«میخواهم الگو را تغییر دهم»
بایدن علاوه بر ایجاد موجی از تحولات اجتماعی از طریق قانون، اقدامات و فرمانهای اجرایی تحویلآفرین متعددی را در زمینه مسائلی همچون آموزش نظریه انتقادی نژاد به کارمندان دولت فدرال و پیوستن مجدد آمریکا به سازمان بهداشت جهانی اجرا نموده است.
از جمله وجوه تشابه میان ۶۰ دستور اجرایی صد روز اول رئیسجمهور میتوان به لغو و ابطال فرمانهای دوران ترامپ و ورود ایدئولوژی شبهمارکسیستی «برابری» به تقریباً تمام جنبههای دولت اشاره کرد. اولین دستور بایدن با تیتر «پیشبرد برابری نژادی و حمایت دولت فدرال از گروههای محروم» زمینهساز بسیاری از دستورات بعدی او شد.
بایدن در اولین کنفرانس مطبوعاتیاش گفت: «میخواهم الگو را عوض کنم. میخواهیم نه تنها ثروت، بلکه کار و فعالیت را نیز پاداش دهیم. میخواهم الگو را عوض کنم».
گاهی اوقات سخنان یک رئیسجمهور نیز ممکن است درست مانند اقداماتش عواقبی در پی داشته باشد. درستی این ادعا را میتوانید از اظهار نظرهای بایدن در صد روز اول ریاستجمهوریاش درباره محاکمه دِرِک شووین، افسر سابق پلیس و متهم به قتل جورج فلوید در شهر مینیاپولیس، مشاهده کنید. بایدن پیش و پس از اعلام رأی هیئت منصفه از محکوم کردن شووین حمایت کرد و کشور آمریکا را به «نژادپرستی سیستماتیک» متهم کرد.
افت و خیزها
هرچند کابینه بایدن حاضر به اقرار نیستند، اما بایدن یک برنامه موفقیتآمیز توسعه و توزیع واکسن را از ترامپ تحویل گرفت. این یعنی وعده انتخاباتی بایدن مبنی بر واکسیناسیون ۱۰۰ میلیون آمریکایی در برابر ویروس حزب کمونیست چین در صد روز اول ریاست جمهوریاش حتی پیش از ورود وی به کاخ سفید در روز ۲۰ ژانویه نیز کاملاً حاضر و آماده بود. بایدن پس از طفره از پاسخ به پرسش درباره افزایش هدف واکسیناسیون به رقمی بلندپروازانهتر، وعده خود را به واکسیناسیون ۲۰۰ میلیون نفر افزایش داد. دولت او هماکنون کاملاً آماده است هدف اولیه خود را تا روز ۲۹ آوریل، صدمین روز حضور وی در کاخ سفید، سه برابر کند.
این دستاوردش تحتالشعاع بحران مرز جنوبی کشور قرار گرفته است که به گفته برخی کارشناسان بر اثر لغو سیاستهای مهاجرتی دوران ترامپ پدید آمده است. شمار مهاجران غیرقانونی که از مرز کشور عبور میکنند در مقایسه با دهههای گذشته کاملاً بیسابقه بوده و مقامات مهاجرت را مجبور کرده است از پناهگاهها فراتر از ظرفیتشان برای اسکان خردسالان بازداشتشده استفاده کنند. بایدن اوایل این ماه، در نهایت پس از یک هفته اجتناب از پاسخدهی، وضعیت موجود را یک بحران توصیف کرد.
کاخ سفید اعلام کرده است قصد دارد با سرمایهگذاری در کشورهایی که مهاجران غیرقانونی از آنها فرار میکنند، به این بحران خاتمه دهند. ایالات متحده در دو دهه گذشته، میلیاردها دلار پول را به شکل کمکهای خارجی به کشورهای مذبور اهدا کرده است.
مطالب دیگر:
ویدئو: مروری بر جنایات حزب کمونیست چین
توافقنامه پاریس، معاهدهای که چین فقط حرفش را میزند اما آمریکا را ملزم به عمل کردن میکند