اخیراً دو خبرنگار استرالیایی مستقر در چین نیمه شب توسط پلیس امنیت ملی چین مورد یورش و بازجویی قرار گرفتند و خروج آنها از چین محدود شد. مقامات چینی دلیل چنین اقدامی را توضیح ندادند، اما پس از دخالت وزارت خارجه استرالیا، روزنامهنگارها به سلامت به استرالیا بازگشتند. این واقعه باعث وخامت بیشتر روابط بین استرالیا و چین شد. در حال حاضر، هیچ روزنامهنگار استرالیایی مستقر در چین وجود ندارد.
به دلیل همهگیری کرونا، اوایل امسال رابطه استرالیا و چین بدتر شد. حزب کمونیست چین از استرالیا عصبانی است چراکه این کشور خواستار تحقیقی مستقل در مورد منشا ویروس حزب کمونیست چین شده است. از این رو چین در صدد انتقام جویی از استرالیا است. به همین دلیل استرالیا به شهروندان خود در چین در مورد خطر دستگیری خودسرانه هشدار داده است.
دو روزنامهنگار که بیل بیرتلز، و مایکل اسمیت نام داشتند، از بیم ناپدید شدن، بلافاصله در سفارت استرالیا در پکن و شانگهای پناه گرفتند. آنها این اقدام چین را یک حرکت سیاسی دانستند.
این در حالی است که چین از سال ۲۰۱۸، دو شهروند کانادایی را با اتهاماتی نامشخص در بازداشت دارد. این دو نفر به نامهای مایکل کووریگ، یک دیپلمات سابق و مایکل اسپاوور، یک تاجر، در اقدامی تلافیجویانه، پس از آن بازداشت شدند که مدیرمالی شرکت مخابراتی هوآوی چین، در کانادا به جرم نقض تحریمها بازداشت شد.
نفوذ چین در نظام آموزشی و فرهنگی ایالات متحده
طبق گزارش جدید انجمن ملی دانش پژوهان آمریکا (NAS) حزب کمونیست چین تلاش میکند از طریق کلاسهای «کالج بورد»، موسوم به K12، و در قالب آموزش زبان و فرهنگ چینی، در نظام آموزشی این کشور نفوذ کرده و تبلیغات سیاسی خود را در میان مردم بسط دهد.
گزارش فوق میافزاید که کالج بورد، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در نیویورک است که بیشتر به دلیل اجرای آزمونهای استاندارد SAT و AP برای پذیرش دانشگاه شناخته میشود و با حزب کمونیست همکاری دارد تا دورههای زبان و فرهنگ چینی را برای دبیرستانها اجرا کرده، و اینگونه آموزش زبان چینی در این کشور را توسعه دهد.
این فعالیتها به موازات توسعه مؤسسات کنفسیوس در چین است، که با بودجه چین فعالیت کرده، و در خدمت ترویج ارزشهای کمونیستی و تبلیغات رژیم چین در جوامع خارج از چین اقدام میکند.
فعالیت موسسات کنفوسیوس، مورد انتقاد وسیع در کشورهای مختلف قرار گرفته، و تا کنون بسیاری از این موسسات توسط دولتهای محتلف تعطیل شده است.
راشل پیترسون، نویسنده گزارش فوق و محقق به اپک تایمز گفت که قبل از اینکه مردم بفهمند چه خبر است، چین توانست یک سیستم آموزشی کامل ایجاد کند.
این یافتهها در حالی است که بخشی از این نفوذ چین در نظام آموزشی آمریکا، با هدف سرقت تحقیقات و فناوریهای پیشرفته انجام میشود.
تلاش مقامات فاسد چین برای متوقف کردن شکایت یک شهروند معلول
زو جیان کیانگ، یک شهروند چینی معلول از شهر یانچنگ، استان جیانگ سو، زمانی که به همراه همسرش برای ارائه شکایت به اداره شکایات عمومی و ادارات کشور به پایتخت کشور سفر کردند، روز هشتم سپتامبر، توسط بیش از ۲۰ مأمور در ایستگاه راه آهن پکن متوقف شدند.
هشت سال پیش، پس از آنکه مقامات محلی در روستای وی، او را مجبور کردند برای تخریب خانهاش توافق نامه تخریب امضا کند، زو جیان کیانگ مورد ضرب و شتم قرار گرفت، که در نتیجه برای همیشه فلج شد. پس از تعلیق پرداخت هزینههای پزشکی و پرستاری، ژو درمانده شد و تصمیم گرفت شکایت خود را در پکن مطرح کند.
وی به اپکتایمز گفت: «شب گذشته که از خانه خارج شدیم، متوجه افرادی شدیم که به طور ۲۴ ساعته در حال تعقیب و پاییدن ما هستند. آنها حتی صندلی چرخدار مرا گرفتند و نمیگذاشتند بروم. سرانجام با کمک یکی از دوستان سوار قطار شدیم. امروز صبح، به پکن رسیدیم، و همچنان مردی همراه ماست و در حال نظاره ما است.»
وی افزود « افرادی که در حال تعقیب من بودند، از من خواستند که به اداره پلیس برگردم. اما این کار را نخواهم کرد، چون در ایستگاه پلیس دیدم که ماشینهایی را برای سفر به زادگاهم آماده شده تا با زور مرا برگرداند. گفتم آیا چنین اقدامی ممنوع نیست؟ مأمور گفت، چیزی غیرقانونی وجود ندارد. پول میتواند همه چیز را بخرد.»
مطالب دیگر:
بررسی تبلیغات حزب کمونیست چین: گذشته و امروز چین
چگونگی همکاری وکلا از درون و بیرون چین، برای کشف جنایات برداشت اعضای بدن
بررسی رسوایی ایمیلهای خانواده بایدن، در سنای ایالات متحده: ایمیلها معتبرند