Search
Asset 2

برای پیوند عضو به چین سفر نکنید!

خانم شیو سونگ تو، اهل کشور تایوان، که در چین عمل پیوند عضو انجام داده است، پس از آنکه پی برد چه واقعیت تکان دهنده‌ای پشت عضوی است که دریافت کرده است، به شدت دچار عذاب روحی شده است. وی در این تصویر در حال گفتگو در فیلم مستند «هیومن هاروست» است. (Courtesy "Human Harvest" documentary)
خانم شیو سونگ تو، اهل کشور تایوان، که در چین عمل پیوند عضو انجام داده است، پس از آنکه پی برد چه واقعیت تکان دهنده‌ای پشت عضوی است که دریافت کرده است، به شدت دچار عذاب روحی شده است. وی در این تصویر در حال گفتگو در فیلم مستند «هیومن هاروست» است. (Courtesy “Human Harvest” documentary)

از حدود سال ۲۰۰۰ تاکنون، کشور چین به مهم‌ترین مقصد مسافرانی تبدیل شده است که در پی یافتن عضو پیوندی به دیگر کشورها سفر می‌کنند. به این معنا که از آن زمان تا کنون در این کشور عمل پیوند عضو رشد عجیبی داشته است و دریایی از عضو پیوندی یافت می‌شود. از سویی دیگر زمان انتظار برای پیوند عضو در چین فقط بین چند روز تا دو ماه است، و در مواردی حتی کمتر از یک روز است. درحالی‌که در دیگر کشورها باید ماه‌ها در نوبت انتظار بود. بیمارستان چانگ‌چنگ در شانگهای، زمان انتظاری‌ به کوتاهی چهار ساعت را برای مواقع اضطراری تضمین کرده است!

متأسفانه سود سرشار ناشی از فروش اعضای بدن باعث شده زندانیان عقیدتی و سیاسی در چین قربانی تجارت سیاه اعضای بدن شوند. این وقایع باعث شده است که برخی از کشورها، قوانینی برای ایجاد محدودیت سفر برای پیوند عضو به چین وضع کنند.

بسیاری از بیمارانی گفته‌اند که زمان جراحی پیوند آنها در چین از قبل برنامه ‌ریزی شده بود. در حالی که در کشورهای دیگر عمل پیوند عضو وقتی انجام می‌شود که عضو پیوندی یافت شود. بنابراین مشخص کردن زمانی دقیق برای پیوند میسر نیست. مگر آنکه فردی زنده برای قربانی شدن از قبل تعیین شده باشد!

محققان می گویند که هر ساله در چین حدود ۶۰ هزار الی ۱۰۰ هزار پیوند عضو در حال انجام است.

روی تاریک توریسم پیوند عضو

«کشتن برای زندگی: روی تاریک توریسم پیوند عضو در چین»، نام یک فیلم مستند است که سال ۲۰۱۷ از توسط تلویزیون کره جنوبی پخش شد و نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۰ سالانه حدود ۳ هزار کره‌ای برای پیوند عضو به چین سفر کرده‌اند.

این مستند مرکز پیوند عضو بیمارستان مرکزی تیان‌جین در چین را مورد بررسی قرار می‌دهد. جایی که تضمین می‌دهد اعضای پیوندی از طرف «اهدا کنندگان سالم و جوان» بر اساس تقاضای بیمار عرضه شود. این بیمارستان، دارای ۵۰۰ تخت پیوند عضو است، و دارای اتاق عمل با فعالیت ۲۴ ساعته است. در جولای ۲۰۱۶، فیگارو در خصوص این مرکز نوشت که تنها در بیمارستان مرکزی تیانجین، ساختمانی ١٧ طبقه برای جراحی‌های پیوند عضو وجود دارد.

در این مستند یک پرستار به عوامل تولیدکننده فیلم می‌گوید که «در چین، اعضای پیوندی به آسانی یافت می‌شود. من نمی‌دانم از کجا می‌آید. فقط دو ساعت طول می‌کشد تا یک عضو تازه به دست آورید.» وی می‌افزاید که قیمت یک کلیه، ۱۱۳۰ هزار دلار آمریکا است.

دو حقوقدان کانادایی به نام‌های دیوید کیلگور، و دیوید ماتاس، توانسته‌‌اند در تحقیقاتی مفصل منبع بیکران اعضای پیوندی در چین را کشف کنند. نتیجه این تحقیقات گزارشی به نام «محصول خونین» است که شامل ۵۲ مدرک معتبر در این خصوص است. به روز شدۀ این گزارش تحت عنوان «محصول خونین – سلاخی» با همکاری محققی دیگر به نام اتان گاتمن تهیه شده است.  در این گزارش‌ها، که یکی در سال ۲۰۰۶ و دیگری در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، اثبات شده است که منبع تأمین اعضای پیوندی، زندانیان عقیدتی و سیاسی است.

این گزارشات نشان می‌‌‌‏دهد که حزب کمونیست چین از سال ۱۹۹۹، توسط بیمارستان‌ها، زندان‌ها و اردوگاه‌های کار اجباری اقدام به برداشت اندام حیاتی بدن ده‌ها هزار انسان زنده کرده و این گونه باعث قتل آنان شده است. مسلمانان اویغور، ساکنان تبت و زندانیان سیاسی بخشی از قربانیان هستند. اما عمده قربانیان کسانی بوده‌اند که روش معنوی فالون گونگ را تمرین می‌کنند.

فالون گونگ یک روش مدیتیشن، مراقبه و تزکیه چینی است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما حزب کمونیست چین نگران شد که گسترش این روش معنوی باعث حذف باورها و ایده‌های کمونیستی از جامعه شود، بنابراین از سال ١٩٩٩ راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت. برداشت اعضای حیاتی بدن آنان که منجر به قتل‌شان‌ می‌شود بخشی از این آزار و سرکوب است.

تمرین‌کننده‌های فالون گونگ به دلیل انجام تمرینات خاص خود، عدم استعمال دخانیات و الکل، و سبک زندگی صحیح، نسبت به دیگر قشرهای جامعه اندام و بدن سالم‌تری دارند و همین مورد باعث شده بیش از سایرین با هدف برداشت عضو قربانی شوند. سلامت اندام برای پیوند عضو اهمیت زیادی دارد.

اتان گاتمن، از محققان پژوهش فوق نتیجه گیری کرده است که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶، حدود ۴۰ تا ۶۵ هزار تمرین کننده فالون گونگ به این طریق کشته شده‌اند. نتایج تحقیقات وی در مجله ویکلی استاندارد چاپ شده است.

عذاب روحی ارمغان تلخ گیرنده عضو

برخی از افرادی که عضو پیوندی را دریافت کرده‌اند، پس از عمل پیوند عضو، زمانی که پی بردند که شخص دهنده عضو به خاطر عمل پیوند به قتل رسیده است، دچار پریشانی دائم و عذاب روحی شده‌اند.

«رورو ژانگ»، ساکن تایوان که برای پیوند کلیه به چین رفته بود، در فیلم مستند «هیومن هاروست» می‌گوید «من متحیر شدم وقتی در مورد منبع اعضای بدن شنیدم. خیلی ناراحت شدم که ناخواسته در چنین روندی شرکت داده شدم. می‌خواهم ماجرای خود را بگویم تا مردم آگاه شوند.»

شیو‌سانگ نیز با چشمانی گریان در این مستند می گوید «وقتی که برای پیوند رفتم، نمی‌دانستم که فرد دهنده عضو به قتل رسیده است»

بسیاری از بیمارانی که برای دریافت عضو پیوندی به چین می‌آیند، به صورت گروه‌های سازمان یافته توسط یک دلال به بیمارستان معرفی می‌شوند.

یک بیمار ژاپنی به نام «هوکامورا کنی‌چیرو» در این مستند می‌گوید که ۱۰ روز پس از تماس با یک دلال ژاپنی در چین، در بیمارستانی در شانگهای روی تخت اتاق عمل قرار گرفتم. یک دکتر فقط صبح آن روز مرا معاینه کرد و از من آزمایش گرفت. قیمت کلیه‌ای که دریافت کردم ۸۰ هزار دلار آمریکا بود.

در گزارش‌های فوق مواردی دیده می‌شود که عضو پیوندی تهیه شده برای یک بیمار، اصطلاحاً پس زده می‌شود، و در این موارد بلافاصله عضو دیگری جایگزین عضو پس زده شده می‌شود. فقط در یک مورد، هشت عضو برای یک بیمار مجدداً جایگزین می‌شود و پیوند زده می‌شود.

نگرانی قانون‌گذاران در کشورهای مختلف

محققان می‌گویند هرچند که کشورهای دیگری هم هستند که در آنجا سرقت اعضای بدن توسط باندهای قاچاق عضو صورت می‌گیرد، اما در چین این فجایع به صورت سازمان یافته توسط حکومت کمونیستی این کشور در مقیاسی وسیع صورت می‌گیرد و دولت از این اقدامات نفع مالی می‌برد.

دکتر زالتمن، در یک نشست در بیمارستان تورنتو که در مورد برداشت اجباری اعضای بدن برگزار شد، گفت وقتی یکی از بیمارانم را به چین برای پیوند فرستادم، پس از آنکه عضو پیوندی کار نکرد، ظرف چند روز یک عمل پیوند دیگر انجام داد. چیزی که در کانادا هرگز ممکن نیست.

برخی از کشورها از جمله اسپانیا و تایوان و کشورهایی در خاورمیانه، قوانینی را برای جلوگیری از سفر شهروندان خود به خارج از کشور برای پیوند عضو به تصویب رسانده‌اند.

هم اکنون قانون مشابهی در مجلس کانادا در حال تصویب شدن است. مطابق این قانون برای کسانی که از یک کشور خارجی بدون رضایت دهنده عضو، اقدام به دریافت عضو پیوندی می‌کنند، جرایمی در نظر گرفته می‌شود.

دیوید ماتاس، یکی از محققان پژوهش‌های ذکر شده در بالا، می‌گوید که این قانون می‌تواند بسیار موثر باشد. وی برای مثال ذکر کرد که تصویب چنین قانونی در تایوان باعث کاهش قابل توجه سفر مردم به چین برای دریافت عضو شده است.

دکتر جف راتلزمن، رئیس بخش پیند کلیه بیمارستان میشل در کانادا با اشاره به اینکه دستکم ۵۰ نفر از بیمارانش برای عمل پیوند عضو به چین سفر کرده‌اند، معتقد است که تصویب این قانون در کانادا می‌تواند یک گام بزرگ رو به جلو باشد.

مطالب دیگر:

جنایت برداشت اعضای بدن در چین چگونه صورت می گیرد

فالون دافا، تمرینی معجزه‌‏آسا برای سلامتی جسم و ذهن

ادعای دروغ چین در توقف برداشت اعضای بدن از زندانیان محکوم به اعدام

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی