رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد، بیماری تب کریمه کنگو در صورت تشخیص زود هنگام قابل درمان و داروی این بیماری در کشور موجود است.
علایم اولیه این بیماری مشابه انفولانزا است و از ابتدای امسال دست کم ۲۸ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند که دو نفر از آنها در استانهای هرمزگان و کرمانشاه فوت شدهاند و یک فرد مشکوک به ابتلا به این بیماری نیز در استان اصفهان فوت شده است.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی گویا ذبح کنار خیابانی و خرید گوشت ازمنبع نامطمئن را خطرناک دانسته و معتقد است که مردم گوشت را از مراکز معتبر مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند و این بیماری از طریق گوشت پخته شده نیز انتقال نمی یابد.
گویا می افزاید: «عفونت تب کریمه کنگو از طریق تماس با حیوان آلوده به صورت مستقیم و غیر مستقیم، به انسان منتقل میشود و زمانیکه انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می کند، بیماری به صورت مستقیم منتقل می شود. اما در روش غیر مستقیم، کنه ای که روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می کند و آلوده می شود و چنانچه این کنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می تواند آلودگی را منتقل کند.»
گویا همچنین بیماری تب کریمه کنگو را بیماری مهم با مرگ و میر بالایی میداند و معتقد است که بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰ درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ و میر مواجه بوده و کشنده است. این بیماری درمان دارد و داروی آن در کشور موجود است. چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است. افرادی که مستقیم با دام سروکار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، ، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت در ادامه میگوید:«افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، باید از دستکش و چکمه و روپوش استفاده کنند، در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است. کادر بهداشتی و درمانی نیز که با بیماران سروکار دارند نیز باید بهداشت و حفاظت فردی را طبق دستورالعمل رعایت کنند.»