به گفته لری کودلو، یکی از مشاوران ارشد اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، ایالات متحده عملاً اقدامات تهاجمی رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در اوکراین را به دلیل «سیاستهای انرژی احمقانه» دولت بایدن تأمین مالی کرده است.

روسیه در روزهای اخیر پس از تهاجم به اوکراین با یک رشته تحریم از سوی غرب مواجه شده است و مقامات مالی این کشور، بدهیهای دولتی و کسانی که در حلقه نزدیک پوتین قرار دارند، هدف قرار گرفته است.
در همین حال، رهبران اروپا، بریتانیا و ایالات متحده در ۲۶ فوریه بیانیه مشترکی صادر کردند و از تحریمهای بیشتر علیه کرملین پردهبرداری کردند که شامل حذف بانکهای «منتخب» روسیه از سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت میشود.
با این حال، ایالات متحده تاکنون از تحریم مستقیم بخش انرژی روسیه خودداری کرده است، زیرا از ترس اینکه ممکن است قیمت جهانی انرژی را که در ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است، افزایش دهد و منجر به بحران انرژی شود.
مخالفان چنین تحریمهایی نگران هستند که ایالات متحده و همچنین بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روابط نزدیک تجاری با روسیه که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز طبیعی در جهان است، برخوردار باشند.
جدیدترین دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نشان میدهد که ایالات متحده واردات نفت خود از روسیه را در ۱۱ ماهه اول سال ۲۰۲۱ حدود ۲۸ درصد افزایش داده است، در حالی که این کشور میزان واردات نفت خام خود را در سال گذشته از مسکو دوبرابر کرده است.
با این حال روسیه تنها حدود ۳ درصد از کل واردات نفت خام آمریکا را در سال ۲۰۲۱ به خود اختصاص داده است.
کودلو به «رهبران اندیشه آمریکایی» شبکه تلویزیونی اپک تایمز گفت که اگر سیاستهای رئیس جمهور جو بایدن در مورد انرژی در ایالات متحده آنقدر «وحشتناک» نبود چندان نگران عواقب تحریم بخش انرژی روسیه نمیشد.
کودلو گفت: «میدانید، آنها نگران هستند که روسیه نتواند نفت و گاز بفروشد. خوب، این نتیجه نهایی است. بنابراین در کوتاه مدت مشکل ساز خواهد شد. اکنون، اگر جو بایدن یک سیاست انرژی خوب داشته باشد، این مشکل قابل حل است، اما او یک سیاست انرژی وحشتناک دارد… همانطور که احتمالاً میدانید او در حال جهاد علیه سوختهای فسیلی است، و به همین دلیل است که ما در حال حاضر در این وضعیت هستیم.»
اظهارات کودلو منعکس کننده نظرات سناتور جاش هاولی (جمهوریخواه میزوری) است که در ۲۸ فوریه متعهد شد قانونی را معرفی کند که تولید انرژی در ایالات متحده را «با قدرت کامل» بازگشایی کند و سیاست بایدن مبنی بر «واگذاری انرژی آمریکا» را معکوس کند.
هاولی این لایحه را پس از آنکه قیمت نفت در ۲۳ فوریه به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسید، مدت کوتاهی پس از اعلام پوتین برای آغاز «عملیات نظامی» در اوکراین ارائه کرد.
کودلو در ادامه توضیح داد که پوتین همچنان از افزایش سرسام آور قیمت نفت سود میبرد و این امرامکانات مالی را برای حمله به کشورهایی مانند اوکراین در اختیار کرملین قرار میدهد.
زمانی که قیمت نفت پایین است، از پوتین خبری نیست. وقتی قیمت نفت بالاست، پولشان را از این طریق به دست میآورند. این تمام چیزی است که آنها دارند. کودلو ادامه داد، جان مک کین میگفت، روسیه مانند یک پمپ بنزین قدیمی است که به شکل یک کشور ظاهر شده است.
بنابراین به گذشته برگردید، در سال ۲۰۰۸، قیمت نفت ۱۵۰ دلار در هر بشکه شد. چی شد؟ پوتین گرجستان را گرفت، سپس قیمت نفت کاهش یافت. و سپس انقلاب فرکینگ آغاز شد. در دوران اوباما… و ما سالها از پوتین خبری نداشتیم. اما پس از آن، در سال ۲۰۱۴، به دلایل مختلف، قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه بازگشت. از ۲۵ تا ۱۰۰. خوب، پوتین کریمه را میگیرد، او از سود نفت خود پول دارد که این کار را انجام دهد، میدانید، سپس ترامپ وارد می شود، و ما استقلال انرژی داریم و ما با قدرت تمام در حال حفاری و استخراج هستیم. کودلو گفت: شما از پوتین خبری ندارید.»
«در سال گذشته، زمانی که بایدن وارد میشود و جهاد علیه سوختهای فسیلی را اجرا میکند، کیستون [خط لوله نفت] را تعطیل میکند، حفاری آلاسکا را تعطیل میکند، تعدادی از خطوط لوله را تعطیل میکند. ….بنابراین ما به بشکهای ۱۰۰ دلار رسیدهایم و در حال افزایش هستیم، بنابراین پوتین پول لازم را برای ورود به اوکراین دارد.»
این جمهوری خواه افزود که ایالات متحده عملاً با «سیاست های انرژی احمقانه» خود، که به گفته او قیمت نفت را بیجهت افزایش داده است، تهاجم پوتین را تأمین مالی کرده است.
مطالب دیگر:
دولت بایدن ترس از جنگ هستهای با روسیه را کم اهمیت جلوه میدهد
دولت بایدن داراییهای بانک مرکزی روسیه را مسدود کرد