امروز زمان آن رسیده تا شرایط اضطراری همهگیری را پایان دهیم. تمام اقدامات کنترلی، تعطیلیها، محدودیتها، شیلدهای محافظ، برچسبها، هشدارها، ترس پراکنیها، فاصلهگذاری اجتماعی، تبلیغات، ماسک اجباری، و واکسنهای اجباری باید کنار گذاشته شوند.
ما قبول داریم که ویروس همچنان بین ما وجود دارد، و شیوع سریع سویه اومیکرون ممکن است به معنای چرخش و انتقال همیشگی آن باشد. با این حال ما میتوانیم با حفاظت از افراد آسیب پذیر دربرابر ویروس، شرایط را به صورت عادی و به عنوان یک امر پزشکی مدیریت کرده و آن را تبدیل به یک مسئله جمعی نکنیم. حفظ شرایط اضطراری همواره به یک توجیه منطقی بستگی داشته، و در حال حاضر دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد.
براساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، آمار و میزان عفونت سویه دلتا – تهاجمیترین سویه بیماری کووید ۱۹ – در شش هفته گذشته کاهش پیدا کرده (از ۶۰ درصد در تاریخ ۱۸ دسامبر به ۰.۵ درصد در ۱۵ ژانویه) و تعداد ابتلای روزانه نیز کمتر شده است (از ۹۵۰۰۰ نفر به ۲۱۰۰ نفر). شیوع سویه دلتا تا دو هفته آینده به مقداری کاهش پیدا میکند که مانند سایر جهشهای پیش از آن ناپدید خواهد شد.
از سوی دیگر علائم سویه اومیکرون در اکثر افراد خفیف بوده و حتی بسیاری از افراد آسیب پذیر نیز میتوانند به طور موثر این بیماری را پشت سر بگذارند. عفونت سویه اومیکرون مشابه آنفولانزای فصلی بوده، و حتی در بسیاری از موارد از آن کمتر است. تعداد زیادی از افراد در کشورهای توسعه یافته واکسینه شده و در برابر بیماری شدید ایمنی پیدا کردهاند. ما اطلاعات فراوانی را درباره تاثیرگذاری مکملهایی مانند ویتامین دی برای کاهش خطر بیماری در اختیار داریم، و طیفی از داروها نیز از بستری شدن و مرگ مبتلایان آسیبپذیر جلوگیری میکنند. علاوه براین، خطر ابتلا به موارد شدید بیماری بین جوانان نیز پیش از سویه اومیکرون پایین بوده، و اکنون به پایینترین سطح خود رسیده است.
حتی در مناطقی با سختگیرانهترین اقدامات قرنطینه نیز روزانه شاهد صدها هزار مورد ابتلای جدید به سویه اومیکرون هستیم، و بسیاری از موارد ابتلا نیز به دلیل استفاده از تستهای خانگی ثبت نمیشوند. اقدامات پیشگیرانه مانند ماسک یا فاصله گذاری اجباری نیز تاثیر بسیار ناچیزی بر میزان انتقال این ویروس دارند. به این ترتیب، قرنطینه در ابعاد گسترده تنها منجر به تاخیر در ابتلا میشوند. واکسیناسیون و تزریق دوز سوم نیز تاثیری در جلوگیری از شیوع اومیکرون ندارد، به طوری که هم اکنون بیشترین سرانه ابتلا به اومیکرون در کل دنیا متعلق به اسرائیل و استرالیا، دو کشور با بالاترین سطح واکسیناسیون است. دوره شیوع اومیکرون فارغ از تمام اقدامات پیشگیرانه ما در حال طی شدن است.
تا پیش از شیوع سویه اومیکرون، بهبودی پیدا کردن از ابتلا به کووید منجر به ایمنی قابل توجه بدن در برابر موارد ابتلا در آینده میشد. با وجود شیوع اومیکرون بین افراد مبتلا به سویههای قبلی، علائم این افراد معمولا خفیف خواهد بود. به این ترتیب ایمنی به دست آمده از ابتلا به اومیکرون احتمالا تا مدت زیادی فرد را از ابتلا به سویههای بعدی بیماری محافظت خواهد کرد. به دلیل شیوع گسترده اومیکرون و ایمنی به دست آمده از آن، جهشهای بعدی ویروس فرصت زیادی برای شیوع نخواهند داشت.
فارغ از اقدامات اضطراری، میزان بستری و فوتیهای مرتبط با کووید افزایش پیدا کرده است. با این حال فاصله ۳ تا ۴ هفتهای بین بروز علائم و مرگ در کنار کاهش تاثیرگذاری واکسن دربرابر بیماریهای شدید بین ۶ تا ۸ ماه پس از تزریق احتمالا به این معناست که همچنان با تاثیرات سویه دلتا در افزایش آمار روبرو هستیم. با از بین رفتن سویه دلتا به طور کامل، روند افزایش آمار نیز متوقف خواهد شد. به این ترتیب، میتوان گفت که قرنطینه دیگر تاثیری در کاهش آمار نخواهد داشت.
با توجه به طی شدن دوره شیوع اومیکرون و علائم خفیف آن، دیگر توجیهی برای ادامه شرایط اضطراری وجود ندارد. علاوه براین تاثیرات مخرب قرنطینه، اخراج نیروی کار، کمبود امکانات، و اختلال در عملکرد مدارس بر سلامت و رفاه مردم نیز با آسیبهای این ویروس برابری میکند.
اکنون دیگر نمیتوان شرایط اضطراری را توجیه کرد، و ترس از احتمال شیوع یک نوع شدیدتر کووید در آیندهای نامعلوم نیز دلیل منطقی برای ادامه آن نیست. تنها در زمان بروز یک جهش خطرناکتر میتواند اعلام شرایط اضطراری را دوباره درنظر گرفت – امری که با توجه به ایمنی به وجود آمده از شیوع اومیکرون احتمال پایینی خواهد داشت.
مردم آمریکا به اندازه کافی حقوق انسانی و رفاه خود را قربانی حفاظت از سلامت جمعی کردهاند. شیوع اومیکرون به معنای شرایط اضطراری نبوده، و باید آن را پایان داد. امروز زمان لغو کردن شرایط اضطراری فرا رسیده است.
نویسندگان:
هاروی ریش استاد اپیدمیولوژی در گروه اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی در دانشکده بهداشت عمومی ییل و دانشکده پزشکی ییل است.
جایانتا باتاچاریا، محقق ارشد موسسه براون استون، استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد است.
دکتر پل الیاس الکساندر استادیار سابق دانشگاه مک مستر در پزشکی مبتنی بر شواهد و روشهای تحقیق است.
نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپکتایمز نیست.
مطالب دیگر:
هواوی ۱ میلیون دلار به تونی پودستا پرداخت کرد تا با کاخ سفید لابی کند
هزاران نفر در واشنگتن علیه واکسیناسیون اجباری تظاهرات کردند
دکتر پیتر مک کالو: واکسنها تاثیری در توقف کووید۱۹ نداشته و محدودیتها باید برداشته شوند