یکی از متخصصان برجسته آمریکایی که مطالعات وسیعی در حوزه ویروسهای آنفولانزا دارد، به این نکته پی برد که به درخواست محققان چینی، اطلاعات درمورد توالیهای اولیه ژنوم ویروس کرونای نوپدید (ویروس حزب کمونیست چین) از جانب مؤسسه ملی سلامت حذف شده است.
البته، مؤسسه ملی سلامت هنوز به درخواست اپک تایمز برای اظهار نظر در این زمینه، پاسخی نداده است. طبق گزارش وال استریت ژورنال، یکی از محققان چینی از این سازمان آمریکایی خواست که اطلاعات درمورد توالی ویروس کرونا را حذف کند. در ادامه این گزارش آمده است که محقق چینی این توالیها را سه ماه زودتر ارائه کرده است. محقق یادشده درخواست کرد که دادههای مربوط به توالیهای مدنظر در ژوئن ۲۰۲۰ حذف گردد، چون نسخه بهروزرسانیشده آن برای پایگاه داده نامشخص دیگری بارگذاری شده است.
مؤسسه ملی سلامت طی بیانهای آورده است: «حق مسلم هر محققی است که از دادههای بهدستآمدهاش دفاع کند. هر محققی با ارائه مدرک میتواند درخواست حذف داده مدنظر خود را داشته باشد.»
پروفسور جسی بلوم، محقق حوزه کووید۱۹ از مرکز تحقیقات سرطان هاتچینسون شهر سیاتل، در مقاله مروریاش آورده است دادههای مفقودشده شامل توالی نمونههای ویروس کووید۱۹ از مبتلایان بستری اهل ووهان چین به دست آمده بودند.
بلوم در چکیدهای که روز سهشنبه به صورت آنلاین ارسال کرد، به وجود مجموعهای از دادههای مربوط به توالیهای سارس-کوو۲ اشاره داشت که نام دیگرش ویروس حکچ (به معنای حزب کمونیست چین) است. طبق ادعای بلوم، این توالی در اوایل همهگیری ووهان به دست آمده بود، ولی از پایگاه داده مؤسسه ملی آمریکا حذف شد.
طبق چکیده بهاشتراکگذاشتهشده از جانب بلوم، او موفق شده است «فایلهای حذفشده از پلتفرم ابر گوگل موسوم به گوگل کلود را بازیابی و بخشی از توالیهای ۱۳ ویروس اولیه را بازسازی کند.»
بلوم با انتقاد شدید از گزارش منسوب به سازمان بهداشت جهانی که در اوایل همهگیری، حیوانات را – به جای دستکاریهای آزمایشگاهی – عامل انتشار کووید۱۹ تلقی میکرد، در ادامه چکیدهاش آورده است: «پس از تجزیهوتحلیل فیلوژنتیک یا تبارزایشی این توالیها، مشخص شد که توالیهای ویروسهای برخاسته از بازار عمدهفروشی غذاهای دریایی هوانان، محور اصلی گزارش مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی بودند. طبق نتایج بهدستآمده، توالیهای ویروسی دیگری نیز در پاندمی ووهان نقش داشتهاند. بهعلاوه، پیشروی توالیهای شناختهشده سارس-کو۲ احتمالاً حاوی سه جهش منتسب به ویروسهای بازار بود که باعث شباهت بیشتر آن به خانواده ویروس کرونای خفاشی سارس-کو۲ شد.»
با تشریح این کشف، بلوم اذعان داشت که به پروژه دانشگاه ووهان پی برده است. پروژه مذکور، توالی ۳۴ مورد ابتلای قطعی به کووید۱۹ از ژانویه ۲۰۲۰ و همچنین ۱۶ مورد ابتلای قطعی در ماه فوریه را تعیین میکرد.
بلوم در توئیتش آورد: «اما وقتی به پایگاه داده بایگانی خواندن توالی رفتم، متوجه شدم که کل پروژه دانشگاه ووهان محو شده است!» او خاطرنشان کرد که احتمال وجود تخلفی از جانب مؤسسه ملی سلامت مطرح نیست، چون «سیاست تعریفشده پایگاه داده بایگانی خواندن توالی این اجازه را به ارسالکنندگان توالیها میدهد که توالی مدنظرشان را با ارسال درخواستی از طریق ایمیل حذف کنند.»
با این حال، فارغ از اینکه آیا کار مؤسسه ملی سلامت از نظر اخلاقی درست بوده است یا خیر، یافتههای بلوم مطمئناً تردید بیشتری درمورد منشأ ویروس حزب کمونیست چین به وجود خواهد آورد. گمانههای زیادی، خصوصاً از جانب جامعه اطلاعاتی ایالات متحده مبنی بر این موضوع وجود دارد که شاید ویروس از مؤسسه ویروسشناسی ووهان به بیرون نشت کرده است که مرکز تحقیقاتی امنیتی سطح بالای رژیم چین به شمار میرود. نکته جالبتر این است که آزمایشگاه مذکور تنها چند مایل با بازاری فاصله دارد که دولت چین ادعا میکرد منشأ اولیه شیوع ویروس متعلق به آنجاست. با این حال، حزب کمونیست چین، همچنین به تلاش برای ساکت نگهداشتن محققان و پزشکان برای پنهان کردن منشأ ویروس در ابتدای سال ۲۰۲۰ متهم شده است.
مطالب دیگر:
ویدئو: نقشه نفوذ جهانی حزب کمونیست چین با طرح کمربند و جاده
قانون جدید، دانشآموزان فلوریدایی را ملزم به شناخت «شرارتهای کمونیسم» میکند
حزب کمونیست چین، کشور چین را به دشمنی برای جهان تبدیل کرده، نه یک رقیب