تازهترین تحقیقات پژوهشگران از سرطانزا بودن مشروبات الکلی حکایت دارد.
این خبر اگرچه برای بسیاری از مردم دنیا که کم یا زیاد عادت به نوشیدن مشروبات الکلی دارند، خوشایند نیست؛ اما میتواند انگیزه خوبی برای کاهش این نوع نوشیدنی از زندگی روزمره باشد.
به نوشته سایت خبری تِکتایمز، محققان میگویند الکل میتواند سبب ابتلا به هفت نوع سرطان شود، حتی اگر مصرف آن کم باشد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه اوتاگو در نیوزلند، با بررسی مجموعهای از مطالعات صندوق جهانی تحقیقات سرطان، موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان و آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان که طی مدت ده سال انجام شده بود، پی بردند که مصرف مداوم الکل با بروز سرطان در سر، گردن، مری، کبد، روده بزرگ، راست روده و پستان، مرتبط است.
«جنی کانر»، سرپرست گروه گفت: «شواهدی قوی وجود دارد که الکل میتواند سبب ابتلا به سرطان در حداقل هفت ناحیه بدن شود.»
اما این «شواهد قوی» چه هستند؟
به گفته کانر، در این گزارشها هنوز همه چیز به نگارش درنیامده، اما مکانیسمهایی هستند که الکل میتواند در اثر این مکانیسمها باعث بروز سرطان در ارگان خاصی شود. برای مثال، وقتی الکل مینوشید، عوارض ناشی از متابولیسم الکل در بدن و تبدیل آن به استالدئید، موجب آسیب به DNA شده و احتمال ابتلا به سرطانهای سر و گردن، مری و کبد را افزایش میدهد. همچنین در مورد سرطان پستان در زنان، الکل با افزایش دادن سطح هورمونهای تولید مثل، همچون استروژن، باعث تکثیر غیرعادی سلولها در پستان شده و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان پستان را بالا میبرد.
همچنین، نوشیدن الکل بهخصوص درمورد افرادی که سیگار یا دیگر دخانیات هم مصرف میکنند، به احتمال بیشتری فرد را به سرطانهای دهان و گلو مبتلا میکند.
این مطالعه که در مجله اعتیاد منتشر شده میگوید، حتی مصرف کم الکل هم میتواند به همین میزان زیانبار باشد؛ بهطوریکه مصرف مقادیر کمی از الکل در زنان میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.
کانر افزوده: «تداوم این تحقیقات این مکانیزمها را روشنتر تشریح خواهد کرد و اطمینان به این علوم بیشتر خواهد شد. درعین حال تلاشهای برخی افراد همچون تولیدکنندگان مشروبات الکلی، برای بیاعتبار کردن دستاوردهای محققان و گیج کردن مردم همچنان وجود خواهد داشت. »
البته مهمتر از تحقیقات، خود مردم هستند. مطمئنا، الکل میتواند باعث سرطان شود و دانستن این موضوع میتواند مردم را به کاهش مصرف الکل تشویق کند.