برخلاف روایت رایجی که امروزه در رسانهها مطرح میشود، یافتههای اخیر نشان میدهد که جمعیت خرسهای قطبی نه تنها کاهش نیافته است، بلکه در سالهای اخیر رشد نیز داشته است. این در حالی است که گروههایی که مدعی پدیده تغییر اقلیم هستند معتقدند که جمعیت خرسهای قطبی به دلیل کوچک شدن یخهای قطب شمال در حال کاهش است.
مدیر دریایی منطقه حیات وحش نوناویک در شمال کانادا، میگوید که گزارشهایی که اسکیموهای کانادا و گرینلند ( اینوئیتها ) ارائه دادهاند حکایت از افزایش جمعیت خرسهای قطبی دارد. آنها همچنین گفتهاند به ندرت خرسهای لاغر دیده میشوند و اکثر آنها سالم و سرحال هستند.
طبق آمار اتحادیه بین المللی درخصوص حفاظت از طبیعت، در حال حاضر حدود ۲۲ هزار الی ۳۱ هزار خرس قطبی در سراسر جهان وجود دارند.
در حالی که محققانی که موضوع تغییر اقلیم را مطرح میکنند، پیش از این، پیشبینی کرده بودند که جمعیت خرسهای قطبی تا ۷۱ درصد ممکن است کاهش یابد. درحالی که گزارشات فدرال نشان میدهد خرسهای قطبی از دهه ۱۹۸۰ افزایش قابل توجهی داشتهاند.
اخیراً انتشار تصاویری از یک خرس قطبی لاغر و نحیف، در رسانهها انعکاس زیادی داشت و بسیاری آن را به موضوع تغییر اقلیم و از دست دادن یخهای قطبی که زیستگاه این گونه است ربط دادند.
یک محقق و ناظر در زمینه خرسهای قطبی، به نام لئو ایکاکیک در گفتگو با سیبیسی میگوید تصاویر این خرس میتواند ناشی از دلایل مختلف از جمله بیماری باشد و نمیتوان آن را به تغییر اقلیم ربط داد. این میتواند بخشی از یک چرخه طبیعی باشد.
پیشبینیهای غلط درباره ذوب شدن یخهای قطبی
در حالی امروزه برخی از دانشمندان در حال پیشبینیهایی در خصوص گرمایش جهانی و ذوب شدن یخهای قطبی هستند که گزارش مرکز تحقیقات اقلیمی گرینلند در آگوست سال ۲۰۱۹، یخبندان زیاد و قابل توجهی را در قطب شمال را اعلام کرده است.
پیشبینیهای متعددی طی چند سال اخیر توسط مجمع بینالمللی تغییرات آبوهوایی (IPCC) صورت گرفته نیز همگی غلط از آب درآمده است. برای مثال ال گور، سیاستمدار مشهور آمریکایی، در سال ۲۰۰۸ پیش گویی کرد که یخهای قطب شمال طی ۵ سال ، یعنی تا سال ۲۰۱۳ به طور کامل ذوب میشود.
( بیشتر بخوانید : دهها سال پیشبینیهای غلط اقلیمی و آب و هوایی )
از اواخر دهه ۱۹۸۰، روایت « گرمایش جهانی » و ذوب شدن فاجعهبار یخهای قطبی و پیشبینیهای داغ در این خصوص از سوی برخی دانشمندان در بسیاری از رسانهها مطرح شد.
یک مقام ارشد محیط زیست در سازمان ملل، به نام نوئل براون، در ۳۰ ژوئن ۱۹۸۹، در روزنامه سن خوزه مرکوری نیوز، گفت « اگر گرم شدن زمین تا سال ۲۰۰۰ متوقف نشود، بسیاری از کشورها با بالا رفتن سطح دریا از روی سطح زمین محو میشوند. طغیانهای ساحلی و خرابی محصولات زراعی میتواند منجر به موج پناهجویان زیستمحیطی شود، و هرج و مرج ایجاد شود. » اکنون نزدیک ۲۰ سال از سال ۲۰۰۰ می گذرد و هیچ نقطهای از زمین زیر آب نرفته است.
خبرگزاری فرانسه در سال ۱۹۸۸ گزارش داد کشور کوچک مالدیو با افزایش تدریجی سطح آب دریا کاملاً زیر آب خواهد رفت و این فاجعه را سال ۱۹۹۲ پیشبینی کرد !. ۳۲ سال بعد، در سال ۲۰۱۹، مالدیو به سرعت در حال پیشرفت است و جمعیت آن نسبت به دهه ۱۹۸۰ دو برابر شده است. جزایر زیبا و دیدنی این کشور محلی برای جذب جمعیت عظیمی از گردشگران است.
مشاهده میشود که در دهههای اخیر پیشبینیها در خصوص سرمایش جهانی یا گرمایش جهانی کاملاً معکوس، متناقض و غلط از آب در آمده است.
ایان کلارک استاد گروه علوم زمین دانشگاه اتاوا در کانادا میگوید « موسسه گرمایش جهانی یک سازمان سیاسی و اجتماعی است، نه یک مجموعه علمی ». به عقیده وی، در این خصوص اغراق و غلو میشود.
« مارک مورانو »، در کتاب خود تحت عنوان « هدایت غلط سیاسی تغییر اقلیم » و نیز مستند « فریب اقلیم »، از ابعاد پنهان و انگیزههای سیاسی و مالی فعالان موضوع تغییر اقلیم و گرمایش جهانی میگوید. وی میگوید آنها تلاش میکنند هر رویداد آب و هوایی معمولی به نظر غیر معمول برسد.
( بیشتر بخوانید : دانشمندان میگویند گرمایش زمین و تغییر اقلیم به هیچ وجه مبنای علمی ندارد )
دانشمندان مخالف بحث تغییر اقلیم و گرمایش جهانی میگویند که فعالیتهای سازمان ملل و مجمع بینالمللی تغییرات آب وهوایی، سیاسی است و با انگیزههای مالی و تبلیغاتی انجام میشود و مبنای علمی ندارند. به عقیده آنان، آب و هوا دورههای تاریخی گرم و سرد دارد و گرم شدن دورهای زمین ارتباطی به انتشار گازهای گلخانهای و دیاکسید کربن ندارد.
آنها معتقدند، به جای اینکه میلیاردها دلار صرف موضوع تغییرات اقلیم شود، این پول برای معضلات واقعی و جدیتر زیست محیطی هزینه شود.
مطالب دیگر:
بازدیدکنندگان این نمایشگاه هنری در تورنتو، تحت تأثیر نیکخواهی قرار گرفتند
فصلی تاریک در تاریخ مدرن : روزی که ۳۶ نفر غیر چینی در چین دستگیر شدند