Search
Asset 2

آمریکا یک رزم‌ناو دیگر و یک سامانه دفاع موشکی به خلیج فارس فرستاد

(Jack Guez/AFP/Getty Images)
(Jack Guez/AFP/Getty Images)

درحالی که تنش بین ایالات متحده و ایران به شدت افزایش یافته است، پنتاگون اعلام کرد که یک ناو جنگی قدرتمند دیگر و یک سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در خاورمیانه مستقر می‌کند.

ناو جنگی جدید آرلینگتون نام دارد که یک کشتی آبی خاکی طراحی شده برای نقل و انتقال نیروهای دریایی و هلیکوپترهای جنگی است.

پاتریوت نیز یک سیستم دفاع هوایی موشکی است که توانایی مقابله با موشک‌های بالستیک تاکتیکی، موشک‌های کروز و هواگردها را در تمامی شرایط آب و هوایی و در هر ارتفاعی دارا است.

کمی پیش از این پنتاگون، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را از کانال سوئز به سمت خلیج فارس راهی کرد و بمب‌افکن‌های B-52 را در پایگاه خود در قطر مستقر کرد.

وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای در روز جمعه گفت که این اقدامات در پاسخ به افزایش تهدیدات احتمالی ایران علیه نیروهای آمریکایی در منطقه است و افزود که فعالیت‌های ایران، را به شدت نظارت می‌کند. وزارت دفاع ایالات متحده یادآور شد که نمی‌تواند جزئیات دقیق‌تر را به دلایل امنیتی افشا کند.

رئیس جمهور آمریکا فشار زیادی را بر ایران وارد کرده است. به ویژه از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در ماه می ۲۰۱۸ با اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران، خواهان اعمال تغییر در عملکرد ایران است.

آمریکا خواستار آن است که ایران نه تنها توسعه فناوری هسته‌ای خود را متوقف کند، بلکه همچنین برنامه موشکی بالستیک خود، و حمایت از شبه نظامیان منطقه را متوقف کند.

ایران می‌گوید برنامه موشکی‌اش صرفاً دفاعی است، و از سویی اعلام کرده است که ممکن است به تلافی تحریم نفتی، جریان عبور نقت از تنگه هرمز را متوقف کند. حدود یک پنجم کل نفت مصرف شده در سراسر جهان از این تنگه عبور می‌کند.

در تاریخ ۲۲ آوریل، ترامپ اعلام کرد که مهلت معافیت برخی کشورهای خریدار نفت ایران از تحریم به پایان رسیده است. در روز ۸ ماه می نیز، ترامپ صادرات آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را تحریم کرد تا به این شکل ایران از دومین منبع درآمد خود پس از نفت محروم شود. فلزات ۱۰ درصد صادرات ایران را تشکیل می‌دهد.

وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه ژوئیه ۲۰۱۸ گفت که ایالات متحده مایل است تحریم ها را لغو کند، اما ۱۲ شرط برای لغو تحریم‌ها اعلام کرد که شامل پایان دادن به برنامه موشکی بالستیک، آزاد کردن بازداشت شدگان آمریکایی، پایان دادن به حمایت از گروه‌هایی که آمریکا آنها را تروریستی می‌نامد، و همچنین خروج نیروهای ایرانی از سوریه است.

گرچه اقتصاد ایران با تحریم‌ها به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است، ولی پیشنهاد مذاکره را رد کرده است. با این حال ترامپ معتقد است ایرانی‌ها در نهایت مذاکره خواهند کرد. ترامپ می‌گوید «من در هر زمانی آماده ملاقات با آنها هستم، و این اقدام را از موضع قدرت یا ضعف انجام نمی‌دهم. معتقدم این کار مناسبی است.» وی می‌گوید که مایل است در عمل گامی برداشته شود به جای آنکه برای یک معاهده کاغذ هدر رود.

مطالب دیگر:

حمایت گسترده نمایندگان مجلس کانادا از فالون دافا ، در آستانه روز ۱۳ می

پدر و مادرانی که به مغز کودک شان آسیب می‌‏رسانند

هشدار به پکن : آزار و سرکوب مسلمانان چین را خاتمه دهید

فواید یادگیری صبر و بردباری

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی