Search
Asset 2

فشار چین بر شرکت‌ها و دولت‌های خارجی برای نادیده گرفتن نقض حقوق بشر

آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات فشار چین بر شرکت‌ها و دولت‌های خارجی برای نادیده گرفتن نقض حقوق بشر برداشت اجباری اعضای بدن تمرین‌کنندگان
گروهی از معترضان اویغور، در خارج از کنسولگری چین در قزاقستان، پیگیر وضعیت بستگان خود در چین هستند که مفقود یا زندانی هستند. (Abduaziz Madyrovi/AFP via Getty Images)

به گفته کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده، نقض آزادی مذهبی در چین و افزایش نفوذ و فعالیت‌های آن در خارج از مرزهای آن از «نگران‌کننده ترین تحولات» سال گذشته بوده است.

این کمیسیون، در گزارش سالانه ۲۰۲۱ خود که در ۲۱ آوریل منتشر شد، چین را به عنوان یکی از «ناقضین» آزادی مذهب در جهان خواند و گفت که شرایط در چین در سال ۲۰۲۰ نسبت به گذشته وخیم‌تر بوده است.

این کمیسیون معتقد است که تأثیر اقتصادی و ژئوپلیتیکی پکن در خارج از کشور بر حقوق و آزادی‌های سایر کشورها تأثیر منفی گذاشته است.

در بیانیه منتشر شده آمده است «این تاکتیک‌ها شامل آزار و اذیت، ارعاب و بازداشت فعالان حقوق بشر، اقلیت‌های قومی و مذهبی و سایر منتقدان و مخالفان» است.

در این گزارش آمده است که کشورهایی مانند ترکیه با ساکت کردن منتقدان و حتی بازگرداندن پناهندگان اویغور به چین در برابر فشارهای پکن تسلیم شده‌اند.

تونی پرکینز، نایب رئیس این کمیسیون در ۲۱ آوریل در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت «نقض آزادی مذهبی توسط حزب کمونیست چین و تهدیدات و ارعاب فزاینده آن در خارج از کشور نگران کننده‌ترین تحولاتی بود که در سال ۲۰۲۰ شاهد آن بودیم.»

رژیم چین همچنین شرکت‌های بین‌المللی، از جمله شرکت‌های آمریکایی را مجبور به نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در چین می‌کند و مدیران شرکت را تهدید می‌کند که «بین رعایت قوانین ایالات متحده و قوانین چین» یکی را انتخاب کنند.

پرکینز به اپک‌تایمز گفت که برای شرکت‌های آمریکایی سودمند است که از محصولات یا خدماتی که از اردوگاه‌های کار اجباری در شمال غربی چین شین‌ جیانگ است، بهره‌مند شوند.

او از شرکت‌ها و اتاق بازرگانی ایالات متحده به دلیل مخالفت با قانون پیشگیری از کار اجباری اویغور انتقاد کرد.

پکن بارها ادعای سوءاستفاده از طریق کار اجباری را رد کرده است و اخیراً مردم را به تحریم سراسری برندهای پوشاک و کفش غربی را که از تأمین اجناس از منطقه شین جیانگ فاصله گرفته‌اند، تشویق ک است.

در گزارش این کمیسیون، در خصوص صدور مدل حاکمیت اینترنتی و فناوری و تجهیزات نظارت پیشرفته چین به کشورهایی مانند بلاروس، ونزوئلا و زیمبابوه، که دولت‌های سرکوبگر فعالین حقوق بشر دارد و مخالفان سیاسی را مورد آزار و اذیت و سرکوب قرار می دهند ابراز نگرانی شد.

بر اساس این گزارش، رژیم‌های سرکوبگر در سراسر جهان که به دنبال تکرار «مدل چین» و وارد کردن «اقتدارگرایی دیجیتال» رژیم هستند، و از شرکت‌های فن آوری چینی مانند هوآوی و زدتی‌ای برای پیاده سازی و استقرار چنین فناوری‌هایی استفاده می‌کنند.

نوری ترکل، نماینده کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده در کنفرانس مطبوعاتی مجازی گفت که کشورهای آسیای میانه مانند قزاقستان و تاجیکستان به طور فزاینده «از روش‌های چین برای سرکوب سیاسی و آزار و اذیت مذهبی استفاده می‌کنند.» او گفت که تعدادی از کشورهای دیگر مانند کره شمالی و ونزوئلا نیز از فن آوری نظارت چینی برای سرکوب اقلیت‌های مذهبی و قومی استفاده می‌کنند.

معاون رئیس کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده نیز گفت که نفوذ چین در مکان‌هایی مانند برمه، ویتنام و سایر کشورهای همسایه نیز در حال افزایش است.

دیده‌بان حقوق بشر، در ژانویه اعلام کرد که چین «بزرگترین تهدید برای حقوق بشر جهانی» در سال ۲۰۲۰ است.

برداشت اجباری اعضای بدن

بیش از دو دهه آزار و شکنجه مردمی که در چین روش معنوی فالون گونگ را تمرین می‌کنند، در گزارش امسال کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده مورد توجه قرار گرفت.

این کمیسیون اظهار داشت «بر اساس گزارش‌ها، هزاران تمرین‌کننده فالون گونگ در طی سال ۲۰۲۰ به دلیل ایمان خود مورد آزار و اذیت و دستگیری قرار گرفتند و برخی از آنها به دلیل شکنجه هنگام بازداشت درگذشتند.» «گزارش‌های معتبر بین‌المللی همچنین حاکی از آن است که برداشت اجباری اعضای بدن افراد، از جمله از تمرین‌کنندگان فالون گونگ، به احتمال زیاد ادامه دارد.»

بیشتر بخوانید: اسناد محرمانه فاش شده دال بر نسل‌کشی تمرین‌کنندگان فالون گونگ به‌دست رژیم چین

شواهد مربوط به جرایم پیوند اعضا در چین همچنان در حال افشاء است، گزارش‌های تحقیقاتی حاکی از آن است که تعداد اندام‌های برداشت شده همچنان در حال افزایش است و اندام‌های پیوندی با زمان انتظار کوتاه در دسترس هستند.

به گفته ترکل، عمل برداشت اجباری اعضای بدن توسط حزب کمونیست چین به زندانیان اویغور گسترش یافته است، از جمله زندانیان در اردوگاه های کار اجباری منطقه شین‌جیانگ.

او گفت «آنها حتی در کشورهای با اکثریت مسلمان، به دنبال مشتری برای فروش اعضای بدن اویغورها هستند. آنها بیمارستان ویژه‌ای برای این کار در پکن دارند. آنها این بیمارستان را از طریق پیام‌های ویدئویی تبلیغ می‌کنند و می‌گویند اعضای بدن افراد مسلمان موجود است.»

او افزود، بر اساس گزارش‌ها، زمان انتظار برای برخی از پیوندهای اعضای بدن به طور قابل توجهی کوتاه شده و فقط ۴۸ ساعت است.

در اوایل ماه مارس، یک گروه از قانونگذاران ایالات متحده از هر دو حزب در مجلس و سنا اولین قانون مبارزه با عمل برداشت اجباری اعضای بدن توسط چین را تحت عنوان قانون توقف برداشت اجباری اعضای بدن را ارائه دادند.

اولویت سیاست خارجی

سال گذشته، آزادی مذهبی اولویت دولت ترامپ در سیاست خارجی ایالات متحده بود. در فوریه سال ۲۰۲۰، ایالات متحده اولین اتحاد بین‌المللی آزادی مذهبی را تشکیل داد که اکنون ۳۲ کشور عضو دارد، و در ژوئن سال ۲۰۲۰، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، یک فرمان اجرایی در مورد پیشبرد آزادی مذهبی بین‌المللی امضا کرد و موضوع را در برنامه‌های سیاست خارجی ایالات متحده و کمک‌های خارجی دخیل کرد.

در ژانویه ، دولت ترامپ سواستفاده حزب کمونیست چین از اقلیت‌های مسلمان در شین جیانگ را «نسل کشی» اعلام کرد.

دولت بایدن نیز رفتار چین با مسلمانان اویغور را نسل کشی اعلام کرد و مقامات چینی را به دلیل نقض حقوق بشر در ماه مارس تحریم کرد. اما دولت جدید آمریکا، آزادی مذهبی بین‌المللی را به عنوان یک اولویت سیاست خارجی قرار نداده است.

پرکینز به اپک تایمز گفت «ما واقعاً نمی‌دانیم که موضع این دولت دقیقاً در کجا قرار می‌گیرد وقتی که صحبت از آزادی مذهبی در سیاست خارجی ما می‌شود.»

کمیسیون آزادی مذهب بین المللی ایالات متحده، توسط قانون بین المللی آزادی مذهبی ۱۹۹۸، برای نظارت بر شرایط آزادی مذهبی در کشورهای خارجی ایجاد شد.

در آن سال، این کمیسیون ۱۴ کشور از جمله چین را به عنوان کشورهایی با نگرانی خاص تعیین کرد زیرا آنها ناقض شدید آزادی مذهبی هستند.

گزارش این کمیسیون همچنین به سواستفاده حکومت‌ها از موضوع مقابله با پاندمی کووید۱۹، برای سرکوب آزادی‌های مذهبی اشاره کرد.

مطالب دیگر:

هولوکاست جدید: نسل‌کشی اویغورها و پیروان فالون گونگ در چین

بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

استرالیا توافقات «کمربند و جاده» با پکن را فسخ می‌کند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی