اخیراً، یک نظرسنجی نشان داده است که از بین ۴۶ کشور، ایالات متحده رتبه آخر اعتماد به رسانهها را داراست و تنها ۲۹ درصد آمریکاییها که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، به رسانههای کشورشان اطمینان داشتند.
گزارش سالانه اخبار دیجیتال از موسسه رویترز در زمینه مطالعات روزنامهنگاری اظهار داشت که اعتماد به رسانهها در تعدادی از کشورها و به طور کلی در سراسر جهان افزایش یافته است، ولی این روند در ایالات متحده کاملاً برعکس بوده است.
بر اساس این گزارش «فنلاند بالاترین سطح اعتماد (۶۵ درصد) را از آن خود کرده است و ایالات متحده در کمترین سطح (۲۹ درصد) قرار دارد.»
این گزارش خاطر نشان کرد که تعدادی از آمریکاییها از دیدن یا شنیدن اخبار دوری میکنند یا عدهای، پس از انتخابات ۲۰۲۰ «به طور کلی از هرگونه اخبار» فراری هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: «علاقه به اخبار در ایالات متحده پس از روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور، خصوصاً در میان گروههای راستگرای آمریکایی به شدت کاهش پیدا کرده است.»
طبق این گزارش، علاقه به اخبار در ایالات متحده حدود ۱۱ درصد کاهش یافته و به ۵۵ درصد رسیده است.
در بخشی از گزارش ذکر شده است: «این قضیه تا حدی قابل پیشبینی بود، چون نظرسنجی ما پس از حوادث ژانویه در کاپیتول هیل و ترک کاخ سفید از جانب دونالد ترامپ انجام شد. البته، دادههای ما نشان میدهند که بسیاری از طرفداران سابق ترامپ، به طور کلی، از اخبار رویگردان شدهاند. یعنی این روند کاهشی تقریباً به علت کاهش علاقهمندی راستگرایان آمریکایی بوده است.»
مؤسسه پوینتر که تمایلات چپگرایانه دارد، اینگونه نظریهپردازی کرد که این موضوع تا حدی بهخاطر «دو قطبی شدن سیاسی شدید در ایالات متحده» است.
بر اساس مقالهای از مؤسسه پوینتر «این مطالعه، همانند دیگر مطالعات، میزان بیاعتمادی بالایی را نشان داد؛ ۷۵ درصد از افراد راستگرا، فکر میکنند که رسانهها بهطور ناعادلانهای افکار و نظراتشان را پوشش میدهند.»
اما به دنبال انتشار نظرسنجی مؤسسه رویترز، منتقدان رسانهای به نبود خوداندیشی از جانب رسانههای خبری بهمنظور یافتن علت اصلی عدم اعتماد به آنها اشاره کردند.
گلن گرینوالد، روزنامهنگار کهنهکار و منتقد رسانههای قدیمی، که پیش از این در نیویورک تایمز و گاردین کار میکرد، کاهش اعتماد آمریکاییها به رسانههای کشورشان امری عادی است و جای تعجب ندارد.
او در توئیترش آورده است: «این یک یافته خارقالعاده (و البته طبیعی) است. متحیرکنندهترین نکته این است که بخشهای شرکتی رسانههای ایالات متحده از هر لحاظی در حال شکست خوردن هستند: اقتصادی، فرهنگی و نبود اعتماد مردم.»
گرینوالد خاطر نشان کرد: «هر صنعت دیگری دچار چنین شکستگی شود، به خودانتقادی و یافتن علت ناکامی میپردازد. اما روزنامهنگاران و مدیران رسانهای هرگز چنین کاری نمیکنند.»
مایک گلن، خبرنگار قدیمی واشنگتن تایمز افزود: «بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور در سال ۲۰۱۶، برخی از رسانهها به خودشان آمدند. اما این روحیه فوراً در آنها ناپدید شد.»
مطالب دیگر:
واکنش آمریکا به صدمین سالگرد تأسیس حزب کمونیست چین
رودی جولیانی پس از تعلیق مجوز وکالتش: «آمریکا دیگر آمریکا نیست»
دادستان کل: بیش از ۵۰۰ پرونده مربوط به تقلب در انتخابات در دادگاههای تگزاس در جریان است