دکتر تورستن تری، بنیانگذار و مدیر مؤسسه پزشکان مخالف با برداشت اجباری اعضای بدن، اخیراً در طی مصاحبهای هشدار داد زمانیکه رژیم کمونیستی چین بتواند استانداردهای اخلاقی صنعت پیوند اعضای کشورهای غربی را متلاشی کند، قادر خواهد بود رویه وحشتناک برداشت اجباری اعضای بدن را صادر کند. او به چگونگی دهها سال سرکوب و آزار و شکنجه زندانیان عقیدتی بهویژه تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ توسط رژیم چین اشاره کرد که روی آنها عملهای جراحی در مقیاس صنعتی انجام میدهند تا به بازار پیوند اعضا عرضه کنند.
فالون گونگ یا همان فالون دافا، روشی معنوی شامل تمرینات مدیتیشن، و آموزههای مبتنی بر اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که بیش از ۲۲ سال است توسط حزب کمونیست چین تحت آزار و شکنجه بیرحمانه قرارگرفته است.
تری معتقد است با توجه به بلندپروازیهای چین برای تسلط بر بسیاری از صنایع، پکن به دنبال پیشتازی در بخش پیوند اعضا نیز بوده است.
او گفت: «در کشورهای غربی، از استانداردهای اخلاقی پیروی میکنیم که به نفع بیمار هستند. از این کار هدفی را دنبال میکنیم که با زمان انتظار همراه است، و آن اهدای اعضای بدن مبتنی بر رضایت داوطلبانه برای اهدای عضو رایگان است.»
او گفت: «در برداشت اجباری اعضای بدن، مفهوم رضایت داوطلبانه برای اهدای عضو رایگان از بین میرود.»
به عبارت دیگر، او معتقد است رژیم چین استانداردهای پزشکی غربی را تهدیدی برای عمل برداشت اجباری اعضای بدن میداند.
او افزود: «به همین دلیل چین بسیار علاقمند است این سیستم [غربی] را از بین ببرد تا بتواند برداشت اجباری اعضای بدن را تبدیل به استاندارد رایجی در عملهای پیوند عضو کند.»
چین یکی از مقاصد اصلی گردشگری پیوند بوده است زیرا بیمارستانهای چین پیوند عضو را در زمان انتظار بسیار کوتاهی انجام میدهند. این در حالی است که ادعا میکنند این اعضا را از طریق سیستم اهدای داوطلبانه تهیه میکنند. پکن مدعی است از سال ۲۰۱۵ اعضای بدن زندانیان اعدام شده را برنداشته است.
با این حال، یک دادگاه مردمی در لندن در سال ۲۰۱۹ این ادعای حزب کمونیست چین را در گزارش خود رد کرد و به این نتیجه رسید که اقدام تحریمشده برداشت اجباری اعضای بدن در مقیاس قابل توجهی در چین اتفاق میافتد و تمرینکنندگان فالونگونگ منبع اصلی این اندامها هستند.
ادعاهای برداشت اجباری اعضای بدن تمرینکنندگان بازداشتشده فالونگونگ اولین بار در سال ۲۰۰۶ مطرح شد.
تری گفت، زمانیکه چین تبدیل به رهبر صنعت پیوند عضو در جهان شود، میتواند «استاندارهای جدیدی» در این زمینه تنظیم کند.
او هشدار داد، در آن زمان پکن «هیچ محدودیتی برای محو» زندانیان عقیدتی خود نخواهد داشت، بدون آنکه نظارت و انتقادی از سوی مجامع بینالملل در کار باشد.
تری گفت با چند تن از کسانی که در سالهای اخیر، تقریباً قربانی برداشت اجباری اعضای بدن در چین بودهاند، صحبت کرده است.
به گفته او برخی از آنان گفتهاند، چندین بار در طی دوران بازداشت از آنها آزمایش خون گرفتهاند. یکی از بازداشتشدگان سابق گفت پلیس به او اعتراف کرده است که وقتی از او آزمایش خون گرفته شود، احتمال برداشت اعضای بدنش هم وجود دارد.
در ادامه گفت، گزارشهایی درباره مفقود شدن اعضای بدن بازداشتشدگان چینی را نیز مشاهده کرده است.
در سال ۲۰۱۶، مجلس نمایندگان ایالات متحده به اتفاق آرا قطعنامه ۳۴۳ را تصویب کرد که خواستار پایان رویه برداشت اجباری اعضای بدن توسط رژیم چین بود.
در ماه مارس، قوانین جدیدی در سنا (S.602) و مجلس نمایندگان (H.R. 1592) برای مبارزه با برداشت اجباری اعضای بدن و قاچاق انسان مطرح شد که در صورت تصویب، دولت ایالات متحده را قادر میسازند گذرنامه افرادی را که در خرید غیرقانونی اعضای بدن نقش دارند، رد یا لغو کند. همچنین صادرات دستگاههای جراحی پیوند اعضا به نهادهای خارجی مرتبط با این جنایت را منع میکنند.
حامیان بینالمللی از چین خواستهاند به شیوه اجباری برداشت اعضای بدن پایان دهد. تری گفت سازمانش طوماری جهانی را به مدت شش سال (تا پایان سال ۲۰۱۸) سازماندهی کرده و بیش از ۳ میلیون امضا جمعآوری کرده است که از کمیسنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد میخواهد به پایان این اقدام در چین کمک کند.
تری گفت: «اکنون میخواهیم سازمان ملل متحد و بازرسان مستقل در میدان [در چین] حضور یابند و به اردوگاههای چین بروند.»
مطالب دیگر:
ویدئو: برنامههای حزب محافظه کار کانادا در مقابله با چین و بحران اقتصادی
قرارداد چاپ کتاب جاستین ترودو با ناشر چینی: آیا ترودو اعلام کرده بود؟
تغییر موضع ژنرال میلی پس از تأیید کشته شدن ۱۰ غیرنظامی در حمله هوایی در کابل