تیتان، یکی از قمرهای زحل مظنون به میزبانی فرازمینیها است. زیر ابرهای متراکمی که دور این ماه را گرفتهاند، رودخانههای جاری و دریاچههای هیدرو کربن و احتمالا متان مایع و اتان وجود دارد.
این ویژگی های منحصر به فرد، ماه تیتان را غیر از زمین، به تنها شیئی در فضا تبدیل کرده که بر آن مایعات با حضور مداوم در سطح سیاره وجود دارد.
دمای تیتان صدها درجه زیر صفر است. دانشمندان همچنان در پی آنند که دریابند آیا فرازمینیها در دریای متان این قمر که اصطلاحا ماه فضاییها لقب گرفته زندگی میکنند یا نه!
اخیرا ویدئویی از ناسا جیپیال، با استفاده از عکس ها و دادههای ارسالی تهیه شده است. این ویدئو لحظات پایین آمدن سفینه کاسینی-هویگنس ناسا و عبور از جو را تا نشستن بر زمینهای خشک سرزمین فضاییها را نشان میدهد.
تصاویر وجود مناطقی کوهستانی و درههای باریک را نشان میدهند و گودالهایی که در سرزمین عجیب و غریب تیتان گسترده شدهاند.
سال گذشته بود که سفینه کاسینی-هویگنس ناسا دادههایی ارسال کرد که احتمال وجود حیات بر تیتان را نشان میداد.
تیتان بزرگترین قمر زحل با ویژگیهایی شبیه زمین از قبیل دریاچهها، رودخانهها و دریاها است؛ اگرچه بجای آب با متان و اتان مایع پر شده است. اتمسفر ان متراکم است؛ با مه زرد رنگی که در حاشیه با نیتروژن و متان همراه است. هنگامی که نور خورشید با اتمسفر سمی برخورد میکند، باعث تولید سیانید هیدروژن میشود که این واکنش موجب ایجاد شرایط زیستن میگردد.
مارتین رام محقق فوق دکترای شیمی در دانشگاه کرنل پیشتر گفته بود: «برای فهمیدن طرح زندگی اولیه در سیارههای دیگر باید خارج از زمین براساس شرایط زیست شناسی فکر کنیم. تجربه علمی ما در دمای اتاق و شرایط محیط است. تیتان یک موجود کاملا متفاوتی است.اگر چه زمین و تیتان هر دو دارای مایعات روان هستند ولی دمای تیتان بسیار کم است و آب مایع وجود ندارد. بنابراین اگر ما به ایدههای بیولوژکی فکر کنیم احتمالا به بن بست میرسیم.»
«سیانید هیدروژن مادهای شیمیایی آلی است که میتواند با خود یا دیگر مولکولها واکنش نشان دهد که متشکل از زنجیرههای طولانی و یا پلیمرهاست.یکی از انها پلی آمین است.این ماده انعطاف پذیر است،به تحرک و پویایی در شرایط بسیار سرد کمک می کند و نیز می تواند انرژی خورشید را جذب و به یک کاتالیزور برای زندگی شود. پلیآمین میتواند به عنوان ساختارهای مختلف وجود داشته باشد.این ماده ممکن است توانایی انجام کارهای مهم و قابل توجه را در دمای پایین به ویژه در شرایط تیتان داشته باشد.»