یافتههای کلیدی آخرین گزارش تحقیقاتی که به دستور دولت آلبرتا درباره صنعت انرژی این استان انجام شد، میگوید حضور «عوامل خارجی با سرمایهگذاریهای بالا» برای انتشار «اخبار کذب» به منظور زمین گیر کردن صنعت نفت و گاز آلبرتا را تایید کرده است.
این گزارش که توسط حسابدار قضایی و تجدید ساختار، استیو آلن گردآوری شده است، در ماه جولای به دولت این استان تحویل داده شد و ۲۱در اکتبر به صورت عمومی منتشر گردید.
وزیر انرژی سونیا سَوِج ضمن اعلام انتشار گزارش مذبور، گفت شهروندان آلبرتا «حق دارند» درباره کمپینهایی که به مخالفت با پروژههای سوخت فسیلی کمک کرده و پیامدهای ناگواری برای اقتصاد داشتهاند «ناراحت باشند».
گزارش مذبور میگوید طرحهای زیستمحیطی در کانادا از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ مبلغی برابر با ۱.۲۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی دریافت کردهاند و اینکه احتمالاً رقم یادشده کمتر از مبلغ واقعی آن است. از این مبلغ، ۹۲۵ میلیون دلار را خیریههای کانادا برای «طرحهای زیستمحیطی»، ۳۵۲ میلیون دلار را برای سرمایهگذاری در «طرحهای زیستمحیطی واقع در کانادا» که در ایالات متحده باقی ماندند مثل کمپینهای ضد خط لوله (کیاستون)، و ۵۴.۱ میلیون دلار را به طور ویژه برای «فعالیتهای ضد توسعه منابع آلبرتا» خرج کردهاند.
این گزارش خاطر نشان میکند که سازمانهای محیط زیستی که علیه صنعت نفت و گاز آلبرتا کمپین به راه انداختهاند، ظاهراً برای پیشبرد هدفی با یکدیگر همکاری کرده و با جذب منابع سرمایهگذاری و استخدام پرسنل به تعداد بالا، «به مانند یک صنعت» عمل میکنند.
علاوه بر این، گزارش آلن به نگرانیهای موجود درباره آزادی بیان نیز پرداخته است.
گزارش مذکور میگوید در این گزارش که درباره مخالفت با صنعت نفت و گاز آلبرتا است «نباید اینگونه برداشت کرد که محتوای آن به دنبال محدود کردن این حقوق و آزادیهای مهم است».
اما آلن خاطر نشان کرد که تبعیض رسانهها و کنشگرایی، بحث و گفتگوی آزاد و عمومی را خدشهدار کرده است.
او نوشت: «در ارجحیت دادن به معضل تغییرات اقلیمی در دستور کار کشور باید از جنبش محیط زیست تقدیر کرد. اما از این بابت نگران هستم که این گفتمان به حدی دوقطبی و فلج شده است که تقریباً پرسش یا ارائه پیشنهاداتی را که با اهداف سازمانهای محیط زیستی مردمنهاد همخوانی نداشته باشد، غیر ممکن کرده است و رسانهها نیز معمولاً از این امر حمایت میکنند».
سازمان گرینپیس کانادا در پاسخ به این گزارش گفت تحقیقات یادشده هیچگونه خطایی از جانب فعالان کمپین نیافته است و از این تحقیقات انتقاد کردند.
استراتژیدان ارشد این گروه در حوزه انرژی، کیث استوارت طی بیانیهای گفت: «حتی زمانی که عوامل قدرتمند از این بابت ناراحت شوند، ما با حمایت حامیان خود و همراه با رهبران داخلی و گروههای خط اول (افرادی که بیشترین و وخیمترین پیامدهای تغییرات اقلیمی را متحمل میشوند) به فشار ادامه خواهیم داد».
مشاور حقوقی گرینپیس، علی نراقی در ادامه افزود: «یافتههای این تحقیقات مبنی بر اینکه گرینپیس کانادا در فعالیتهای «ضد آلبرتا» دست داشته است، از ضوابط قانونی پیروی نمیکند، شواهد و قرائن علمی را نادیده میگیرد، و ممکن است برای آزادی بیان و بحث و گفتگوی هدفمند در یک جامعه به ظاهر دموکراتیک و آزاد، اثر بازدارنده داشته باشد».
در واقع، تحقیقات مذکور از مشارکت گروهها در «فعالیتهای ضد آلبرتا» حرفی نمیزند، بلکه به «طرحهای ضد منابع آلبرتا» اشاره میکند.
آلن نوشت: «من در کل گزارش خود به طور واضح گفتهام که از نظر من، مشارکت در کمپین ضد انرژی آلبرتا به هیچ عنوان کاری ناشایست نبوده و به هیچوجه به منزله کاری نیست که مردود اعلام شود و همچنین، این گزارش هیچ گروهی را «حامی» یا «ضد» آلبرتا نمیخواند».
رئیس و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان نفت کانادا، تیم مکمیلان گفت تحقیقات مذکور از کمپینهایی با سرمایهگذاری خارجی که میلیاردها دلار درآمد و هزاران شغل را در آلبرتا کنسل کردهاند، پرده برداشته است.
مکمیلان طی بیانیهای که نزد اپک تایمز منتشر شد، گفت: «گفتگو درباره انرژی سالهاست که توسط سازمانهای کنشگری هدایت میشود که بر سیاستهای انرژی که امروزه قیمت انرژی را برای مردم کانادا افزایش دادهاند و منجر به کمبود انرژی برای شرکای تجاریمان در سراسر دنیا شدهاند، اثرگذار بودهاند».
مطالب دیگر:
بایدن گزارشهای «آشغال» پرداخت ۴۵۰ هزار دلار به مهاجران غیرقانونی را رد کرد
دیدگاه: عواقب واکسیناسیون اجباری
چین از آمریکا میخواهد در ازای همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی، خواستههایش را برآورده کند