مقامات سابق دولتی و جامعه اطلاعاتی (IC) به اپک تایمز گفتند که «سیاستزدگی» اطلاعات در زمینه دخالت خارجی در انتخابات ایالات متحده و ادعاهای گسترده درباره تقلب منجر به خدشهدار شدن دموکراسی در کشور و تاثیرات بلند مدت منفی شده است.
جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی (DNI) روز ۱۶ دسامبر توسط «مقامات اطلاعاتی» مطلع شد که جامعه اطلاعاتی توانایی ارائه گزارش تعیین شده در فرمان اجرایی درباره تهدیدات خارجی در انتخابات امسال را تا مهلت ۱۸ دسامبر ندارد. براساس گفته آنها، دریافت اطلاعات جدید از زمان انتخابات و «عدم اتمام فرآیند همکاری تعدادی از آژانسها برای تکمیل گزارش نهایی» منجر به این تاخیر شده است. (منبع)
بارت مارکویس، دستیار معاون سابق روابط بینالملل در دولت بوش به اپک تایمز گفت: «گمان میکنم که دلیل این کار، عدم صداقت بین بوروکراتهای جامعه اطلاعاتی است».
«من هرگز ندیدهام که جامعه اطلاعاتی به رئیس جمهور وقت – یا حتی دستیار معاون او – بگوید که برای پاسخ به سوال شما اطلاعات کافی نداریم. آنها ممکن است که اطلاعات کافی در اختیار نداشته باشند، اما براساس اطلاعاتی که هماکنون در اختیار دارند گزارشی را تهیه میکنند».
مارکویس گفت که تنها نتیجهگیری ممکن این است که جامعه اطلاعاتی به دلایل سیاسی به صورت «عامدانه» ارزیابیها و گزارشات درباره دخالت خارجی در انتخابات امسال را «مسدود» کرده است.
او گفت: «آنها انتشار اطلاعات را کند کرده و با تاخیر مواجه میکنند تا گزارش نهایی برای ایجاد یک پرونده برای نادیده گرفتن آرای الکترال در ایالات بحث برانگیز در برابر دیوان عالی، قانونگذاران ایالتی، یا کنگره از اعتبار حقوقی برخوردار نباشد».
او ادامه داد: «مضمون اصلی این اتفاقات را میتوان در بوروکراتها و کارمندان دولتی مشاهده کرد که چهار سال گذشته را صرف نادیده گرفتن اختیارات رئیس جمهور منتخب کردند. نکته جالب اینجاست که به نظر من, بایدن به شدت نسبت به نیازها و خواستههای حزب کمونیست چین پاسخگو است».
در فرمان اجرایی سال ۲۰۱۸ آمده است که اطلاعات ارائه شده به رئیس جمهور لزوما به گزارش رسمی مدیر اطلاعات ملی محدود نمیشود و مقامات آژانسها یا «هر مقام رسمی مرتبط» میتوانند در هر زمان اطلاعات خود را به رئیس جمهور ارائه بدهند. (منبع)
این فرمان اجرایی دولت ایالات متحده را ملزم به اعمال تحریمهای خودکار برای دولتها، افراد و نهادهای خارجی میکند که در تلاش برای دخالت در انتخابات ایالات متحده نقش داشتهاند.
گری برنستن، افسر ارشد و رئیس ایستگاه سابق CIA با اشاره به انتخابات سال ۲۰۱۶ گفت که در آن زمان بسیاری از کارشناسان زنگ خطر دخالت خارجی در انتخابات و ادعای تقلب را به صدا درآوردند. او ادامه داد که سکوت آنها اکنون شرمآور است.
برنستن به اپک تایمز گفت: «این یک رسوایی ملی است. این اتفاق بسیار تاسفبار است. این امر برای کشور ما ناراحت کننده است چراکه ما را در مسیر اختلافات داخلی جدی قرار میدهد».
به عقیده برنستن، مشکل اصلی اینجاست که کارزار ترامپ و وکلای او تنها ۱۵ تا ۲۰ روز برای افشای تقلب و دستکاری در انتخابات مهلت داشتند، چیزی که «دستگاههای امنیت ملی احتمال آن را در ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته بررسی نکردهاند».
برنستن، دارنده مدال «هوش برجسته» و «اینتلجنس استار» همچنین برای رهبری نیروهای CIA در تصرف کابل (افغانستان) و همچنین معماری جنگ تورا بورا شناخته میشود. او ادامه داد: «نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ همچنان به دلیل وجود پروندههای حقوقی با سوال مواجه است. این پروندهها دارای شاهدان عینی و منابع هستند و هماکنون نیز شاهد اولین گزارشهای فنی در این زمینه هستیم. مخالفت با تمام اینها احمقانه است».
او گفت: «آیا باید حتما ۸۰۰ کمونیست از کوبا با چتر نجات در میشیگان و سایر شهرها فرود بیایند تا احتمال دخالت را باور کنیم؟ آیا مردم چنین چیزی را به عنوان شواهد قبول میکنند؟ ما احتمالا به چند گروه از کمونیستها احتیاج داریم تا در خاک ایالات متحده فرود بیایند، و حتی در این حالت هم افرادی هستند که مخالفت کنند».
طبق گفتههای برنستن، تعدادی از کشورهای خارجی از جمله ونزوئلا، کوبا، چین، روسیه و ایران در انتخابات ایالات متحده دخالت داشتهاند.
به گزارش کاترین هریج، خبرنگار و محقق ارشد خبرگزاری «سی بی اس نیوز» گزارش دخالت خارجی در انتخابات ایالات متحده احتمالا ماه آینده منتشر خواهد شد. او روز ۳ دسامبر گفت که رتکلیف انتظار دریافت یک گزارش عمومی را در ماه ژانویه دارد. به گفته هریج، این گزارش احتمالا نشان دهنده دخالت از سوی چین، ایران و روسیه خواهد بود.
مطالب دیگر:
ناوارو، مشاور کاخ سفید: ۳۷۹هزار برگه رأی احتمالاً غیرقانونی در میشیگان ریخته شده است