Search
Asset 2

وقتی اعتراضات مسالمت‌آمیز زیر سایه کمونیسم «خشن» می‌شود

اعتراضات مسالمت‌آمیز از زمان به‌قدرت‌رسیدن حزب کمونیست چین در سال ۱۹۴۹، آن همواره سعی کرده از طریق دروغ و نیرنگ افکار عمومی را دستکاری کند و
(Amy Osborne/AFP via Getty Images)

از زمان به‌قدرت‌رسیدن حزب کمونیست چین در سال ۱۹۴۹، آن همواره سعی کرده از طریق دروغ و نیرنگ افکار عمومی را دستکاری کند و هرگز از این تلاش دست برنداشته است.

در حالی که دانشجویان صلح‌جو در ژوئن۱۹۸۹ در میدان تیان‌آن‌من تحصن‌های مسالمت‌آمیزی را برگزار می‌کردند، رسانه‌های دولتی حزب کمونیست چین برنامه‌ای را پخش می‌کردند که در آن جسد سوخته‌ای با «کلاه ارتش آزادی‌بخش» از روگذرِ بزرگراهی آویزان شده بود. این رسانه‌ها ادعا می‌کردند دانشجویان به این سرباز حمله کرده و او را کشته‌اند.

ژائو ژن (نام مستعار) که شاهد کل این ماجرا بود، فاش کرد آن «دانشجویانِ» خشن در واقع سربازان در لباس مبدل بودند. در این هرج‌ومرج، استوار کوی گوئوژنگ با یک لولۀ فلزی تا سرحد مرگ مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت. سپس دانشجویان در لباس مبدل، قبل از آویزان‌کردن جسد روی روگذرِ بزرگراه، رویش بنزین ریختند و او را آتش زدند. ژائو گفت این حمله چنان دقیق و مهلک بود که مطمئناً از جانب فردی رخ داد که آموزش حرفه‌ای دیده بود. بیش از ۱۰۰ تماشاچی در صحنه حضور داشتند، اما بیشتر مردم و دانشجویانِ واقعی هیچ اسلحه‌ای در دست نداشتند، چه رسد به میله‌های آهنی، بنزین و چیزهای مشابه.

بعداً تانک‌ها به نام «متوقف‌کردن شورش‌ها،» وارد میدان تیان‌آن‌من شدند و ارتش آزادی‌بخش خلق شروع به کشتار دسته‌جمعی دانشجویان کرد.

وقتی اعتراضات مسالمت‌آمیز در هنگ کنگ ناگهان «خشن» شد

در سال ۲۰۱۹ قانون استرداد در هنگ کنگ معرفی شد، اعتراضات گستردۀ بعدی در سراسر این شهر و مقاومت معترضان حزب کمونیست چین را غافلگیر کرد. در حالی که این بار رژیم چین با تانک و اسلحه به معترضین پاسخ نداد، رویداد خشنی در عصر اول ژوئیۀ۲۰۱۹، بیست‌ودومین سالروز پیوستن هنگ کنگ به چین، رخ داد.

پس از آنکه معترضان در طول آن روز نتوانستند وارد ساختمان شورای قانونگذاری شوند، ناگهان حدود ساعت ۹ شب گروهی از پلیس‌های محافظِ ساختمان شورای قانونگذاری عقب‌نشینی کردند و برخی از معترضان به داخل ساختمان هجوم بردند. عده‌ای به‌طور مسالمت‌آمیز تابلوها و نشان‌هایی را آویزان می‌کردند، در حالی که سایرین شیشه‌ها را می‌شکستند و خسارات زیادی به این مرکز وارد می‌کردند.

از آنجا که حوادث پلیس لباس‌شخصی با لباس معترضین گزارش شده بود، بسیاری از مردم شک کردند که آیا آنهایی که باعث خسارت شدند، باز هم مأموران پلیس در لباس مبدل بودند یا نه. دیوید ان‌جی، کاربر اینترنت در هنگ کنگ، شبهات خود را در توئیتر صریحاً ابراز کرد. او سؤال کرد آیا این حادثه صحنه‌سازی شد تا بهانه‌ای باشد برای کشتار دسته‌جمعی بعدی حزب کمونیست چین در هنگ کنگ.

یکی از ساکنان استان شانشی در چین که خواست نامش فاش نشود، در مصاحبه با صدای آمریکا، گفت میلیون‌ها معترض افکار عمومی را ‌در هنگ کنگ منعکس کردند و ممکن است مقامات در حال استفاده از خشونت باشند تا بهانه‌ای برای سرکوب مردم هنگ کنگ داشته باشند. او گفت لازم است قبل از هرگونه نتیجه‌گیریِ نهایی، دربارۀ هویت افرادی که با خشونت به ساختمان شورای قانونگذاری هجوم بردند، تحقیق شود.

صحنه‌ای مشابه در پایتخت ایالات متحده

در تاریخ ۶ژانویۀ۲۰۲۱، درست بعد از ساعت ۲ بعدازظهر ‌که کنگرۀ ایالات متحده قصد داشت آرای کالج الکترال را برای تأیید پیروزی رئیس‌جمهور بعدی شمارش کند، گروهی از مردم به‌زور وارد کاخ کنگرۀ آمریکا شدند و باعث شدند کنگره زمان تنفس اعلام کند. اگرچه رسانه‌ها متجاوزان را بر اساس ظاهر و پوشششان، طرفداران ترامپ خواندند، با توجه به عکس‌های برخی از آن معترضان در اعتراضات قبلیِ آنتیفا، مشخص شد که آنها از اعضای آنتیفا هستند.

آنتیفا مخفف ضدفاشیسم (آنتیفافاشیسم) است که از دهۀ ۱۹۳۰ شروع شد. اعضای آنتیفا از خشونت حمایت می‌کنند و معتقدند حملات خشونت‌آمیز راهی ضروری برای ترویج آنارشی (هرج‌ومرج و بی‌نظمی) است. آنها با دولت مخالف هستند، مواضع تحقیرآمیزی دربارۀ قانون دارند و به‌عنوان یک گروه چپ افراطی در نظر گرفته می‌شوند. آنتیفا در ایتالیا و اسپانیا مستقیماً کمونیسم را دنبال می‌کرد. در ایالات متحده، آنها در تلاشند به دولت خاتمه دهند و کشوری استالینی را ایجاد کنند. «کلاً نه به ایالات متحده آمریکا» شعاری است که اغلب در اعتراضات آنتیفا شنیده می‌شود.

طبق گزارش‌ها، یکی از شعب آنتیفا قبل از انتخابات، در رسانه‌های اجتماعی یک یادآوری را منتشر کرد. در آن یادآوری اشاره شده بود آنها اعضایی دارند که کلاه‌های قرمزِ دوباره آمریکا را بزرگ بسازید (اِم‌اِی‌جی‌اِی) را بر سر می‌گذارند و خود را به‌شکل حامیان ترامپ در می‌آورند.

بعد از جلسۀ مشترکی که در آن غروب برگزار شد، نماینده مت گیتز (جمهوری‌خواه) از فلوریدا مستقیماً به این نکته اشاره کرد که برخی از افرادی که به‌زور وارد کاخ کنگرۀ ایالات متحده شدند طرفداران ترامپ نبودند و در واقع اعضای گروه تروریستی و خشن آنتیفا بودند که خود را به‌شکل طرفداران ترامپ در آورده بودند.

او به همکارانش گفت: «امروز صبح، رئیس‌جمهور ترامپ صریحاً خواست که تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز باشند… ما باید به‌دنبال ساختن آمریکا باشیم، نه اینکه آن را درهم بشکنیم و نابودش کنیم.»

ویدئویی نشان داد تعدادی از مأموران پلیس مانعی را برداشتند و به جمعیت اجازه دادند وارد ناحیۀ محصورشده شوند. برخی از کاربران اینترنت گفتند معترضان از موانع امنیتی «به‌زور عبور نکردند» (برخلاف اینکه رسانه‌ها به اتفاق آرا چنین چیزی را منتشر کرده بودند) و عمداً به داخل راه داده شدند.

عجیب‌تر اینکه پیش از وقوع این رویداد، بسیاری از رسانه‌ها شروع کردند به میلیون‌ها آمریکاییِ صلح‌جو که برای رساندن صدای خود به گوش مسئولان رفته بودند، برچسب «اراذل و اوباشی» را بزنند که قصد «کودتا» دارند، گویا رسانه‌ها از قبل می‌دانستند قرار است بعداً چه اتفاقی بیفتد. بعد از این «رخنه»، برخی از اعضای هر دو اتاقِ کنگره به‌سرعت موضع خود را تغییر دادند، این خشونت را محکوم کردند و بدون تحقیق، به ترامپ برچسبِ عامل اصلی این خشونت را زدند.

نوشته: مینگهویی

نظرات بیان‌شده در این مقاله، نظرات این نویسنده بوده و لزوما منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

ایجاد قابلیت خودانفجاری در کلاه ایمنی سربازان چینی

بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

یوتیوب هم حساب کاربری ترامپ را مسدود کرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی