یک قدم از جهنم به سمت برزخ برداشتن
وقتی به دنیای فعلی نگاهی میاندازیم، دنیایی پر از مشکلات، گیجی و وحشت روز افزون را میبینیم که از کنترل خارج شدن آن، ما را تهدید میکند. به نظر میآید که قربانی نیروهایی هستیم که از کنترل ما خارجند.
ویروس حزب کمونیست چین یا ویروس کرونای جدید، از این دست است. گرچه پدیدههای طبیعی فاجعه آمیز و جنگهای بشر که به نظر تمامی ندارد را هم میتوانیم در نظر بگیریم.
اکثریت ما هیچ وقت چیزی مانند این پاندمی را نه دیده و نه تجربه کردهایم. آنهایی که جنگ جهانی دوم را تجربه کردند امروز دیگر در بین ما نیستند.
البته این اولین باری نیست که بیماری همه گیری مثل این را تجربه میکنیم. مرگ سیاه قرن ۱۴ که طاعون بزرگ نیز نامیده می شود، بیماری همهگیر سختی بود. تخمین زده میشود که بیشتر از ۳۰ درصد جمعیت اروپا را کشت و بیشتر از ۲۰۰ سال طول کشید تا آمار رشد جمعیت در اروپا بهبود یابد.
به نظر میرسد تاریخ در حال تکرار شدن است گمان براین بود که طاعون بزرگ از چین از طریق شبه جزیره ایتالیا به اروپا وارد شد و امروز نیز ویروس حزب کمونیست چین حمله به اروپا را از سمت ایتالیا آغاز کرد.
شاید برای کسانی که بر اثر طاعون مردند، دانستن اینکه مرگ آنها منفعت نسبتاً بزرگی بر جای گذاشت موجب تسلی خاطر شود. برای مثال تصور دنیای مدرن بدون این تراژدی تقریباً غیرممکن است زیرا این مرگ سیاه منجر به نابودی سلسلهمراتب فئودالی شد که برای مدت زیادی بر اروپا حاکم بود.
حقیقت این است که کارگران آن چنان کم شده بودند که تقریباً میتوانستند برای رفتن و کارکردن در هر مکانی قیمتهای خودشان را تعیین کنند. رفت و آمدها و ارتباطات به طور گستردهای افزایش یافتند به این ترتیب یک مدل اجتماعی جدیدی شروع شد. کنترل قدرت که در گذشته در دست اربابان بود شروع به تضعیف کرد.
جعل کنندگان: از گذشته تا حال
چیزی که هم اکنون نیاز داریم امید است، امید واقعی. جالب است بدانیم که در کمدی الهی دانته یکی از مجازاتهای ناخوشایند و دردناکی که به چشم میخورد، بیماری همه گیر و لاعلاج است.
دانته در دیدارش از قربانیان طبقه ۲۹ جهنم نوشته است:
آهسته و بی سر وصدا قدم برمیداریم،
تا روحهای مریضی که از شدت درد
نمیتوانستند بدنهایشان را از روی زمین بلند کنند را مشاهده کنیم.
جرمشان چیست؟ همه آنها هویت خود را جعل کردند. کیمیاگرانی که با امید اینکه بتوانند آهن را به طلا تبدیل کنند مریدان را با خود میبردند. انگار که احوال دنیای مدرن ما را بازگو میکند … بیماری ترسناکی داریم که ریههای ما را میخورد. ولی آیا این نیز یک ویژگی بارز ما نیست که سعی میکنیم در همه سطوح اجتماع فلز را به جای طلا غالب کنیم؟
دولتها از طریق «تسهیل کمی» یا خرید داراییهای بزرگ در حال پول چاپ کردن هستند. ارزهای مجازی وعده سود نجومی به سرمایه گذاران میدهند.
این ذهنیت دستیابی به سودهای کلان در زمان کوتاه باعث شده مردم اصول سرمایه گذاری سنتی و راستینی که باعث سوددهی معقول از طریق ایجاد کسب و کار بود را فراموش کنند. همانطور که بیل بونر، نویسنده کتابهای مالی و اقتصادی در ژانویه امسال گفت: بحرانی بزرگ در راه است که ناشی از پولهای جعلی و وعدههای دروغین است. وعدههای دروغین شبیه چیزی نیست که کیمیاگران دانته میگفتند؟
انتخاب با شما است
هم اکنون در لحظهای بحرانی هستیم. از آن جایی که دانته توانسته جهنم را به دقت به تصویر بکشد، ممکن است بتوانیم از طریق درک بهتر این داستان درام وضعیت امروز خود را بهتر درک کنیم. این نکته قابل توجه است که کمدی الهی دانته تقریباً تا قرن ۲۰ نقش موثری در شکل گیری اندیشههای غربی ایفا کرده است، نظیر آزادی اراده.
اراده آزاد به این معنی است که مردم می توانند تغییر کنند: باور، رفتار، افکار، احساسات، انتخاب و همچنین تصمیماتشان. نقطه نزدیک به جهنم دانته این نیست که مکانی باشد که خدا خالق بزرگ مردم را به خاطر نقض جزئی یا عمده هر تصمیمی که ممکن است دنبال کنند مجازات کند. در عوض جهنم جایی است که مردم آن چیزی را که میخواهند به دست میآورند.
همانطور که دوروتی ال سایرز آن را شرح داده است: جهنم همان همیشه لذت بردن از روش خود است. این همان معنی آهنگ قدیمی فرانک سیناترا است (به روش من). نه راه خدا، نه راه مسیح، نه راه هشت لایه بودیسم و نه راه دائو، نه راههای استادان گذشته با تمرکزشان بر عشق، نیکخواهی، همراهی و همدلی.
نه … راه خود من، راهی کاملا خودخواهانه.
و این نتیجه آن است: چیزی که در جهنم پیدا میکنیم عدم توانایی همه ساکنان برای فراتر رفتن از انزوا است. به بیان دیگر نمیتوانند از چارچوبهای شکل گرفته در ذهنشان خارج شوند. دریغ از وجود مکالمهای در درون خودشان زیرا روحی که در درونشان هستی داشت، حالا گم شده است. در اصل وضعیت آنها دقیقا مشابه وضعیت یک معتاد به مواد مخدر یا هر نوع اعتیاد دیگر است، نمیتوان با آنها با منطق صحبت کرد. چون اراده آزاد خود را از دست دادهاند که این معنی را میدهد که روح را گم کردهاند.
به این معنا که آنها به دام افتاده و ایزوله شدهاند. ایزوله؟ این کلمه اکنون به همراه ویروس حزب کمونیست چین (ویروس کرونا) استفاده میشود. به این صورت که همه ما شروع به قرنطینه خودمان کردیم تا از آلودگی جلوگیری کنیم و این طور به نظر میرسد که هر کس خودش را برای همیشه به دام انداخته است.
مسیری ورای خودخواهی
البته کمدی الهی یک راه خروج از جهنم را پیشنهاد میکند به این صورت که در این زندگی معتادان میتوانند اراده آزادشان را دوباره به دست آورند و یک بار دیگر به دنیای روشنایی وارد شوند.
پس این اولین قدم بعد از گذر کردن از جهنم و رفتن به مراحل پاکسازی در برزخ، جایی که حداقل در آنجا امیدی یافت میشود چیست؟
ابتدا شخص باید مشکل را بشناسد و بپذیرد، مشکل حقیقی را.
و مشکل واقعی همیشه «من» هستم. من مشکل هستم به این معنا که اشخاص دیگر، نژادهای دیگر، مقامات و دولتها نیستند. نه، من هم در حال به وجود آوردن مشکلات هستم و حالا آن را میپذیرم. باید از عادات همیشگی خودم رد شوم و به یک شخص جدید و بهتر تبدیل شوم.
همینکه میآموزم چگونه خود را توجیه نکنم، دیگران را هم در نظر میگیرم. موجودیت من نه تنها مستقل نیست حتی برای دیگران هم هست. ما یک جامعه هستیم و احتیاج داریم که مراقب همدیگر باشیم.
در برزخِ دانته این مورد بسیار مشهود است. در حالیکه در جهنم همه به نظر همدیگر گناهکار میآیند و هر کس مسئولیتی که دارد را رد میکند، اما در برزخ همه سعی میکنند همدیگر را متقابلا تمجید و تشویق کنند.
برزخ یا پاکسازی شروع بزرگی برای تغییر است. همه ما در سفر هستیم، بدین ترتیب حتی در این لحظه میتوانیم خودمان را از انزوا رها کنیم. احتیاج داریم مسئولیتهای خودمان را هم در نظر بگیریم، دوباره آزادی اراده مان را برای تغییر به سمت مثبت بدست آوریم و از تکنولوژیهایی که داریم برای کمک به دیگران استفاده کنیم و آنها را حمایت کنیم. با این روش میتوانیم تله جهنم، جایی که نمیخواهیم بمانیم را بشکنیم و قربانی نیروهایی که خارج از کنترل ما هستند نشویم.
اپک تایمز ویروس کرونا را که منجر به بیماری کووید ۱۹ میشود، ویروس حزب کمونیست چین مینامد. زیرا پنهانکاری و سوءمدیریت حزب کمونیست چین اجازه داد که ویروس در تمام چین گسترش پیدا کند و یک پاندمی جهانی ایجاد شود.
نویسنده:
جیمز سیل تاجر انگلیسی و صاحب شرکت Motivational Maps Ltd. است که در ۱۴ کشور فعالیت دارد. او بیش از ۴۰ کتاب در رابطه با مدیریت و آموزش نوشته است.
مطالب دیگر:
داستانی از چین باستان: آیا وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله تصادفی است؟
نگرانیهای امنیتی درباره پیامرسانهای «تیکتاک» و «ویچت»
فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین میکنند