Search
Asset 2

وزارت امور خارجه برای بیست‌ویکمین بار چین را در لیست سیاه ناقضان آزادی مذهبی قرار داد

 پمپئو اعلام کرد:«ایالات متحده به تلاش خستگی‌ناپذیر خود برای پایان دادن به سواستفاده‌ و آزار ناشی از مسائل مذهبی در سراسر جهان ادامه خواهد داد
(Manuel Balce Ceneta/POOL/AFP via Getty Images)

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۷ دسامبر نام چین را به لیست سیاه کشورهای ناقض آزادی مذهبی وارد کرد و آن را به نام ۹ کشور دیگر که سابقه ضعیفی در زمینه حقوق بشر دارند، افزود.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، مطابق با مصوبه بین‌المللی آزادی مذهبی (IRFA) در سال ۱۹۹۸،  این ۱۰ کشور را که شامل میانمار، اریتره، ایران، کره شمالی، نیجریه، عربستان سعودی و تاجیکستان می‌شوند، به‌عنوان «کشورهای نیازمند رسیدگی ویژه» نامید.

 با توجه به بیانیه‌ وزارت امور خارجه، این کشورها مسبب «نقض سازمان‌یافته و فاحش آزادی مذهبی» شده و یا در آن دخالت داشته‌اند.

 پمپئو اعلام کرد:«ایالات متحده به تلاش خستگی‌ناپذیر خود برای پایان دادن به سواستفاده‌ و آزار ناشی از مسائل مذهبی در سراسر جهان ادامه خواهد داد و کمک خواهد کرد تا تضمین شود هر فرد در هر مکان و در هر زمان، حق دارد طبق ندای وجدان خود زندگی کند.»

با توجه به وبسایت وزارت امور خارجه، اقدامات صورت‌گرفته جهت «نقض فاحش» این پیمان شامل «شکنجه، رفتار یا تنبیه تحقیرآمیز، بازداشت‌های طولانی بدون پرداخت هزینه، آدم‌ربایی و بازداشت‌های غیرقانونی یا انکار وقیحانه حق افراد برای زندگی، آزادی یا امنیت» است.

 مجلس از این نام‌گذاری‌های سالانه مطلع می‌شود و می‌تواند جهت تحت فشار گذاشتن این کشورها برای پایان دادن به رفتارهای ضد آزادی مذهبی، دست به اقدامات اقتصادی یا غیراقتصادی بزند.

این نخستین باری نیست که نام چین در لیست سیاه قرار می‌گیرد. اولین بار در سال ۱۹۹۹ به‌عنوان یک «کشور نیازمند رسیدگی ویژه» نام‌گذاری شد و از آن زمان به بعد، هر سال این لقب را گرفته‌است.

در اوایل ماه آوریل، کمیسیون آزادی بین المللی مذهبی ایالات متحده (USCIRF) که یک کمیسیون مستقل و دو حزبی فدرال است و تحت نظارت مصوبه بین‌المللی آزادی مذهبی ایجاد شده، پیشنهاد داد که این عنوان به ۱۴ کشور از جمله چین، داده شود.

جانی مور، عضو کمیسیون آزادی مذهبی آمریکا، در گزارش سالانه این سازمان در سال ۲۰۲۰ گفت: «شکی نیست که چین برجسته‌ترین ناقض حقوق بشر و آزادی مذهبی است. چین را نه تنها به‌علت اقدامات غیرقابل‌توجیهش، بلکه به‌علت نحوه پشتیبانی و همدستی با دیگر کشورهای سراسر جهان جهت انجام اقدامات مشابه، ‌نمی‌توان با هیچ کشور دیگری در جهان مقایسه کرد.»

 براساس این گزارش، بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و هشتصد هزار تن از اقلیت‌های قومی مسلمان، از جمله اویغورها در بیش از ۱۳۰۰ اردوی کار اجباری در شین‌جیانگ چین زندانی شده‌اند. هم‌چنین، هزاران نفر از تمرین‌کنندگان فالون گونگ در سال ۲۰۱۹ به دلیل انجام تمرینات مدیتیشن یا «توزیع مطالبی در مورد عقاید خود» دستگیر شدند.

بیشتر بخوانید: بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

در ژوئیه ۱۹۹۹، رژیم چین از ترس محبوبیت روزافزون روش معنوی فالون گونگ که به فالون دافا نیز معروف است، آزار و شکنجه تمرین‌کنندگان این روش معنوی را شروع کرد. طبق برآوردهای آن زمان دولت، تا سال ۱۹۹۹ این روش معنوی بین ۷۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تمرین‌کننده داشته‌است. براساس مرکز اطلاعات فالون دافا، میلیون‌ها تن از این افراد در زندان‌ها، اردوگاه‌های کار اجباری و سایر مراکز زندانی شده‌اند و صدها هزار تن هنگام بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته‌اند.

طبق همین گزارش، پمپئو مجمع‌الجزایر قٌمٌر، کوبا، نیکاراگوئه و روسیه را در لیست دولت‌های تحت پیگردی قرار داد که در اقدامات شدید علیه آزادی مذهبی دخیل بود‌ه یا چنین اقداماتی را روا داشته‌اند.

در آخر، پمپئو چندین گروه‌ تروریستی از جمله القاعده، بوکو حرام و داعش را نیز به‌عنوان نهادهای نیازمند به رسیدگی ویژه نامید.

مطالب دیگر:

نفوذ رژیم چین در آمریکا با کمک سرمایه‌داران وال‌استریت

انتظار می‌رود که تعداد آن دسته از نمایندگان کنگره که می‌خواهند نتایج انتخابات را به چالش بکشند، افزایش یابد

ترامپ در مواجهه با بزرگ‌ترین تقلب انتخاباتی در تاریخ ایالات متحده می‌گوید: «اکنون زمان عقب‌نشینی نیست»

کمیته مشترک کنگره، قطع‌نامه‌ای که در آن بایدن «رئیس‌جمهور منتخب» شناخته شده بود را رد کرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی