Search
Asset 2

آمریکا چطور باید در برابر خطرات بیولوژیکی آینده در مقابل چین آماده شود

تئودور روزولت (U.S. Navy via Getty Images)

به نظر می‌‏رسد هیچ کس در سیستم اطلاعاتی آمریکا و اروپا به طور سیستماتیک آنچه چین انجام می‌‏دهد را بررسی نکرده است

نوشته، استفان براین

تفسیر

دو راه حل کلیدی برای آماده شدن برای فاجعه بیولوژیکی آتی وجود دارد: یکی استراتژی است که صنایع نظامی و ضروری کشور‌‏ها به عملکرد خود ادامه داده و حتی آن را بهبود بخشند و دیگری داشتن ذکاوتی به مراتب بهتر از بازیگران «بد» این ماجرا، به ویژه روسیه و چین.

هر دو در تمام کشور‌‏ها به ویژه در اروپا و آمریکا نیاز به بررسی پیشرفت بیشتر دارند.

در حالی که بسیاری از کارشناسان بر تعطیلی مشاغل و صنایع به منظور توقف شیوع ویروس کرونا متمرکز هستند، توجه کمتری به تخریب نظامی ایالات متحده و تضعیف استراتژی بازدارندگی این کشور به ویژه در شرق آسیا می‌‏شود.

همزمان با از دست رفتن توانایی استراتژی «بازدارندگی از جنگ» آمریکا در برخی مناطق، خطر جنگی جامع در حال افزایش است.

نه نیروی دریایی و نه پنتاگون برای پاندمی کووید ۱۹ آماده نبودند و تصمیماتشان منجر به خروج ناو هواپیمابر USS تئودور روزولت از منطقه شد.

در اوایل ماه مارس، نیروی دریایی به رفت و آمد «عادی» خود در مناطقی که با افزایش شیوع ویروس کرونا مواجه بودند، اصرار داشت. سپس کشتی «تئودور روزولت» به ویتنام رفت و خدمه آن به مدت پنج روز در خشکی حضور داشتند. در آن زمان کشتی‌‏های کروز به مدت ۱۴ روز در دریا «قرنطینه» شدند.

نیروی دریایی آمریکا تا آن زمان باید می‌‏دانست که قرنطینه مسافران کشتی‌‏های مسافرتی و خدمه آنها در دریا به معنای گسترش ویروس در کشتی‌‏های مسافرتی است. در همان زمان، در حالی که پنتاگون تمام سفرها، تمرینات نظامی و اعزام ها را لغو کرد، تصمیم نیروی دریایی برای «قرنطینه» پنج هزار نفر با هم را لغو نکرد.

چین از غیاب تئودور روزولت با تقویت اقدامات نظامی خود در دریای جنوبی چین استفاده کرده و این خطر وجود دارد که رهبران ارتش چین برای انجام عملیات علیه اهداف مهم اقدام کنند.

پنتاگون و سرویس‌‏های نظامی باید روش بهتری برای تأمین امنیت نیروهای نظامی تاثیرگزار در شرایط پاندمی پیدا کنند. به نظر می‌‏رسد بخشی از پاسخ به این نیاز، آماده سازی از قبل کیت‌‏های تست کرونا، ماسک‌‏های محافظ و تجهیزات ضد عفونی در مناطق ایمن داخل یا نزدیک پایگاه های مهم ارتش آمریکا است.

بدیهی است که پنتاگون در داخل آمریکا به دنبال راه چاره مختلف بوده است، شامل دورکاری بسیاری از کارکنانش انجام داده است؛ اما اوضاع برای نیرو‌‏هایش در خارج از کشور نیز باید در اولویت باشد.

استراتژی مدنی

استراتژی مشابهی برای صنایع کلیدی و مهم مورد نیاز است. اگر کارخانه‌‏های تخصصی تولید را کاهش دهند و همه با هم کار را متوقف کنند، آسیب به توانایی‌‏های آمریکا می‌‏تواند بسیار زیاد باشد. این استراتژی که اجازه دهند مشاغل از جمله مشاغل کوچک به کار خود ادامه دهند، می‌‏تواند به میزان قابل توجهی نیاز به ارائه تمهیدات و آماده سازی برای تعطیلی یا قرنطینه‎‌‏ را کاهش می‌‏دهد.

در طول جنگ عراق و کویت و جنگ عراق، اسرائیل با تهیه بسته‌‏هایی برای همه شهروندانش، شامل ماسک های ضد گاز و آنتی بیوتیک‌‏ها درصورت بروز حمله بیولوژیکی، نمونه مهمی از حمایت مردمی را نشان داد. توزیع بسته‌‏‌‏ها در سال ۲۰۱۴ به پایان رسید، اما توزیع بسته به مثابه نمونه‌‏ای عالی از آنچه تمام کشورها می‌‏توانند برای محافظت مردم در برابر شیوع ناشی از ویروس‌‏ها انجام دهند، است.

این کشور برای هر شهروند یک بسته مناسب طراحی کرد، (شامل بسته کودک و بسته‌‏های متناسب با افرادی که ریش‌‏های بلند دارند) این راهی مناسب برای حفاظت از جان افراد و محافظت از کشور است؛ به این معنا که قرنطینه و اقدامات دیگر می‌‏تواند فقط محدود به نقاطی با شیوع بالا و تنها زمانی که واقعا نیاز هست باشد.

بسته‌‏ها می‌‏تواند شامل ماسک‌‏های صورت باکیفیت، دستکش لاستیکی و از همه مهمتر مواد ضد ویروس چند منظوره باشند. آخرین مورد هنوز در دسترس نیست، اما سرمایه گذاری در توسعه آنها می‌‏تواند ترس و نگرانی را در سطح بین‌‏المللی کاهش دهد، جلوی احتکارها را که به اعتماد اجتماعی آسیب می‌‏رساند بگیرد و فعالیت سیستم‌‏های حمل و نقل را برقرار نگه دارد. این موضوع همچنین فشارها را بر پزشکان، پرستاران و بیمارستانها کاهش می‌‏دهد.

کاری که چین انجام می‌‏دهد

آنچه دنیا به آن نیاز دارد، داشتن ذکاوت بیشتر است، به طوری که بتوان از خطرات اجتناب کرد یا کاهش داد. به دلیل تماس و همکاری گسترده دانشمندان چینی و غربی و پروژه‌‏های مشترک بین آزمایشگاه‌‏های چینی، آمریکایی، فرانسوی و سایر آزمایشگاه‌‏ها، درباره عملیات تحقیقات بیولوژیکی چین چیزهای زیادی مشخص شده است.

برای مدت کوتاه سه سال (از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷)، ایالات متحده خطر انواع خاصی از تحقیقات ویروسی را تشخیص داد و از دانشمندان خواست که این فعالیت را متوقف کنند. این موضوع تا جایی پیش رفت که بودجه مؤسسه ملی بهداشت و سایر سازمان‌‏ها قطع شد. اما در سال ۲۰۱۷ این ممنوعیت کاهش یافت.

سپس تشکیلات علمی ایالات متحده به طور عادی و بدون ارزیابی استراتژیک خطرات ناشی از آن، به کار خود بازگشت؛ اگرچه هشدارهایی وجود داشت. اف‌‏بی‌‏آی نگران عوامل بیولوژیکی از جمله ویروس‌‏های سارس بود که درحال ورود و خروج به ایالات متحده بودند و گمرک این کشور هم برخی از این موارد را توقیف کرد.

به همین ترتیب، سازمان سیا نگرانی‌‏های جدی خود درباره برخی از خطرات جنگ بیولوژیکی، به ویژه از طرف تروریست‌‏ها را ابراز داشت. اما به نظر نمی‌‏رسد که هیچ کس در سیستم اطلاعاتی آمریکا به شکلی سازمان یافته آنچه چین در حال انجامش بود را کندوکاو کرده باشد.

صدها و شاید هزاران دانشمند آمریکایی وجود دارند که با متخصصان چینی کار می‌‏کنند. آنها درباره آنچه چین انجام می‌‏دهد چیزهای زیادی می‌‏دانند. برخی از کارها در آزمایشگاهها و دانشگاههای آمریکایی انجام می‌‏شود، برخی نیز با شرکت‌‏های خصوصی انجام می‌‏شود و تبادلاتی با چین وجود دارد. (اگرچه احتمالاً همه با دقت از سمت چین کنترل می‌‏شود).

دانشمندان چینی بخش زیادی از تحقیقات خود را در مجلات علمی منتشر کرده‌‏اند و غالباً به دستاوردهای خود میبالند.

اخیراً، دولت چین سانسور برخی از این تولیدات علمی را آغاز کرده است، اما هنوز مقادیر زیادی از آنها وجود دارد که به طور کامل مورد بهره برداری قرار نگرفته است.

شرکت‌‏هایی مانند پالانتیر  Palantir وجود دارند که در آنچه که «تجزیه و تحلیل داده‌‏های بزرگ» می‌‏نامند، تخصص دارند. اکنون بکار گیری آنها روی نوشته‌‏های علمی چینی و نوشته‌‏های دانشمندان و پزشکان غربی در ارتباط با چین، می‌‏تواند اطلاعات مهمی را تولید کند.

خلاصه اینکه ایالات متحده در مقابل خطرات بیولوژیکی از سمت چین ضعیف عمل کرده و حالا دارد بهای آن را پرداخت می‌‏کند.

از استفان براین با عنوان لیدر متفکر در سیاست امنیت فناوری نام برده‌‏اند. او دو بار بالاترین مدال افتخار غیرنظامی وزارت دفاع را دریافت کرده است. جدیدترین کتاب او «امنیت فناوری و قدرت ملی: برندگان و بازندگان» است.

نظرات بیان شده در این مقاله، نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

امیدی که برآورده نشد : یادی از یک دادخواهی تاریخی در چین، ۲۱ سال قبل

توصیه‌‏های طب چینی برای مصونیت در زمان کووید ۱۹

شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما: فصل ۱۱: هتک حرمت هنر

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی