وضعیت بدن شما در حالت اضطراب
افراد مضطرب، همگی، با تاثیرات منفیای که اضطراب بر بدن میتواند داشته باشد، آشنا هستند. با وجودیکه ممکن است دچار «اختلال اضطراب» که نوعی بیماری است، نباشید ولی نگرانی و استرس مزمن چیزی است که همه ما آن را بهنوعی تجربه کردهایم و میتواند عوارضی جدی برای سلامتی ما داشته باشد. بیایید با هم مروری کنیم بر پیامدهای اضطراب در قسمتهای مختلف بدن:
- ایجاد مشکل در ناحیه گلو: مایعات بخشهای مختلف بدن، طی فرایند اضطراب از دست میروند. روندی که باعث ایجاد خشکی دهان و سفتی عضلات ناحیه گلو میشود.
- واکنشهای کبد: وقتی بدن هورمون کورتیزول تولید میکند، کبد گلوکز بیشتری میسازد. کورتیزول که به آن «هورمون استرس» هم میگویند، به عنوان بخشی از واکنش بدن به استرس، توسط غده فوقکلیه ترشح میشود. این حالت باعث افزایش ناگهانی سطح گلوکز خون میشود. اگر ازاین گلوکز استفاده نشود، دوباره جذب بدن خواهد شد.
- واکنشهای پوستی: جریان خون بدن، در پاسخ به استرس افزایش مییابد. این تغییر جریان خون باعث میشود تا برخی افراد در واکنش به استرس، رنگپریده شوند و عدهای گُـر بگیرند.
- فعال شدن طحال: برای اینکه بدن بتواند اکسیژن بیشتری در طول زمان اضطراب دریافت کند، طحال، گلبولهای قرمز و سفید بیشتری در خون آزاد میکند. طحال یکی از اعضای بدن در قسمت بالا و سمت چپ شکم است؛ که یکی از وظایف آن ذخیرهسازی خون برای مواقع ضروری نیازِ بدن به خون میباشد.
- عضلات منقبض: وقتی بدن دچار استرس میشود، عضلات بلافاصله دچار گرفتگی میشوند تا برای عکسالعمل سریع آماده باشند.
هرگاه برای مدتی با نگرانی و اضطراب درگیر هستید، بدانید ممکن است عواقب ناخوشایندی در انتظار سلامتی شما باشند.
در اینجا برخی از عوارض طولانیمدت اضطراب در بخشهای مختلف بدن عنوان شده است:
- در قلب: مشکلات قلبی- عروقی
- در ریهها: تضعیف عملکرد سیستم تنفسی
- در مغز: فعالیت بیشازحد سیستم عصبی، ایجاد مشکل در بهخواب رفتن و تغییراتی در مغز
- در سیستم ایمنی: تضعیف سیستم ایمنی
- در دستگاه گوارش: مستعد شدن مخاط دستگاه گوارش برای زخمهای گوارشی، ایجاد مشکلاتی در هضم غذا و تغییراتی در فرایند متابولیسم
استرس در طولانیمدت، میتواند تاثیری جدی بر سلامت ما داشته باشد.