بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف از نخستین روز شهریورماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران کار خود را آغاز کرد. در این نمایشگاه حدود هفتصد شرکت تولیدی و صادراتی صنعت فرش دستباف، به عرضه نمونههایی زیبا و فاخر از این هنر باارزش ایرانی پرداختند. هنری که حاصل دسترنج توانفرسای هنرمندان این عرصه است.
حضور شرکتهای معتبر ایرانی با نامهایی شناخته شده، در کنار تولیدکنندگان محلی و کمتر شناخته شده فضایی را ایجاد کرده است که بازدیدکننده میتواند در زمانی کوتاه وضعیت هنر – صنعت فرش کشور را یکجا و در یک زمان ارزیابی کند.
در سالهای گذشته تحریمهای اقتصادی علیه ایران باعث شده بود که رقبای ایران در این عرصه فعالتر شوند و بازارهای جهانی را بیشتر از قبل در دست بگیرند. اکنون با توجه به لغو تحریمهای ایران فرصت برای حضور بیشتر فرش ایرانی در بازارهای جهانی مهیا شده است. در چهار ماه نخست امسال به نقل از گمرک ایران، صادرات فرش ایرانی حدود چهل درصد افزایش داشته است.
رونمایی از نسخه انگلیسی ویکی فرش، رونمایی از دانشنامه جامع چهار جلدی مکتوب در حوزه فرش دستباف، رونمایی از گواهی های ثبت چهارده منطقه تولیدکننده فرش دستباف و نیز برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی بخشی از برنامههای جانبی این نمایشگاه است.
در بخشی دیگری از این نمایشگاه، بهترین فرشهای عتیقه و معاصر کشورمان در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
اما درحالی که در سالنهای نمایشگاه تاجران و سرمایهداران فرش به وفور دیده میشدند، جای زحمتکشترین قشر این هنر و صنعت یعنی بافندگان فرش خالی بود. هنرمندانی که در اصل این هنر و صنعت متعلق به آنان است. در حالی که بسیاری از این بافتههای زیبا و فاخر با قیمتهایی چند میلیونی و گاه چندصد میلیونی به فروش میرسد، برای هر بازدید کننده نمایشگاه ممکن است این سوال مطرح شود که سهم هنرمند زحمت کشی که این هنر دسترنج تلاش او است از این مبالغ هنگفت چقدر است؟
بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف روز جمعه هفتم شهریور پس از یک هفته به کار خود خاتمه میدهد.