Search
Asset 2

بسیاری از مسائل کلیدی در رابطه چین در ۱۰۰ روز اول بایدن همچنان «تحت بازبینی» قرار دارند

بایدن بسیاری از مسائل کلیدی در رابطه چین در ۱۰۰ روز اول بایدن همچنان «تحت بازبینی» قرار دارند وزارتخانه‌های دفاع، تجارت، انرژی، کشاورزی
(Melina Mara/Pool/Getty Images)

 با نزدیک شدن به صدمین روز ریاست جمهوری جو بایدن در این هفته، شماری از موضع‌گیری‌های سیاسی مهم و موضوعات جنجال‌آفرین، به قول کاخ سفید همچنان «تحت بازبینی» قرار دارند.

بسیاری از این مسائل مربوط به چین، رقیب استراتژیک ایالات متحده است. رقابتی که بایدن آن را اخیرا در سخنرانی روز چهارشنبه خود در کنگره این گونه صریح تعریف کرد: کشمکشی است میان دموکراسی و خودکامگی بر سر کنترل اقصاد جهانی در قرن بیست و یکم.

دولت بایدن به شرح یک استراتژی جامع برای رقابت با چین پرداخته‌است که بر تجدید روابط با شرکایی نظیر هند و متحدانی مثل ژاپن و کره جنوبی و همچنین سرمایه‌گذاری سنگین داخلی تکیه دارد.

اما منتقدان می‌گویند تجدیدنظر آهسته سیاست‌های خاص می‌تواند برای شرکت‌ها و اقتصاد ایالات متحده هزینه‌ساز باشد.

پس از سخنرانی بایدن، میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه، به خبرنگاران گفت: «به عقیده من، ما هنوز یک استراتژی جامع و ملی برای مقابله با قصد چین در تسلط نهایی بر جهان نداریم».

همچنین یک دستیار جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان به طور ناشناس اظهار داشت: «ما فرصت آن را نداریم که دست روی دست بگذاریم و از مشکل پیش آمده شوکه شویم. ما در عوض به اقدام عملی و سیاست‌های خاص نیاز داریم».

کاخ سفید به درخواست اظهار نظر درباره انتقاد جمهوری‌خواهان از این تجدیدنظر در سیاست‌ها پاسخی نداد. با این وجود دموکرات‌ها در خلوت خود استدلال می‌کنند که دولت همچنان در تلاش است که مناصب حیاتی را به اشخاص واگذار کند.

بایدن هنوز باید اشخاصی را برای سفارت در چین و بسیاری از کشورهای دیگر معرفی کند و یا فردی را برای یک منصب کلیدی در دپارتمان تجاری سازمان صنعت و امنیت آمریکا در نظر بگیرد؛ سازمانی که بر صادرات پر حرف‌و‌حدیث تکنولوژی به چین نظارت دارد.

مقامات دولتی گفته‌اند که آن‌ها با همکاری کشورهای متحد، درصدد افزودن «محدودیت‌های هدفدار جدید» بر صادرات برخی از تکنولوژی‌های حساس به چین هستند اما جزئیات بیشتری از آن را مطرح نکردند.

تعرفه بر کالاهای چینی

دولت بایدن اظهار داشته که یک تجدیدنظر کامل درباره تعرفه‌های ایالات متحده انجام خواهد داد که توسط دولت ترامپ بر کالاهای چینی به ارزش حدودا ۴۰۰ میلیارد دلار وضع شده بود؛ اما از ارائه یک موعد مقرر برای این کار خودداری کرد.

کاترین تای، نماینده تجاری آمریکا، اخیرا در یک مصاحبه گفت که ایالات متحده هنوز آماده برداشتن این تعرفه‌ها نبوده‌است؛ بخشی از آن به این دلیل است که این تعرفه‌ها اهرم فشاری به مذاکره‌کنندگان آمریکایی می‌دهد.

چین هنوز به تعهدات خود در یک موافقتنامه تجاری در ژانویه سال ۲۰۲۰ برای خریدن کالاهای آمریکایی عمل نکرده‌است.

تجدیدنظر در زنجیره تامین

بایدن در ماه فوریه، یک تجدیدنظر ۱۰۰ روزه درباره زنجیره‌های مهم تامین کالا و خدمات را اعلام کرد که به نیاز ایالات متحده برای تامین کالاهای امن، متنوع و مطمئن در بخش‌های دارویی، اجسام نیمه‌رسانا، باتری وسایل نقلیه برقی و مواد معدنی کمیاب اشاره دارد.

وزارتخانه‌های دفاع، تجارت، انرژی، کشاورزی، ارتباطات، امنیت‌میهن و سلامت و خدمات انسانی موظف‌اند یک سال پس از صدور فرمان ماه فوریه، گزارش‌های خود را درباره انعطاف‌پذیری زنجیره‌های تامین کالا، ارائه کنند.

همچنین دولت بایدن به اینکه چگونه از ابزار تحریم شدید استفاده خواهد کرد اشاره‌ای نکرده‌است. ابزاری که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، ارائه شد و سرمایه‌گذاری ایالات متحده در شرکت‌های چینی را که به گفته دولت سابق در تملک یا کنترل ارتش چین‌اند، ممنوع می‌سازد.

مطالب دیگر:

دادستان تگزاس: از دولت بایدن به خاطر بحران مرزی شکایت‌های بیشتری مطرح خواهیم کرد

رهبر اقلیت مجلس، برنامه‌های گسترده مالیاتی و هزینه‌ای بایدن را طرح‌های سوسیالیستی می‌داند

درخواست چندین گروه از وزارت دادگستری برای ارسال ناظر به منظور نظارت بر ممیزی انتخابات آریزونا

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی