاب بهترِ شرایط کشور یا محدود کردن صدور ویزا تحت بند ۶۰۴ (الف) قانون باشد.»

به علاوه، «وزیر خزانه‌داری با مشورت وزیر امور خارجه، می‌تواند تحت دستورالعمل ۱۳۸۱۸ از ۲۰دسامبر۲۰۱۷ _مسدود کردن اموال افراد دخیل در نقض جدی حقوق بشر یا فساد_ تحریم‌هایی را اعمال کند» که در میان سایر موارد، قانون مگنیتسکی مسئولیت‌پذیری مربوط به حقوق بشر را در سطح جهانی یا همان قانون عمومی ۱۱۴-۳۲۸ اعمال می‌کند.

تلاش های مشترک دولت آمریکا

رئیس جمهور ترامپ علاوه بر دستورالعمل های اجرایی خود، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر۲۰۱۹ درخصوص آزادی مذهبی صحبت نیز کرد.

سخنان رئیس جمهور، حمایت شدید دولت ایالات متحده از این موضوع را به‌طور برجسته‌ای مطرح می‌کند. کریستین آریاگا، کمیسر سابق کمیسیون آزادی بین‌المللی مذهبی ایالات متحده، در مصاحبه با دزرت نیوز گفت: «به‌طور طبیعی وقتی شما رویدادهای بین‌المللی در ارتباط با آزادی مذهبی دارید، افراد کمی در رده دیپلماتیک حضور دارند.»

سام براون‌بک، سفیر کبیر آمریکا در زمینه آزادی بین‌المللی مذهبی، مجدداً تعهد دولت آمریکا برای آزادی مذهبی را تکرار کرد. همانطور که در مقاله دزرت نیوز نقل شده است: «شما باید دولتی می‌داشتید که می‌خواست واقعاً برای آزادی مذهبی اعمال فشار کند و این کاری است که این دولت انجام می‌دهد و برای این کار است.»

به‌غیر از قوه مجریه، کمیسیون اجرائی کنگره درباره چین (CECC) گزارش سال ۲۰۱۹ خود را در ژانویه۲۰۲۰ منتشر کرد و در آن بیان شد که حقوق بشر و وضعیت حاکمیت قانون در چین رو به وخامت است.

این گزارش با استناد به وب‌سایت مینگهویی عنوان می‌کند که دست کم ۶۹ تمرین‌کننده فالون گونگ در نتیجه آزار و اذیت به‌دست حزب کمونیست چین جان باختند و حداقل ۹۳۱ تمرین‌کننده فالون گونگ در سال ۲۰۱۸ به‌طور غیرقانونی به حبس محکوم شدند.

در این گزارش همچنین توصیه شده است که ایالات متحده، مسئولان حزب کمونیست چین را که ناقض حقوق بشر مانند آزادی عقیده بوده‌اند مسئول دانسته و آنها را به لحاظ مالی تحریم کند و از صدور ویزا برایشان خودداری کند. دولت ایالات متحده باید به‌وضوح بین «مردم و فرهنگ چین» با «دولت چین و حزب کمونیست» تمایز قائل شود.

نوشته: مینگهویی

مطالب دیگر:

گزارش سالانه ۲۰۲۰ کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده: برداشت اجباری اعضای بدن تمرین‌کنندگان زنده فالون گونگ در چین ادامه دارد

محکومیت شدید چین در گزارش آزادی بین‌المللی مذاهب

چین به‌خاطر نقض حقوق بشر برای بیست‌و یکمین سال متوالی،«کشوری با نگرانی خاص» باقی می‌ماند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی