وزیر امور خارجه چین، روز هفتم مارس به دولت بایدن هشدار داد که «اقدامات خطرناک» دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در حمایت از تایوان، جزیره دموکراتیکی که پکن آن را جزء قلمرو خود میداند، لغو شود.
وانگ یی همچنین از ایالات متحده خواست که هر چه زودتر محدودیتهای «غیرمعقول» در مسیر همکاری را حذف کند.
این اظهارات که در یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه نشست سالانه مجلس مطرح شد، بازتاب مطالبات قبلی پکن از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جو بایدن است.
مقامات ارشد حزب کمونیست چین از دولت بایدن خواستهاند تا سیاستهای سختگیرانه ترامپ در قبال چین را به حال قبل برگرداند، و بر همکاری در مواردی مانند تغییر اقلیم تمرکز کند، و در آنچه رژیم چین خط قرمز مینامد دخالت نکند، از جمله نقض حقوق بشر علیه مسلمانان اویغور در شین جیانگ، سرکوب مردم هنگ کنگ و تجاوزات نظامی چین به تایوان.
وانگ ادعای حزب کمونیست در مورد تایوان را «خط قرمز غیر قابل عبور» خواند، موضوعی که رژیم برای آن «جایی برای مصالحه ندارد.» این رژیم قول داده است که در صورت لزوم تایوان را که با به قدرت رسیدن حزب کمونیست در ۱۹۴۹ از سرزمین اصلی جدا شد، با زور پس بگیرد.
او از دولت بایدن خواست «اقدامات خطرناک عبور از خط قرمز و بازی با آتش» دولت قبلی را در رابطه با تایوان کاملا تغییر دهد.
دولت ترامپ با افزایش فروش تسلیحات به تایوان برای دفاع از خود و اعزام مقامات کابینه به این جزیره، حمایت ایالات متحده از تایوان را افزایش داد.
در اوایل این هفته، مشاور سابق امنیت ملی، اچآر مک مستر، تهدید حمله چین به تایوان را «مهمترین نقطه اشتعال» در جهان توصیف کرد که میتواند به یک جنگ گسترده منجر شود، و ایالات متحده را به ادامه کمک به تایوان برای تقویت دفاع از خود در برابر حمله احتمالی ترغیب کرد.
وانگ همچنین گفت که روابط آمریکا و چین باید با رعایت «اصل عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر» برای هر دو طرف پیشبینی شود، و بر لزوم همکاری بیشتر دو کشور تاکید کرد.
دولت بایدن در اوایل هفته گذشته «افزایش رقابت با چین» را به عنوان یک چالش اساسی پیش روی ایالات متحده متمایز دانست. وزیر امور خارجه آنتونی بلینکن، همچنین روابط ایالات متحده و چین را «بزرگترین آزمون ژئوپلیتیک» در این قرن توصیف کرد.
بلینکن روز سوم مارس گفت «رابطه ما با چین هر زمان لازم باشد، رقابتی خواهد بود و هر زمان ممکن باشد این روابط بهسوی همکاری و تعامل پیش خواهد رفت و هر زمان که باید این روابط خصمانه خواهد بود.»
وانگ از طرح حزب کمونیست برای تغییر سیستم انتخاباتی هنگکنگ به گونهای دفاع کرد که کنترل این حزب بر آن شهر بیشتر شود. این پیشنهاد به کمیته طرفدار پکن قدرت جدیدی برای معرفی قانونگذاران هنگ کنگ میدهد. ایالات متحده در تاریخ ۵ مارس این اقدام را به عنوان «حمله مستقیم به استقلال و روندهای دموکراتیک هنگ کنگ» دانست و آن را نفی کرد.
این در حالی است که وانگ گفت که این تغییرات از «حقوق ساکنان هنگ کنگ و منافع قانونی سرمایه گذاران خارجی» محافظت میکند. وانگ همچنین در هفتم مارس، محکومیت فزاینده نقض حقوق بشر علیه اویغورها در منطقه شینجیانگ را رد کرد.
بیش از یک میلیون نفر از اقلیت مسلمان قومی در شبکهای از اردوگاههای داخلی در منطقه شینجیانگ بازداشت شدهاند، و در آنجا تحت کار اجباری، شکنجه، تجاوز و تلقین و آموزش سیاسی قرار دارند. دولت ترامپ در ژانویه اقدامات حزب کمونیست را به عنوان یک نسل کشی تعیین کرد و متعاقب آن این اقدام در پارلمانهای کانادا و هلند نیز انجام شد.
وانگ گفت «اصطلاح نسل کشی در شینجیانگ پوچ است. این یک دروغ کامل است که با انگیزههای درونی ساخته شده است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس روز پنجم مارس گفت که دولت آمریکا در پی اقداماتی جمعی است تا روشن کند که این نوع موارد نقض حقوق بشر در شینجیانگ و جاهای دیگر قابل تحمل نخواهد بود.
مطالب دیگر:
طفره رفتن پکن از ارائه تضمینی برای آزادی پوشش خبری در طول المپیک زمستانی ۲۰۲۲
دولت بایدن اولین دولتی است که پناهجویان رد صلاحیت شده را مجدداً به کشور فرامیخواند