Search
Asset 2

پشتیبانی کانادا از استرالیا در محکوم کردن چین برای پخش تصویر جعلی

استرالیا دولت کانادا چین را برای انتشار تصویر دستکاری‌شده یک سرباز استرالیایی محکوم کرده و با واکنش‌های بین‌المللی در این مسئله هم صدا شده
(Twitter)

دولت کانادا چین را برای انتشار تصویر دستکاری‌شده یک سرباز استرالیایی محکوم کرده و با واکنش‌های بین‌المللی در این مسئله هم صدا شده است.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، تصویر دستکاری‌شده‌ای را در ۳۰ نوامبر در توییتر خود منتشر کرده که در آن یک سرباز استرالیایی با پوزخندی بر لب چاقویی خونی را بر روی گلوی یک کودک افغانستانی نگه داشته است. این تصاویر در حالی منتشر شده که روابط چین با استرالیا رو به زوال است.

سیرین کوهری معاون مطبوعاتی وزیر امور خارجه کانادا، فرانسوا فیلیپ شامپین، در بیانیه‌ای در تاریخ ۳ دسامبر گفت که «از دیدن تصویر ساختگی منتشرشده توسط یک مقام دولتی چین شوکه شدیم.»

«انتشار چنین مطالب فتنه‌آمیز و اطلاعات غلط با رفتار مناسب دیپلماتیک همخوانی ندارد.»

این اظهارات نشان می‌دهد که پس از آن که استرالیا خواستار تحقیق در مورد ریشه شیوع ویروس و نحوه مدیریت آن توسط رژیم چین شد و در پی آن اختلافاتی دیپلماتیک بین پکن و کانبرا به وجود آمد، این اولین بار است که کانادا به طرفداری از استرلیا صحبت کرده است. پس از این مسئله چین بر بخشی از صادرات استرالیا به این کشور تعرفه‌های تنبیهی اعمال کرده است.

چندین کشور شامل ایالات‌متحده، بریتانیا، فرانسه و نیوزلند این توئیت را در هفته گذشته محکوم کرده‌اند. این توئیت با هدف نمایش بدرفتاری سربازان استرالیایی در خلال درگیری در افغانستان منتشره شد و خواستار پاسخگو بودن سربازان استرالیایی در قبال «قتل غیرنظامیان و زندانیان افغان» بوده است.

اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا، این تصویر را «غیرقابل قبول» خواند و خواستار عذرخواهی دولت چین شده است که تا بدین لحظه چنین اتفاقی نیفتاده است. در عوض وزارت امور خارجه چین جری‌تر شده و با شدت بیشتری استرالیا را برای انتقاد از سابقه حقوق بشر چین به «ریاکاری» متهم کرده است.

موریسون در تاریخ ۱ دسامبر در اپلیکیشن پیام‌رسان معروف وی‌چت و به منظور جلب نظر جامعه چینی‌های استرالیا گفت که این اختلاف «از احترام و قدردانی ما نسبت به جامعه چینی‌های استرالیا و دوستی ما با مردم چین نمی‌کاهد.» با این حال، اپلیکیشن وی‌چت بدین دلیل که مطلب موریسون مقررات این اپلیکیشن را «نقض» کرده و ممکن است رویدادهای تاریخی را تحریف کرده و عموم مردم را مغشوش کند، آن را سانسور و پاک کرد.

موریسون در تاریخ ۳ دسامبر به خبرنگاران در کانبرا گفت که هدف وی برای دو کشور «همزیستی سعادتمندانه» است و از این گفته چنین به نظر می‌رسد که اختلاف بین دو کشور فروکش کرده است. وی افزود که استرالیا نظرات خود را در توئیت به طور شفاف بیان کرده است.

مطالب دیگر:

 ادعای شاهد دادگاه نوادا چه بود؟

افسر سابق سیا: بی‌نظمی در انتخابات ۲۰۲۰ می‌تواند بخشی از یک طرح بزرگ‌تر باشد

ویدئویی از جورجیا نشان‌دهنده شمارش «چمدان‌های رای» بدون حضور ناظران است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی