Search
Asset 2

آیا رژیم چین قبل از شیوع کرونا برای ساخت واکسن‌ آماده شده بود؟

تولید آیا رژیم چین قبل از شیوع کرونا برای ساخت واکسن‌ آماده شده بود؟ چگونه حزب کمونیست چین سریعاً حجم انبوهی از واکسن کووید تولید کرد
(TANG CHHIN SOTHY/AFP via Getty Images)

پارشانت یاداف، متخصص زنجیره تأمین بهداشت و درمان مرکز توسعه جهانی (اتاق فکر بین‌المللی)، گفت که «تولید واکسن مستلزم مجموعه اقداماتی است که مثل یک چرخه با هم در ارتباطند و نیازمند هماهنگی بسیار زیاد است.»

یاداف به روزنامه یو اس ای تودی گفت: «در مواد اولیه، میکروارگانیسم‌های مورد نیاز برای تولید محصولات واکسن، شرایط آزمایشگاهی که در آن میکروارگانیسم‌ها رشد می‌کنند و غیره تنوع وجود دارد.»

از همین رو، معمولاً چندین سال طول می‌کشد تا نمونه اولیه واکسن طراحی و نسخه نهایی‌اش تولید شود. با این حال، به نظر می‌رسد که چین با نحوه تولید این واکسن بسیار آشنا است. این امر رایج است که نمونه‌های اولیه واکسن باید در یک بازه طولانی در کارآزمایی‌های بالینی مورد بررسی قرار بگیرند. تحقیقات اولیه در زمینه عرضه واکسن فایزر در ۲۰ مارس ۲۰۲۰ آغاز شد و تولید نمونه اولیه آن عملاً چهار ماه به طول انجامید. رسانه‌های دولتی چین گزارش دادند که تحقیق درباره نحوه تولید واکسن سینوفارم از ۱۹ژانویه ۲۰۲۰ و آزمایشات بالینی مربوط به این واکسن از ۱۲ آوریل همان سال آغاز شده است.

سینوفارم سریعتر از فایزر تولید شد؛ این یعنی حزب کمونیست چین قبل از همه‌گیری کووید۱۹، برای مقابله با این پاندمی و تولید واکسن آماده شده بود.

چگونه چین سریعاً حجم انبوهی از واکسن کووید تولید کرد

در حال حاضر، حداقل هفت تولیدکننده واکسن از جمله مدرنا، فایزر، سینوواک، سینوفارم، آسترازنکا، کووی‌شیلد و جانسون اند جانسون عرضه شده‌اند. وقتی واکسن‌های آمریکایی در انتهای سال ۲۰۲۰ ساخته شدند، فایزر ظرفیت تولید بسیار پایینی داشت. امروز میزان تولید آن به بیش از ۱۰۰ میلیون دوز در ماه رسیده است. با این حال، می‌توان گفت واکسن‌های چینی تقریبا یکسال قبل از فایزر ساخته شدند.

تحقیق درباره ساخت واکسن فایزر در اواخر ماه مارس سال گذشته مطرح شد. آن‌ها سپس سه مرحله آزمایشات بالینی برای این واکسن در پیش گرفتند تا بتوانند به بازار عرضه کنند. این روند حدود ۹ ماه به طول انجامید. گروه فایزر هم حتی نمی‌توانست این سرعت زیاد را باور کند. چند ماه طول کشید تا این شرکت به آمار تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن در ماه برسد. بنابراین، حدود یک سال طول کشید تا فایزر به شکل گسترده وارد بازار شود.

چین در اوایل اکتبر ۲۰۲۰ به کمپین «کوواکس» سازمان جهانی بهداشت پیوست که جهت تهیه واکسن برای کشورهای با درآمد کم و متوسط تدارک دیده شده بود. وقتی چین به این طرح پیوست، ژنگ ژونگ وی، رئیس تیم تحقیقات و توسعه مکانیسم کنترل و پیشگیری مشترک شورای دولتی جمهوری خلق چین، اعلام کرد که در اواخر سال ۲۰۲۰، ظرفیت تولید سالانه واکسن چین می‌تواند به ۶۱۰ میلیون دوز برسد. به عبارت دیگر، از اواخر تابستان و اوایل پاییز ۲۰۲۰، ظرفیت تولید واکسن‌های چینی نزدیک به صدها میلیون دوز در ماه خواهد بود. به همین دلیل است که طی چند ماه ابتدایی سال جاری، تنها واکسن‌های چینی موفق شدند زنجیره تأمین واکسن دنیا را به سلطه خودشان دربیاورند. تولید واکسن در اروپا و ایالات متحده درست در اواخر سال ۲۰۲۰ آغاز شده و تولید انبوه آنها سه ماه دیگر به طول ‌انجامد. در مقایسه با واکسن چینی، واکسن‌های اروپایی و آمریکایی خیلی دیرتر وارد فاز تولید شدند و بسیار عقب‌تر برای رفع نیازهای داخلی و خارجی هستند. بنابراین تقریباً فرصتی شش ماهه برای واکسن‌های چینی بوجود آمد که در جهان فراگیر شوند.

حتی اگر مهارت‌های تحقیقاتی و توانایی ساخت واکسن در چین را هم‌سطح ایالات متحده در نظر بگیریم، باز هم نمی‌توان روند کشت میکروارگانیسم‌های مورد نیاز برای آزمایشات بالینی و تولید واکسن را فشرده یا تسریع کرد. بنابراین، چینی‌ها هم مثل ایالات متحده، حداقل به یک سال زمان برای تولید واکسن احتیاج داشته‌اند. با این وجود، چون واکسن چین در اوایل پاییز سال گذشته به مقیاس ۱۰۰ میلیون دوز ماه رسیده بود، حزب کمونیست چین می‌بایست کارهای آماده‌سازی برای کشت، غربالگری، آزمایش و فشرده‌سازی میکروارگانیسم را از سال ۲۰۱۹ آغاز کرده باشد.

مقامات چینی ادعا کردند که اولین مورد ابتلا به ویروس کووید۱۹ در ۱ دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان گزارش شد، اما این دروغ کاملاً با جدول زمانی تهیه و عرضه انبوه واکسن‌ها در مغایرت است. بر اساس اطلاعات فوق، در پاییز ۲۰۱۹، حزب کمونیست چین نه تنها ویروس ناشناخته کرونا را در دست داشته، بلکه تولید گسترده واکسن‌ برای مبارزه با این بیماری همه‌گیر را هم انجام داده بود. مقامات چینی می‌دانستند که همه‌گیری، گریبان‌گیر تمام ملت‌های سراسر دنیا خواهد شد و ویرانی‌های فراوانی را به بار خواهد آورد.

نوشته: دکتر چنگ شیائونونگ محقق سیاست و اقتصاد چین مستقر در نیوجرسی است.

نظرات بیان‌شده در این مقاله، نظرات نویسنده بوده و لزوما منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

چرا اپک تایمز از «ارزش‌های بنیانگذاران آمریکا دفاع می‌کند»

برخی از نیروهای ارتش گفته‌اند اگر تزریق واکسن کووید۱۹ در ارتش اجباری شود، استعفا خواهند داد

شیوع نوع دلتای کرونا در چین، سومین بندر بزرگ جهان را تحت فشار قرار داد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی