نوع تغذیه دوران نوزادی، در انتخاب طعمهایی که در بزرگسالی میپسندید تاثیرگذارند
تحقیقات نشان میدهند که تاثیر عادتهای غذایی دوران نوزادی تا سالها ادامه دارد؛ مثل خوردن یا نخوردن شیر مادر و مدت استفاده از آن. پس تعجبی ندارد که عادتهای نادرست، در چاقی دوران کودکی نقش مهمی ایفا میکنند.
متخصصان آکادمی پزشکی اطفال آمریکا پیشنهاد میکنند که نوزادان تا ششماهگی از شیر مادر تغذیه کنند و بعد از آن، تا یک سالگی از ترکیب شیر مادر با سایر مواد غذایی استفاده کنند. درحالیکه هشتاد درصد از مادران آمریکایی آمادگی انجام این کار رادارند، فقط پنجاهدرصد از آنها به نوزادانشان تا ششماهگی شیر میدهند.
طبق مطالعهای که سال ۲۰۱۴ در مجله پزشکی اطفال منتشر شد، معمولا خانوادههای کمدرآمد در شش ماه اول از شیر خشک استفاده میکنند؛ گرچه دلیل مشخصی برای این موضوع وجود ندارد. همچنین احتمال بیشتری هست که از مواد غذایی با قند و چربی بالا استفاده کنند. از طرف دیگر، خانوادههایی که درآمد بهتری دارند و تحصیلکردهاند از توصیههای پزشکشان، بیشتر پیروی میکنند.
آقای ژائوژُنگ وِن، نویسنده اصلی مقاله و استادیار یکی از پرسابقهترین دانشگاههای پزشکی آمریکاست که به نام دانشگاه پزشکی و علوم زیستپزشکی جیکوب معروف است. به گفته ایشان: «سال اول تولد، زمانی بحرانی و مهم برای گسترش طیف طعمهای موردعلاقه انسان و پایهگذاری عادتهای غذایی است. اگر این دوره نادیده گرفته شود، الگوهای تغذیه در سالهای بعد بهسختی تغییر میکنند.»
مصرف شکر خانوادهتان را به کمترین میزان برسانید
چگونه متخصصان چینی از چهره افراد، به وضعیت سلامتی آنها پی میبرند؟
پنج درمان خانگی برای بیماری لثه
محققان، الگوی تغذیه حدود ۱۵۰۰ نوزاد پسر و دختر را در ششماهگی و دوازدهماهگی بررسی، و وضعیت آنها را تحلیل کردند. همزمان، گزارش مادرها از وضعیت تغذیه فرزندانشان نیز بررسی میشد؛ که شامل هجده نوع غذای مختلف در طول هفته بود. نهایتا محققان مشاهده کردند، رژیمهای غذایی حاوی قند و چربی بالا، بعدها برای کودکان مشکلساز شدهاند.
خانم دکتر کَتلین رِیدی، سرپرست بخش علمی صنایع غذایی نستله است. او در سال ۲۰۱۱ گفت: «بر اساس مشاهدات ما، عادتهای نامناسب غذایی از اوایل زندگی شکل میگیرند و بر دوره کودکی و حتی بزرگسالی تاثیرمی گذارند. والدین و پرستاران کودک باید آگاه باشند که الگو، عادتها و علایق غذایی کودکان از سنین پایین و بین ۱۲ تا ۲۴ ماهگی شکل میگیرند و به همین دلیل پایهگذاری رژیم غذایی سالم در این بازه زمانی حیاتی است.»
اگر پرزهای چشایی ما در سنین پایین به غذاهای شیرین و پرچرب عادت کنند، کاملا منطقی است که بعدها، تغییر عادتهای غذایی بسیار مشکل باشد؛ بهخصوص وقتی از قبل میدانیم که آنها چقدر خوشطعماند. اما باید توجه داشت که چاقی دوران کودکی روی ده درصد از کودکان ۲ تا ۵ سال تاثیر میگذارد؛ پس تغییر عادتهای غذایی نوزادان میتواند نقشی کلیدی در پیشگیری از این موضوع داشته باشد.
سارا نوآک، متخصص سیاستهای بهداشتی و غذایی و از نویسندگان دیسکاوری هِلث است. مقاله وی در سایت Naturalsavvy.com منتشرشده است.