Search
Asset 2

به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ؟

به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ؟
به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ؟
به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ؟
به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ؟

بیشتر والدین نمی دانند به چه جنبه هایی از کودک و فرزندشان باید بیشتر توجه کنند و آنها را تقویت نماید؛ از این رو، ممکن است توجه افراطی به زیبایی ظاهری و یا قوی بودن جسمی، رفتارهای نادرست، و یا صرفا موفقیت تحصیلی داشته باشند و کمتر به جنبه های اخلاقی و یا هیجانی کودک توجه داشته باشند. ما در این نوشتار کوتاه به کدام رفتارهای کودک باید توجه کنیم ، می پردازیم.

جنبه فیزیکی و جسمانی

بدون شک خودپنداره یا درک مناسب و مثبت از جسم و بدن، می تواند در رشد اعتماد به نفس و سلامت جسم و روان کودک مهم باشد. در این مورد می توانید مواردی همچون زیبایی (همه بچه ها باید زیبا بودنشان تقویت بشود نه اینکه وقتی آرایش می کنند یا لباسی زیبا می پوشند و یا یک ویژگی جسمی برجسته دارند، تقویت شوند؛ بچه ها باید بدانند که در هر صورت به حد کافی زیبا و پذیرفتنی هستند)، ظاهر تمیز و مرتب داشتن، پوشیدن لباس های مرتب، تلاش برای ورزش کردن و تندرستی بدن، تغذیه درست و مفید، خواب کافی، اجتناب از بازی های کامپیوتری و یا سایر کارهایی که به چشم و گوش و یا سایر جنبه های جسمی آنها آسیب می رساند، نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

جنبه عاطفی-هیجانی

در این مورد فعالیت ها و رفتارها و حتی افکاری که مرتبط با کارهای کمک رسانی، مهربانی و اخلاقی می شود، باید تقویت گردد. این موردی است که کمتر مورد توجه والدین قرار می گیرد. مواردی همچون: کمک به اعضای خانواده در کارهای منزل، کمک به دوستانش در کارها و تکالیف درسی و یا سایر نیازها، کمک به انسانهای نیازمند، توجه به حیوانات، توجه به مشکلات و نیازهای سایر اعضای خانواده و یا دوستان، …

مثال های کاربردی:

مادر می گوید: پدر از سر کار تاز آمده الان خسته است، برایش یک لیوان آب ببر.

پدر می گوید: آفرین! می بینم داری آرام بازی می کنی تا مزاحمتی برای خواهرت که درس می خواند ایجاد نکنی! این رفتارت قابل تقدیر است.

مادر می گوید: می بینم وقتی عصبانی هستی مراقبی که برادر کوچولیت را آسیب نرسانی و سعی می کنی باهاش حرف بزنی، این خیلی خوبه که می تونی جلوی رفتارهای خشن را در خودت بگیری و روی کنترلت کار کنی باآنکه ناراحت هستی…

پدر می گوید: می بینم وقتی نظر مخالفی داری نسبت به خواهرت با صدای بلند حرف نمی زنی و سعی می کنی نظرات مخالفت را هم گوش بدهی! این قابل تقدیره…

مادر می گوید: می دانم از دوستت که تو را به مهمانی اش دعوت نکرد ناراحتی، البته به این موضوع هم خوبه فکر کنی که ممکنه یادش رفته باشه یا مشکلی براش پیش آمده باشه که این کار را نکرده…

پدر می گوید: خوشحالم می بینم می تونی وقتی قول می دهی سر ساعت تعیین شده خونه باشی آن را رعایت می کنی! آفرین

مادر می گوید: می بینم اتاقت را تمیز کردی! آفرین این نشان می ده که تو مسئولیت کارهای مربوط به خودت را خیلی خوب می تونی بپذیری و من به تو افتخار می کنم…

جنبه شناختی

این جنبه کلیه مواردی را دربر می گیرد که به موضوعات مربوط به یادگیریف دانش و حافظه، تفکر و تجزیه و تحلیل مطالب می پردازد. این جنبه معمولا بیشتر مورد توجه خانواده ها قرار می گیرد چرا که مستقیما مرتبط با موفقیت های تحصیلی می شود. در این مورد توجه کنید که بچه ها از نظر شنواییف بینایی و یا سایر مسائل جسمی در وضعیت سلامت باشند و چنانچه موضوعات درسی را خوب یاد نمی گیرند پس از بررسی جسمی، به مسائل ذهنی و روانی وی با کمک متخصص پرداخته شود. برنامه ریزی درسی مناسب، استفاده از یادیارها، تکنیک ها و سبک های مختلف یادگیری، تشویق ها و موفقیت های درسی،…. می توانند مورد توجه قرار گیرند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی