گروهی از قانونگذاران بریتانیا به منظور مقابله با تجارت شنیع برداشت اعضای بدن زندانیان عقیدتی توسط رژیم چین، اصلاحیه جدیدی را مطرح کردهاند.
نام این اصلاحیه پیشنهادی به قانون سلامت و درمان از سریال مشهور شبکه نتفلیکس با عنوان «بازی مرکب» گرفته شده است که در آن صحنههایی از برداشت اعضای بدن نمایش داده میشود.
در این اصلاحیه به طور مشخص از هیچ کشوری نام برده نشده است اما قانونگذاران به وضوع بیان کردهاند که هدف این قانون، تضعیف اقتصاد حاصل از برداشت اجباری اعضای بدن در چین است.
این اصلاحیه که نمایندگان پارلمان از تمامی طیفهای سیاسی از آن حمایت کردهاند، شهروندان بریتانیا را از انجام عمل پیوند عضو در خارج از کشور در شرایطی که منعفت مالی در میان باشد یا رضایت فرد اهدا کننده واضح و مبرهن نباشد، منع میکند.
در ژوئن ۲۰۱۹، محکمه چین که یک نهاد مستقل بینالمللی در شهر لندن انگلستان است، نتیجه گرفت اعضای بدن زندانیان عقیدتی در مقیاس وسیع به صورت اجباری و گاهاً حتی زمانی که فرد همچنان زنده است، برداشته میشوند. از این اعضا در تجارت سریعاً رو به رشد پیوند اعضای بدن استفاده میشود که سالانه قریب به ۱ میلیارد دلار درآمدزایی میکند. در گزارش آنان آمده است «تمرینکنندگان فالون گونگ یکی از منابع و به احتمال زیاد، منبع اصلی برداشت اعضای بدن هستند».
فالون گونگ یا همان فالون دافا، روشی معنوی شامل تمرینات مدیتیشن، و آموزههای مبتنی بر اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که بیش از ۲۲ سال است توسط حزب کمونیست چین تحت آزار و شکنجه بیرحمانه قرارگرفته است.
در ژوئن سال جاری کارشناسان اداره کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیهای گفتند از بابت گزارشات منتسب به حکچ مبنی بر «برداشت اجباری اعضای بدن اقلیتها از جمله تمرینکنندگان فالون گونگ، اویغورها، تبتیها، مسلمانان و مسیحیان، به شدت نگران هستند».
نماینده پارلمان حزب کارگر ماری ریمر که پیشنهاد اصلاحیه «بازی مرکب» را مطرح کرده بود، گفت «برداشت اجباری اعضای بدن در چین یکی از شنیعترین جنایات علیه بشر در قرن ۲۱ است. شهروندان بریتانیا به هیچ عنوان نباید آن را تامین مالی کنند».
او گفت: «این اصلاحیه تجارت مذکور را به کلی متوقف نخواهد کرد اما نشان میدهد که بریتانیا به وظیفه خود در پایان دادن به آن عمل میکند و ما در سمت درست تاریخ ایستادهایم».
علاوه بر این، اصلاحیه مذبور، قانون را به نحوی تغییر میدهد که اجساد وارداتی نیز باید به نحوی مشابه اجساد داخل کشور بریتانیا، با رضایت همراه باشند.
ریمر به شبکه انتیدی که همکار اپک تایمز است، گفت اجساد پلاستینهشده زندانیان چینی بدون هیچگونه رضایتی از طرفین در نمایشگاههای شهر بیرمنگام و لندن به نمایش گذاشته شده بودند.
او گفت: «این موضوع به هیچوجه قابل قبول نیست. وحشتآور است که این موضوع همچنان ادامه دارد. ما در قبال سایر انسانها، حرمت پیکرشان و فوت شدنشان وظیفهای داریم».
او به انتیدی گفت قانونگذاران تمامی احزاب سیاسی مجلس عوام اصلاحیه مذبور را امضا کردهاند.
پارلمان قرار است روز سهشنبه این اصلاحیه را به بحث و رای بگذارد.
مطالب دیگر:
قاتل یا قهرمان؟ سیل دروغپراکنی درباره پرونده کایل ریتنهاوس در شبکههای اجتماعی و تلویزیونی
آمار مرگومیر ناشی از کووید۱۹ در آمریکا در سال ۲۰۲۱ از سال گذشته فراتر رفت
ترامپ گفت دموکراتها بهدنبال پروندهسازی درباره نحوه واکنش دولت او به پاندمی هستند