logo_eet

آیا زمان آن است که واژه «اقلیت» از روی مهاجران تورنتو برداشته شود؟

آیا زمان آن است که واژه «اقلیت» از روی مهاجران تورنتو برداشته شود؟

آیا زمان آن است که واژه «اقلیت» از روی مهاجران تورنتو برداشته شود؟

سرشماری در سال گذشته نشان داد که اکثریت مردم تورنتو و مناطق حومه این کلان‌‌‌‏شهر را مهاجران اقلیت تشکیل می‌‌‏دهند که شامل نژادهای غیرسفید، غیرمسیحی و با زبان غیرانگلیسی و فرانسوی هستند. با این حال دولت کانادا همچنان از واژه Visible Minority برای دسته بندی آنان استفاده می‌‌‏کند.

طبق گزارش مرکز آمارهای اجتماعی و بومیان کانادا Social and Aboriginal statistics، این سرشماری که شامل تورنتو، میسی‌‌‌‏ساگا، ریچموند هیل، برمپتون و مارکام می‌‌‌‏شود، نشان دهنده افزایش تنوع قومیت‌‌‌‏ها در تورنتو و بسیاری از مناطق حومه آن است.

بیش‌‌‌‏از نیمی از پاسخ دهندگان به سرشماری سال ۲۰۱۶ در شهر تورنتو (۵۱.۵ درصد)، اعلام کردند که از افراد غیربومی هستند که در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۱ که شامل ۴۹ درصد غیربومی بوده، افزایش نشان می‌‌‌‏دهد.

گزارش سرشماری، چهره‌‌‌‏ای رنگارنگ و چند وجهی از کشور کانادا ترسیم ‌‌‌‏کرد و نشان ‌‌‌‏داد که بیش‌‌‌‏از یک پنجم ساکنان این کشور، خارج از مرزهای آن به دنیا آمده‌‌‌‏اند.

اکنون کانادا دارای میلیون‌‌‌‏ها نفر جمعیت است که بیش‌‌‌‏از ۲۵۰ «ریشه‌‌‌‏ قومی» متفاوت، از گروه‌‌‌‏های نژادی و کشورهای مختلف سراسر جهان در آن زندگی می‌‌‌‏کنند. ایرانی‌‌‏ها طی چهار سال گذشته، پس از مردم فیلیپین، چین و هند، چهارمین ملیتی هستند که به کانادا مهاجرت کرده‌‌‏اند.

چه کسانی در همسایگی شما زندگی می‌‌‏کنند؟

«جین‌‌‌‏پیِر کوربیل»، دستیار بخش آمار اجتماعی و بومیان کانادا گفته است: «اکنون بیست سال است که می‌‌‏بینیم گوناگونی در کانادا بیشتر و بیشتر می‌‌‌‏شود. تعجب‌‌‌‏آور نیست که ببینیم سهم مردم غیربومی افزایش یافته است.»

در سراسر تورنتوی بزرگ، تقریبا نیمی از پاسخ دهندگان سرشماری (۴۸.۸ درصد) مهاجر هستند.

اطلاعات مربوط به سرشماری نشان می‌‌‌‏دهد که تقریبا ۲۲ درصد از جمعیت کانادایی‌‌‌‏ها متولد خارج از این کشور هستند، در حالی که ۱.۲ میلیون نفر در سال‌‌‌‏های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶  به این سرزمین مهاجرت کرده‌‌‌‏اند.

علاوه‌‌‌‏ بر این،۴۱ درصد کانادایی‌‌‌‏ها، مدعی هستند که به بیش‌‌‌‏از یک گروه اجدادی واحد تعلق دارند که شایع‌‌‌‏ترین آنها انگلیسی‌‌‌‏ها، اسکاتلندی‌‌‌‏ها، فرانسوی‌‌‌‏ها و ایرلندی‌‌‌‏ها هستند.

در کلِ کانادا، بیش‌‌‌‏از ۲۲ درصد از مردم در سال ۲۰۱۶ از جوامع غیربومی هستند. این درحالی است که در سال ۲۰۰۶ این رقم ۱۶.۳ درصد و در سال ۱۹۸۱ یعنی زمانی که دولت جمع آوری این اطلاعات را آغاز کرد، این رقم ۴.۷ درصد بود.

میزان مهاجرت از کشورهای غیر اروپایی نیز افزایش یافته است؛ به طور مثال میزان مهاجرت از آفریقا از میزان مهاجرت از اروپا پیشی گرفته و بین سال‌‌‏های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶، رتبه دوم مبدا مهاجرت به کانادا را به دست آورده است.

آمار نشان داد که بیشترین رشد کلی جمعیت بومی طی دهه گذشته در غرب کانادا بوده و در عین حال سهم مهاجران اخیر به مناطق حومه طی ۱۵ سال گذشته بیش‌‌‌‏از دو برابر شده است.

نزدیک به نیمی از مناطق عمده شهری به‌‌‌‏خصوص در تورنتو و ونکوور، از افراد غیربومی تشکیل شده‌‌‌‏اند. اما این ارقام در جاهایی مانند ساسکاتون، ریجاینا، وینیپگ و کلگری نیز در حال افزایش است. جاهایی که مردم فکر نمی‎کردند از لحاظ فرهنگی متنوع شوند، اکنون به سمت گوناگونی فرهنگی می‌‌‌‏روند.

داده‌‌‌‏ها همچنین از لحاظ تنوع فرهنگی، تفاوت قابل توجهی میان منطقه تورنتوی بزرگ که قلب چند فرهنگی کانادا است و بقیه کشور نشان می‌‌‌‏دهد. ۲۹ درصد از مردم انتاریو و ۲۲ درصد از کانادایی‌‌‌‏ها اظهار داشته‌‌‌‏اند که غیربومی هستند، درحالی که در بیگ اسوک این رقم بسیار پایین‌‌‌‏تر است.

طبق آمار پنج شهر حومه شهر تورنتو شامل ایجکس، میسی‌‌‌‏ساگا، ریچموند هیل، برمپتون و مارکام، بیشترین جمعیت غیربومی را در خود دارند. مارکام (۷۷.۹ درصد) و بعد از آن برمپتون (۷۳.۳ درصد) و ریچموند هیل (۶۰ درصد) را به خود اختصاص داده است.

ارقام در خود شهر تورنتو نیز متفاوت است و بسیاری از جاها همچون حومه‌‌‌‏های داخل شهری اسکاربورگ، نورس‌‌‌‏یورک و اتوبیوک دارای بیش از ۵۰ درصد جمعیت غیربومی هستند.

حتی در برخی مکان‌‌‌‏ها این رقم به بیش‌‌‌‏از ۹۰ درصد هم می‌‌‌‏رسد. به‌‌‌‏طور مثال در مناطقی مانند محله آگین‌‌‌‏کورت اسکاربورگ و در شهر مارکام تراکم جمعیت چینی‎‌‌‌‏ها بسیار زیاد است.

همچنین در خیابان استیلز که حدود چهار هزار نفر را در خود جای داده است، ۹۹ درصد جمعیت چینی هستند که یکی از بالاترین آمارها در تورنتو بزرگ به شمار می‌‌‌‏رود.

مطالب دیگر:

کارل مارکس : انتقام از خدا و آغازی بر کشتار یکصد میلیون نفر

هشت نکته کلیدی برای راه اندازی کسب و کار

اشک شوق مجری تلویزیون هنگام دادن خبر خوب به زوج منتظر

اخبار مرتبط