Search
Asset 2

 اتحاد آمریکا، اروپا و ناتو برای مقابله با تجاوزگری چین

اروپایی چند روز پس از آغاز تحریم‌های هماهنگ ایالات متحده و متحدانش علیه مقامات چینی متهم به نقض حقوق بشر در منطقه غربی شین‌جیانگ، ایالات
رئیس کمیسیون اروپا، اورزولا فن درلاین، در یک کنفرانس خبری پس از یک نشست مجازی با رهبر چین، شی جین پینگ، در بروکسل بلژیک در ۱۴ سپتامبر سال ۲۰۲۰ (YVES HERMAN/POOL/AFP via Getty Images)

چند روز پس از آغاز تحریم‌های هماهنگ ایالات متحده و متحدانش علیه مقامات چینی متهم به نقض حقوق بشر در منطقه غربی شین‌جیانگ، ایالات متحده و کشورهای اروپایی در حال صف‌آرایی برای پاسخگویی به رفتارهای «تهاجمی و قهرآمیز» چین هستند.

وزیر امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن روز چهارشنبه گفت که او می‌خواهد با شرکای ایالات متحده در مورد چگونگی پیشبرد منافع مشترک اقتصادی‌شان و مقابله با برخی اقدامات تهاجمی و قهرآمیز چین کار کند و همچنین چین را ملزم کند به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشد.

پیش از این بلینکن در مقر ناتو گفت «هنگامی که با هم تعامل می‌کنیم، بسیار قوی‌تر و موثرتر هستیم، نسبت به وقتی که به تنهایی این کار را انجام دهیم.» او خاطرنشان کرد که به تنهایی، ایالات متحده حدود ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد، اما با متحدان خود در اروپا و آسیا این رقم تا ۶۰ درصد است. او گفت «نادیده گرفتن این مسئله برای پکن بسیار دشوار است.»

روز دوشنبه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، انگلیس و کانادا تحریم‌هایی را برای گروهی از مقامات در شین‌جیانگ اعمال کردند که شامل مسدود کردن دارایی و ممنوعیت سفر بود. در مقابل پکن گفت که آنها به منافع چین آسیب زده‌اند و این تحریم‌ها بر مبنای دروغ و اطلاعات غلط است. پکن این اقدامات را با تحریم کردن ۱۰ فرد و ۴ نهاد اروپایی تلافی کرد.

در ابتدا چین وجود اردوگاه‌های بازداشت اویغورها در شین‌جیانگ را انکار کرد، اما پس از آن، آنها را به عنوان مراکزی برای آموزش شغل و آموزش مجدد افراد در معرض «افراط گرایی» توصیف کرد. مقامات حزب کمونیست چین کلیه اتهامات نقض حقوق بشر در این اماکن را انکار می‌کنند.

در سال‌های اخیر، سازمان ملل، نهادهای بین‌المللی و نیز وزارت امور خارجه ایالات متحده تخمین زده‌اند که بیش از یک میلیون مسلمان در منطقه شین‌جیانگ، در اردوگاه‌های بازآموزی حبس هستند و مورد آزار و شکنجه قرار می‌گیرند. اردوگاه‌هایی که در راستای تلاش‌های حکومت کمونیستی چین جهت «چینی کردن» معتقدین مذهبی تأسیس شده است.

با وجود تقابل اخیر بین آمریکا و اتحادیه اروپا از یک سو، و چین از سوی دیگر، اتحادیه اروپا همچنان بزرگترین شریک تجاری چین و هم‌زمان رقبای اقتصادی هستند. در حالی که پکن در سال‌های اخیر از نظر اقتصادی قاطع‌تر شده است، بلوک ۲۷ کشور اتحادیه اروپا تلاش کرده است تا منافع تجاری خود را با کشوری که آن را «یک رقیب سیستمی» می‌داند، و نگران حقوق بشر در آن است، متعادل کند.

هرچند بلینکن در مورد رفتارهای تهدیدآمیز پکن هشدار داده است، اما گفته است «این بدان معنا نیست که کشورها نمی‌توانند در صورت امکان در مورد چالش‌هایی مانند تغییر آب و هوا و امنیت، بهداشت، با چین همکاری کنند.»

از نظر نظامی، بلینکن خاطر نشان کرد که چین تلاش‌های خود را برای تهدید آزادی ناوبری، نظامی کردن دریای چین جنوبی، توسعه داده است و بلندپروازی‌های نظامی پکن سال به سال در حال افزایش است.

دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ گفت که ناتو چین را به عنوان یک دشمن در نظر نمی‌گیرد، اما ظهور چین پیامدهای مستقیمی برای امنیت ما دارد. او خاطرنشان کرد که چین سرمایه‌گذاری زیادی در تجهیزات نظامی از جمله موشک‌های با قابلیت هسته‌ای انجام می‌دهد.

او افزود «مهمتر از همه، چین کشوری است که به ارزش‌های ما احترام نمی‌گذارد. ما این را در نحوه برخورد آنها با اعتراضات دموکراتیک در هنگ کنگ دیده‌ایم، و می‌بینیم که چگونه آنها اقلیت‌ها را در کشور خود، نظیر اویغور سرکوب می کنند، و همچنین چگونه آنها در واقع تلاش می‌کنند تا نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی را خدشه دار کنند.»

مطالب دیگر:

تصویب لایحه زیرساخت، سوسیالیسم مطلق را در آمریکا به‌همراه خواهد داشت

بایدن درنظر دارد برای کنترل اسلحه از فرمان‌های اجرایی استفاده کند

 بایدن و اوباما در مورد مسائل مختلف دائما با هم در تماس هستند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی