Search
Asset 2

اعتراضات و سرکوب در ایران همچنان ادامه دارد

اعتراضات مردمی در ایران، اردیبهشت 1401

اعتراضات مردمی در برخی از شهر های ایران همچنان ادامه دارد و حکومت ایران دستور سرکوب در چندین شهر را صادر کرده است. به گزارش برخی فعالان نیروهای امنیتی با باتوم و گاز اشک آور به معترضان حمله می‌‌‌‌‌‌‏کنند.

بنا بر گزارشات غیر رسمی دست کم پنج نفر در سرکوب به دست نیروهای امنیتی کشته و ۲۲ نفر دستگیر شده‌‌‌‌‌‌‏اند؛ اما تعداد واقعی می‌‌‌‌‌‌‏تواند بالاتر از این رقم باشد.

در سال‌های اخیر، دولت ایران با انبوهی از اعتراضات ضد دولتی مواجه شده است که مردم به دلیل طیف وسیعی از مسائل از جمله نارضایتی از تورم سرسام‌آور ناشی از عملکرد دولت و فساد مسئولین تا کمبود آب و قطع برق به خیابان‌ها آمده‌اند. تورم فزاینده به شرایط اقتصادی مردم ضربه محکمی وارد کرده است.

اعتراضات در برخی شهرها هفته گذشته به دلیل تصمیم دولت برای کاهش یارانه‌‌‌‌‌‌‏ها آغاز شد که باعث افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت برخی محصولات اصلی از جمله آرد شد. دولت همچنین قیمت برخی از کالاهای اساسی مانند روغن خوراکی و لبنیات را افزایش داد.

به گفته شاهدان و پست‌های رسانه‌های اجتماعی، اکنون معترضان خواسته‌های خود را گسترش داده‌اند و خواهان آزادی سیاسی بیشتر و پایان دادن به جمهوری اسلامی هستند.

مانیتور جهانی اینترنت نت بلاکز روز شنبه گزارش داد که در طی اعتراضات اختلال اینترنت در ایران چند ساعت ادامه داشته است. این اقدامی معمول از سوی مقامات دولت ایران برای جلوگیری از برقراری ارتباط معترضان با یکدیگر و به اشتراک گذاری ویدئو در رسانه‌‌‌‌‌‌‏های اجتماعی است.

بنا بر آمار غیر رسمی، تقریباً نیمی از جمعیت ۸۵ میلیونی در ایران زیر خط فقر هستند و وضعیت معیشت در ایران هر روز به وضعیت کشور های کمونیستی- سوسیالیستی از جمله ونزوئلا و کره شمالی نزدیک‌‌‌‌‌‌‏تر می‌‌‌‌‌‌‏شود.

از هر چهار ونزوئلایی سه نفر در فقر شدید زندگی می‌‌‌‌‌‌‏کنند. بنابر مطالعه گروهی از محققان در سال ۲۰۲۱، ۷۶.۶ درصد از مردم ونزوئلا با کمتر از دو دلار در روز زندگی می‌‌‌‌‌‌‏کنند که استاندارد بین‌‌‌‌‌‌‏المللی برای فقر شدید است.

در کره شمالی نیز، تقریباً ۶۰ درصد از جمعیت در فقر زندگی می‌‌‌‌‌‌‏کنند. کره شمالی اقتصاد فرماندهی دارد که در بین کشورهای کمونیستی امری عادی است؛ به این معنی که دولت بر تمام مبادلات پولی کنترل دارد و باعث می‌‌‌‌‌‌‏شود اقتصاد به دلیل عدم رقابت بین مشاغل نسبتاً راکد بماند.

فقر ایجاد شده در این کشور‌‌‌‌‌‌‏ها تفاوت در نظام‌های با مالکیت خصوصی و عمومی را نشان می‌دهد. به گزارش اپک تایمز در کتاب «شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما»، تحت نظام مالکیت عمومی، منابع و دستاوردهای حاصل از کار افراد، ملی می‌شوند. و همچنین حس مسئولیتی که حقوق مالکیت شخصی ایجاد می‌کند، ازبین می‌رود. در ظاهر، مالکیت عمومی بدان معنی است که ثروت کشور توسط همه شهروندان به‌اشتراک گذاشته می‌شود، اما در عمل، به این معنی است که طبقۀ ممتاز صرفاً منابع را در انحصار خود درمی‌آورد و منافع خود را در اولویت قرار می‌‌‌‌‌‌‏دهد.

این امر باعث فساد هر چه بیشتر در دستگاه‌‌‌‌‌‌‏های دولتی با مالکیت عمومی می‌‌‌‌‌‌‏شود.

مالکیت عمومی، قدرت و انگیزه مردم برای تولید محصول را متوقف می‌کند، روحیه را تضعیف می‌کند، ناکارآمدی را ترویج می‌دهد و باعث اتلاف می‌شود. از مزارع جمعی اتحاد جماهیر شوروی تا کمون‌های خلق چین، شامل اشتراکی‌سازی ناموفق در کامبوج و کره شمالی، نظام مالکیت عمومی هر جا که می‌رود، گرسنگی را با خود می‌آورد. به‌عنوان مثال، یک قحطی در چین که عامل انسانی باعث به‌وجود آمدن آن بود، ده‌هامیلیون نفر را کشت.

مطالب دیگر:

دیدگاه: حقایقی درباره ایالات متحده و روسیه، اوکراین و چین

نائب رئیس سابق فایزر: کسانی که ایده واکسیناسیون جهانی را مطرح کردند «مرتکب جنایت علیه بشریت»‌ شده‌اند

دبیرکل ناتو: حمله روسیه به اوکراین شکست خورده است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی