جنایت حزب کمونیست چین در برداشت اعضای بدن تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ در چین، بار دیگر توجه کشورهای غربی را به خود جلب کرده است، و در نتیجه دو کشور اتریش و بلژیک نیز به صف مخالفان تجارت سیاه برداشت اجباری اعضای بدن افراد زنده پیوستند.
نخستین بار در سال ۲۰۰۶، گزارشاتی در خصوص این جنایات منتشر شد. محققان نتیجه گرفتند که گسترش عجیب مراکز پیوند عضو در چین از سال ۲۰۰۰، میتواند با برداشت اجباری اعضای بدن زندانیان عقیدتی، از جمله تمرینکنندگان فالون گونگ قابل توجیه باشد.
فالون گونگ یک روش مدیتیشن، مراقبه و تزکیه چینی بر مبنای سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما رهبر وقت حزب کمونیست چین، جیانگ زِمین، در سال ۱۹۹۹ نگران شد که گسترش آن، باعث حذف باورها و ایدههای کمونیستی از جامعه شود، بنابراین راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت.
گودرون کوگلر، عضو پارلمان اتریش ، روز ۲۳ ژوئن گفت «ما از این موضوع بسیار نگران هستیم و این غیرقابل تحمل است.»
بیانیهای که از دفتر وی منتشر شده است میگوید «بارها و بارها گزارشهایی مبنی بر قاچاق غیرقانونی اعضای بدن در جمهوری خلق چین منتشر شده است که از هر لحاظ با حقوق بشر و معیارهای اخلاقی مغایرت دارد.»
وی افزود که اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله تمرینکنندگان فالون گونگ، مسلمانان اویغور و مسیحیان چین از جمله گروههایی هستند که مورد چنین سوء استفادههایی قرار میگیرند.
اعضای پارلمان اتریش از دولت این کشور خواستهاند تا با همکاری نهادهایبین المللی، از قربانیان جنایات برداشت اجباری اعضای بدن افراد زنده حمایت کنند.
پارلمان اتریش در ماه اکتبر گذشته نیز در پاسخ به طوماری مردمی، اظهار داشت که ما اتریشیها اعضای بدنی که از چین آمده باشد و به خاطر آن مردم بیگناه به قتل رسیده باشند را نمیخواهیم.
رأی نهایی یک دادگاه مستقل مردمی در لندن نیز که روز یکم مارس ۲۰۲۰ صادر شد، خاطر نشان میکند که رژیم چین، همچنان در حال کشتن زندانیان عقیدتی، و فروش اعضای بدن آنان است. (بیشتر بخوانید)
این دادگاه با ارائه گزارشی ۱۶۰ صفحهای به همراه ۳۰۰ صفحه ضمیمه شامل اظهارات ۵۰ شاهد، بیان کرد که هیچ نشانهای از توقف این جنایات توسط چین که در مقیاسی وسیع انجام میشود، وجود ندارد.
روز ۱۲ ژوئن، بلژیک نیز قطعنامهای را مبنی بر محکومیت برداشت اجباری اعضای بدن در چین تصویب کرد. در لایحهای که مجلس این کشور در آوریل گذشته به تصویب رساند، این کشور به طور رسمی سفر شهروندان خود به خارج از کشور برای پیوند اعضای بدن را ممنوع اعلام کرد، و برای متخلفان در این زمینه جریمه نقدی و حبس تعیین کرد.
مرکز اطلاع رسانی فالون دافا، با استقبال از اقدام پارلمان اتریش، در بیانیهای اظهار داشت که این قطعنامه با توجه به قدرت گرفتن چین، در هنگکنگ، با اعمال قانون امنیت ملی برای هنگ کنگ، «در یک لحظه مهم»، صادر شده است.
در این بیانیه که ۲۵ ژوئن منتشر شد، ضمن ابراز نگرانی در خصوص تمرینکنندگان فالون گونگ در هنگ کنگ، گفته شد که «ممکن است آنها بزودی قربانی سرقت اعضای بدن شوند».
در ماه اوت گذشته، ۱۶۸ عضو کمیته ملی جمهوریخواهان آمریکا، به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کردند، که این «عمل زشت» را متوقف کنند.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شدۀ توسط دادگاه مردمی لندن، در اول مارس ۲۰۲۰، چهار روش برداشت اجباری اعضای بدن شناسایی شده است: کشته شدن فرد هنگام برداشتن اندام، برداشت عضو از زندانیان پس از تزریق کشنده، برداشت عضو از زندانیانی که پس از اعدام با تیراندازی کاملاً نمردهاند، و برداشت اعضای بدن به بهانه مرگ مغز فرد.
در این بیانیه، آمده است «این دیگر قابل قبول نیست که دولتها، نهادهای پزشکی و سازمانهای برجسته حقوق بشر بگویند مدارک کافی وجود ندارد. کار عظیم ارزیابی تمام شواهد موجود اکنون به اتمام رسیده است و همه قابل مشاهده است… زمان نادیده گرفتن مسئله گذشته است… اینها جنایاتی علیه تمام بشریت است. قدم بعدی این است که بشریت عمل کند.»
بیانیه مطبوعاتی منتشر شده توسط این دادگاه، برداشت اجباری اعضای بدن را بزرگترین نقض حقوق بشر توصیف میکند و اکنون مسئله را در این میداند که دولتها علیه رژیم چین اقدام کنند.
مطالب دیگر:
داستانی از چین باستان: نیکخواهی و درستکاری یک امپراتور بزرگ
اسناد جدید به دست آمده درباره اداره ۶۱۰، نشاندهنده تشدید آزار و شکنجه فالونگونگ است
فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین میکنند