Search
Asset 2

مطالعات نشان می‌دهند که واکسیناسیون اجباری کووید۱۹ اثرات مخرب سیاسی، حقوقی، اجتماعی-اقتصادی به دنبال داشته است

(Robyn Beck/AFP via Getty Images)

تحقیقات انتشاریافته در مجله آنلاین سلامت جهانی بی‌ام‌جی (BMJ) در لندن نشان می‌دهند که اجباری شدن واکسیناسیون کووید۱۹ و کارت‌های واکسیناسیون، اثرات مخرب سیاسی، حقوقی و اجتماعی-اقتصادی به دنبال داشته و یکپارچگی حوزه‌های علم و بهداشت عمومی را تضعیف کرده است.

گزارش پژوهشی «پیامدهای ناخواسته اجباری شدن واکسیناسیون کووید۱۹» که در ۲۶ مه منتشر شد، نشان می‌دهد که چندین کشور برای مدیریت همه‌گیری کووید۱۹ به اتخاذ این رویکرد روی آوردند، برخی کشورها از طریق فرایندهای دموکراتیک وارد عمل شدند و برخی دیگر به انتشار اطلاعیه‌های اضطراری متوسل شدند.

با توجه به قوانین مبتنی بر «وضعیت بهداشتی ادراک‌شده» افراد، کارت‌های واکسیناسیون باعث نوعی تبعیض می‌شوند، حتی در مورد افرادی که واکسینه نشده‌ اما به تازگی از بیماری بهبود یافته‌اند و به‌طور کلی شانس کمتری برای ابتلا به کووید۱۹ دارند. حفظ حریم خصوصی اطلاعات و جوانب امنیتی کارت‌های واکسیناسیون هم یک دغدغه دیگر است.

اجباری شدن کارت‌های واکسیناسیون کووید۱۹ به‌طور گسترده باعث می‌شود که در آینده نزدیک شاهد صدور کارت برای سایر اطلاعات بهداشتی، از جمله آزمایش‌های ژنتیکی و سوابق سلامت روان افراد باشیم که باعث نقض حقوق فردی و ایجاد تبعیض بیولوژیک از جانب کارفرمایان، مجریان قانون، شرکت‌های بیمه، دولت‌ها و شرکت‌های فناوری خواهد شد.

به‌علاوه، در این پژوهش گفته شده که سیاست‌های واکسیناسیون کووید۱۹ باعث ایجاد مباحثات سیاسی پیچیده و اعتراضات خیابانی گسترده شده و حتی ممکن است بر انتخابات آتی اثر بگذارد.

سیاست‌مداران میانه‌رو و چپ‌گرا به دلیل استفاده از احساسات ضدواکسیناسیونِ گروه‌های راست‌گرا در راستای پیشبرد اهداف خود مورد سرزنش قرار گرفته‌اند.

طرفداران واکسیناسیون در ایالات متحده، افرادی را که به اجباری شدن واکسیناسیون معترض بودند، با تروریست‌های داخلی یکی دانسته و از دولت و رسانه‌های اجتماعی می‌خواهند که عقاید و نظرات این گروه‌ها را پوشش ندهند.

اتاق‌های پژواک، منطقِ ارزیابی ریسک را از جانب طرفداران واکسیناسیون اجباری زیر سؤال برده‌اند که اکنون از این می‌ترسند که افراد واکسینه‌نشده از نظر فیزیکی و فرهنگی «ناامن» باشند، هرچند که شواهد علمی مشخصی در این رابطه وجود ندارد.

این گزارش از دانشمندانی که افراد واکسینه‌نشده را منشاء سویه‌های جدید کووید۱۹ می‌دانند انتقاد کرده و معتقد است که این رویکرد به افزایش اظهارات تحریک‌آمیز علیه این افراد دامن می‌زند. دانشگاه‌ها در برخی کشورهای ثروتمند، تزریق دوز تقویتی را حتی برای دانشجویان و اساتید سالم و کم‌خطر هم اجباری کرده‌اند.

برخی از سیاست‌های واکسیناسیون کووید۱۹ باعث شده که دسترسی افراد به سیستم حمل‌ونقل عمومی، آموزش، کار و زندگی اجتماعی به‌طور جدی محدود شود، امری که می‌تواند به منزله نقض قانون اساسی و حقوق بشر تلقی شود.

در این گزارش آمده است که اجباری شدن واکسیناسیون، ناقض اخلاق بهداشت عمومی است. اصل تناسب مستلزم آن است که هرگونه مداخله در حوزه بهداشت عمومی باید مزایایی داشته باشد که ارزش آنها فراتر از سلب آزادی شهروندان باشد.

به‌علاوه، در این گزارش تحقیقاتی آمده است که اثربخشیِ اجباری شدن واکسیناسیون کووید۱۹ در کاهش شیوع بیماری کمتر از حد انتظار بوده است.

این مسائل به‌طور گسترده در حوزه‌های عمومی مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند و مشخص شده که بسیاری از سیاست‌های کنونی فاقد پشتوانه علمی هستند و صرفا برای جهت‌دهی به افکار عمومی و تنبیه افرادی وضع شده‌اند که اقدام به دریافت واکسن نکرده‌اند.

مطالب دیگر:

طرح پیشنهادی دولت بایدن برای دادن اختیارات نامحدود به سازمان بهداشت جهانی

ترامپ قصد دارد پلتفرمی را برای پخش برنامه‌های سانسورشده راه‌اندازی کند

انتخابات استان انتاریوی کانادا: آنچه که احزاب وعده می‌دهند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی