Search
Asset 2

تحقیقات نشان می‌دهد ابتلای خفیف به کرونا باعث تولید آنتی‌بادی و مصونیت پایدار می‌شود

آنتی‌بادی تحقیقات نشان می‌دهد ابتلای خفیف به کرونا باعث تولید آنتی‌بادی و مصونیت پایدار می‌شود ا «عمدتا سالم خواهند ماند و می‌توانند عملا
(Simon Dawson/Getty Images)

طبق پژوهشی از سوی محققان دانشگاه پزشکی واشینگتن در سنت‌لوییس، افرادی که به طور خفیف به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند از آنتی‌بادی دائمی در بدن خود برخوردار خواهند بود.

دانشمندان دریافتند افرادی که از بیماری خفیف کرونا بهبود پیدا کرده‌اند، سلول‌های پلاسمایی در مغز استخوان خود دارند که مقادیر کمی از آنتی‌بادی را احتمالا در تمام طول عمرشان، علیه ویروس حزب کمونیست چین ترشح می‌کند.

سلول پلاسما گونه‌ای از گلبول‌های سفید خون و نوع پیشرفته‌تر لنفوسیت بی است که در مغز استخوان ایجاد می‌شود. این سلول مسئول تولید و ترشح آنتی‌بادی در نقش پادتن‌های خاص است.

علی العبادی، محقق ارشد این پژوهش و دانشیار آسیب‌شناسی و ایمنی‌شناسی در دانشگاه واشینگتن گفت: «پاییز گذشته گزارش‌هایی دریافت شد مبنی بر اینکه آنتی‌بادی‌ها پس از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به سرعت از بین می‌روند و جریان اصلی رسانه‌ها از این مسئله چنین برداشت کردند که مصونیت در برابر کرونا] طولانی‌مدت نیست».

او افزود: «اما از آن اطلاعات تعبیر غلطی صورت گرفته‌است. طبیعی است که سطح آنتی‌بادی در بدن پس از یک عفونت وخیم کاهش پیدا کند اما این میزان به صفر نمی‌رسد و در سطح خاصی ثابت می‌ماند. ما در اینجا سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی را در بدن افراد پس از یازده ماه از اولین علائم بیماری آن‌ها پیدا کرده‌ایم. این سلول‌ها تا آخر عمر این افراد زنده می‌مانند و آنتی‌بادی تولید می‌کنند. این مدرک محکمی برای مصونیت دائمی است».

این پژوهش که در مجله پزشکی «نیچر» در ۲۴ می منتشر شد، شامل ۷۷ مشارکت‌کننده بود که از تقریبا یک ماه پس از شروع علائم، در بازه‌های سه ماهه، نمونه‌های سرم خون خود را در اختیار محققین گذاشتند. تمام مشارکت‌کنندگان به جز ۶ نفر، به نوع خفیف کرونا مبتلا بودند؛ بیماری‌ای که عامل آن ویروس چینی است و به نام سندرم حاد تنفسی ۲ نیز شناخته می‌شود.

محققان با مشاهده آنتی‌بادی در ۱۱ ماه پس از عفونت اولیه دریافتند که سطح آنتی‌بادی طی اولین ماه ابتلا به سرعت کاهش می‌یابد و در نهایت ثابت می‌ماند.

به علاوه نمونه‌های مغز استخوان که از ۱۹ نفر از ۷۷ مشارکت‌کننده در ۷ تا ۸ ماه پس از ابتلا گرفته شد، منبع تولید آنتی‌بادی‌ها را تایید می‌کرد. در ۱۵ عدد از این نمونه‌ها، سلول‌های پلاسمای تولیدکننده آنتی‌بادی پیدا شدند. همچنین این سلول‌های پلاسما در ۵ مشارکت‌کننده که ۴ ماه بعد دومین نمونه مغز استخوان از آن‌ها گرفته شد، هنوز یافت می‌شد. در نمونه‌های مغز استخوان ۱۱ فرد سالم «بدون هیچ سابقه‌ای از سندرم حاد تنفسی یا واکسیناسیون» چنین سلول‌های دیده نشد.

این یافته‌ها نیاز افراد بهبودیافته از کرونا را به واکسینه شدن مورد تردید قرار می‌دهد. با این حال مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در فوریه ۲۰۲۱ به اپک‌تایمز گفته بود که مردم، چه به این بیماری مبتلا شده باشند و چه نشده باشند، باید واکسینه شوند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در یک یادداشت به‌روزشده علمی در دهم می بیان کرد که بیشتر افراد «پس از ابتلای طبیعی به سندرم حاد تنفسی ۲، واکنش ایمنی قدرتمندی را» در بدن خود توسعه می‌دهند و این ایمنی «حداقل برای ۶ تا ۸ ماه، نیرومند و پیشگیرانه باقی خواهد ماند». به علاوه حدود ۹۰ تا ۹۹ درصد افرادی که از بیماری بهبود یافته‌اند، آنتی‌بادی‌های قابل تشخیص و خنثی‌کننده‌ای را در بدن خود تولید می‌کنند.

این به‌روزرسانی سازمان بهداشت جهانی، گزارش قبلی سازمان ملی سلامت (NIH) در ژانویه همین سال را منعکس می‌کند که بیان کرده بود: «سیستم ایمنی بیش از ۹۵ درصد افراد بهبودیافته از کووید ۱۹، تا ۸ ماه پس از ابتلا، سوابق پایداری از ویروس خواهد داشت».

این گزارش بر اساس پژوهشی بنا شده بود که در آن آنتی‌بادی و سلول‌های ایمنی ۲۰۰ فرد بهبودیافته از کرونا آزمایش شد و نتایج آن نشان داد که اجزای مختلف سیستم ایمنی شامل آنتی‌بادی‌ها و انواع گوناگون لنفوسیت تی و بی، مصونیت و ایمنی پایداری را در برابر بیماری فراهم می‌کنند.

دنیلا وایسکپف، نویسنده این پژوهش و استادیار محقق در موسسه ایمنی‌شناسی لاهویا بیان کرد: «چند ماه پیش، تحقیقات ما نشان داد که ابتلای طبیعی باعث برانگیختن یک واکنش قوی می‌شود و پژوهش فعلی نشان می‌دهد که این واکنش پایدار خواهد ماند».

محققان می‌گویند که واکنش هردوی آنتی‌بادی‌ها و لنفوسیت‌های تی برای ایجاد ایمنی در برابر ویروس حزب کمونیست چین لازم است.

چندین پژوهش نشان می‌دهد افرادی که از کووید۱۹ بهبود یافته‌اند، مجموعه‌ای از سلول‌های ایمنی به نام لنفوسیت تی را در بدن خود تولید می‌کنند و این سلول‌ها با هدف قرار دادن و نابود کردن سلول‌های آلوده به ویروس و همچنین تحریک ترشح آنتی‌بادی‌ها، نقش برجسته‌ای در حفظ مصونیت در برابر ویروس بازی می‌کنند.

پژوهشگران در سپتامبر ۲۰۲۰، دریافتند که لنفوسیت تی در بدن بیشتر افرادی که تا به حال به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، واکنشی نیرومند و گسترده در مقابل ویروس چینی خواهد داشت. همچنین در پژوهشی دیگر توسط موسسه ملی بیماری‌های آلرژی و عفونی، محققان فهمیدند که لنفوسیت تی تحت تاثیر جهش ویروس در انگلستان، آفریقای جنوبی و برزیل قرار نمی‌گیرد و این سلول‌ها «عمدتا سالم خواهند ماند و می‌توانند عملا هرگونه جهش در ویروس را شناسایی کنند».

مطالب دیگر:

فرماندار فلوریدا لایحه ممنوعیت حضور تراجنسیتی‌ها در ورزش زنان را امضا کرد

شروع دادرسی در لهستان برای پرونده جاسوسی چین از طریق شرکت هوآوی

 بیانیه ترامپ پس از به صدا در آمدن زنگ هشدار محل نگهداری آرای شهرستان فولتون

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی