صبح دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در مصاحبهای چشمانداز رسانهای ایالات متحده را این چنین توصیف کرد: دیگر در آن «مطبوعات آزاد» وجود ندارد.
ترامپ در مصاحبهاش با لیزا بوث در روز دوشنبه با مثال زدن بحران مرزی کنونی به عنوان نمونهای از فقدان پوشش خبری گفت: «این یک رسانه آزاد نیست. این رسانهای است که ما برای دور زدن آن باید بسیار بسیار زیرک باشیم؛ اما خود این رسانه، وقایع بد را اگر برای دموکراتها بد باشند پوشش نمیدهد. خیلی عجیب است. شما نگاهی به برخی پوششهای خبری و بعضی از وقایع عجیب در مرزها بیندازید؛ خواهید دید که با هم تناسبی ندارند».
فرمانده سابق کل قوا اظهار داشت: «اگر شما به شبکههای انبیسی، ایبیسی، سیبیاس و البته سیانان و اماسانبیسی نگاه کنید اثری از پوشش آن وقایع نمیبینید یا بسیار اندک به آن پرداخته شدهاست. این ماجرایی شگرف و مهم است و کشور ما را به ورطه نابودی خواهد کشاند».
ترامپ در طول ریاست جمهوری خود «اخبار جعلی» را محکوم میکرد و از واژههای تحقیرآمیز برای توصیف رسانههایی استفاده میکرد که باور داشت موضوعاتی که علیه او یا سیاستهای او بودند را برجسته میکردند در حالی که به طور کلی موضع مخالفین و منتقدین او را ترویج میدادند. همچنین رئیس جمهور سابق، بارها از اماسانبیسی، نیویورکتایمز و سیانان انتقاد کرد و گفت این شبکهها اساسا بالهای حزب دموکراتاند.
در طی این هفته، یک عکاس و خبرنگار با سابقه در سایت گتی به نام جان مور از دولت بایدن خواست تا به کارکنان رسانهای اجازه دهد با رسیدن موج عظیمی از مهاجرین غیرقانونی در مرز جنوبی، بر عملیات مامورین حفاظت از گمرک و مرز (CBP) نظارت کنند.
مور روز جمعه در توییتر نوشت: «من به صورت محترمانه از حفاظت گمرک و مرز ایالات متحده درخواست کردم که منع دسترسی رسانهها به عملیات مرزیشان را پایان دهند. در دوران بوش، اوباما و ترامپ، من از حفاظت گمرک و مرز عکاسی کرده بودم اما حالا هیچگونه دسترسی به رسانهها داده نمیشود. این عکسها نیز با لنز دوربرد از سمت مکزیک گرفته شدهاند».
مور در توییتی دیگر افزود: «منع فیزیکی بر دسترسی رسانهها به عملیاتهای مرزی در دوران جدید، سابقه ندارد. به کسانی که شاید بگویند این وضعیت را چندان سخت نگیرم و آنها، در حال رتق و فتق امور اند، باید بگویم که نشان دادن نوع واکنش ایالات متحده به موج کنونی مهاجرت دقیقا وظیفه و نقش رسانه است».
نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که آمریکاییها نسبت به رسانههای عمده و شرکتی بسیار بدگماناند. سال گذشته یک نظرسنجی توسط موسسه گالوپ نشان داد که تنها ۹ درصد مردم آمریکا به میزان «خیلی زیاد» به رسانه اعتماد دارند و ۳۱ درصد مردم به مقدار «زیاد» آنها را معتبر میدانند. در حالی که طبق این نظرسنجی ۳۳ درصد افراد «هیچ» اعتمادی به رسانهها ندارند و ۲۷ درصد نیز «زیاد» به آنها اعتماد ندارند. در نظرسنجیهای دیگر تعداد قابل توجهی از آمریکاییها رسانههای بزرگ را به دلیل برانگیختن شکاف سیاسی در ایالات متحده مقصر میدانند.
مطالب دیگر:
کارشناسان میگویند دولت آمریکا باید سرمایهگذاری در چین را محدودتر کند
کاخ سفید اجازه هیچگونه دسترسی به عملیاتهای مرزبانی را به خبرنگاران نمیدهد
سوسیالیسم گرگی در لباس گوسفند (بخش دوم)