ششمین فستیوال «سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» از یکشنبه ۲۱ آذر ماه تا ۳۰ دی ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برپا میشود.
به گزارش روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، این جشنواره تجسمی با هدف فراگیر پرفورمنس آرت به مخاطبان و هنرمندان به عنوان مدیومی با قابلیتهای بیانی در خور دوران معاصر اجرا میشود. گرچه در آغاز راه یافتن سی هنرمند در این عرصه دشوار بود، اما امروز شاهد افزایش هنرمندان فعال هستیم.
امیر راد – مدیر کانون نیومدیا معتقد است، این فستیوال تجسمی که تنها فستیوال تخصصی پرفورمنس آرت در ایران است، هر سال میزبان ۳۰ هنرمند از حوزههای گوناگون هنری است. این رویداد یک فستیوال کیوریتوریال است و ساختار آن از ابتدا و بنا به شرایط و اهداف آن چنین تعریف شده است. بنابراین انتخاب هنرمندان نه با فراخوان که توسط کیوریتور و براساس فعالیت آنها در زمینههای عملی و تئوری و همچنین نقش این هنرمندان در گسترش، ارائه و معرفی این مدیوم و با در نظر گرفتن فعالیت یک سال گذشته آنها صورت گرفته است.
وی افزود: «در این دوره، بخشهای جدیدی به فستیوال افزوده خواهد شد که از سویی بر ویژگیهای میان رسانهای این مدیوم تاکید دارد و از سوی دیگر، با ایجاد زمینه برای مشارکت تعداد بیشتری از هنرمندان در پروژههای جانبی، امکان شناسایی هنرمندان کمتر شناختهشده را فراهم میکند.»
دومین روز از فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز با اجرایی از امین اسفندیاری ادامه پیدا کرد. در این اجرا فوکوس اسفندیاری برواکنش توده مردم برعهدنامههایی شبیه ترکمنچای بود ودر آغاز زمانی که مخاطبان وارد محل اجرا شدند با این تصویر مواجه شدند؛ زنی با چادر مشکی پشت میکرفونی ایستاده و دو فانوس بالای سر او روشن است. او شروع به قرائت متن اصلی قرارداد ترکمانچای میکند. در مقابلش و در منتها الیه سمت چپ گالری شماره پنج موزه، فرد دیگری روی صندلی مینشیند و شروع به نواختن گیتار میکند. با صدایی زیر که ریتمی تند اما آرام دارد اما فضا را بدل به فضایی پر از اضطراب میکند.
امسال ششمین فستیوال «سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» یاران جدیدی را یافته است و این رویداد تا (۳۰دی) به جز روزهای جمعه وشنبه ساعت ۱۷ برای دومین بار در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود.