یکی از پزشکان خط مقدم معتقد است با وجود آنکه به نظر میرسد سویه اومیکرون ویروس حزب کمونیست چین عوارض کمتری نسبت به سویه دلتا ایجاد میکند، اما هنوز هم باعث بستری شدن برخی بیماران میشود که نشان میدهد باید درمانهای مؤثری برای جلوگیری از پیشرفت بیماری تا آن مرحله در نظر گرفت.
دکتر سید حیدر تاکنون بیش از ۴۰۰۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ را در طی این همهگیری درمان کرده است. این در حالی است که تنها پنج نفرشان راهی بیمارستان شدند و هیچیک جان خود را از دست ندادند.
این پزشک میگوید روشهایی که برای درمان ترجیح میدهد شامل بسیاری از داروهایی است که مختص کووید۱۹ نیستند. آنها را همراه با برخی ویتامینها و مکملها تجویز میکند.
حیدر در برنامه کاپیتولریپورت شبکه انتیدی گفت: «ویتامین دی واقعاً اهمیت دارد، ایورمکتین مهم است، فلووکسامین و هیدروکسیکلروکین هم مؤثر هستند، تنها مسئله این است که بسیاری از مردم متقاعد شدهاند اینطور نیست و از امتحان کردن آن میترسند. اما من ایورمکتین، فلووکسامین، ویتامین دی، ویتامین سی، کوئرستین و مکمل روی را ترجیح میدهم.»
ایورمکتین ضدانگلی است که در آزمایشات بالینی آن روی کووید۱۹، نتایج متفاوتی به دست آمده است و سازمان غذا و دارو آن را برای درمان این بیماری توصیه نمیکند. فلووکسامین دارویی ضدافسردگی است که در درمان کووید۱۹ محبوبیتهایی به دست آورده است. هیدروکسیکلروکین داروی ضدمالاریا است که در درمان این بیماری موفقیتهایی حاصل کرده است. کوئرستین رنگدانهای گیاهی است که هنوز به عنوان درمانی برای کووید۱۹ شناخته نشده است.
حیدر روغن دانه کتان را نیز توصیه میکند.
او میگوید: «یکی از کارهای واقعاً آسانی که همه میتوانند انجام دهند، پیروی از دستورالعملهای روی بطری پراکسید هیدروژن است، میتوانید از فروشگاه تهیهاش کنید، میتوانید تا ۱% رقیقش کنید، بینی یا دهانتان را با آن شستوشو دهید، آن را داخل بینیتان بچکانید یا از یک قوری مخصوص شستوشوی بینی (نتی پات) استفاده کنید. و اذیت نمیکند، نباید بسوزد، اگر میسوزد، میتوانید کمی رقیقترش کنید، این کار تمام ویروسهای سطح را از بین میبرد.»
فهرست روشهای درمانی حیدر با توصیههای درمانی مؤسسه ملی بهداشت برای بیماران کرونایی غیربستری که اخیراً بهروزرسانی شده است، فرق میکند.
این مؤسسه استفاده از قرص کووید۱۹ شرکت فایزر که پاکسلووید نام دارد، قرص مولنوپیراویر شرکت مِرک، درمان آنتیبادی مونوکلونال شرکت گلاکسواسمیتکلاین که سوترویماب نام دارد؛ یا رمدسیور شرکت گیلدساینسز را پیشنهاد میکند که برای چهار روز اول یا بیشتر توصیه میشوند.
این مؤسسه میگوید این توصیهها ریشه در مطالعاتی دارند که نشاندهنده اثربخشی این درمانها هستند.
با این وجود، حیدر با تجویز رمدسیور موافق نیست و یادآور میشود سازمان بهداشت جهانی هرگز آن را تأیید نکرده است و از جمله عوارض جانبی آن میتوان به نارسایی کلیه اشاره کرد.
حیدر تأکید دارد ویروس بیماری کووید۱۹ در صورت درمان زودهنگام با این داروهایی که مختص این بیماری نیستند، «میتواند خیلی خیلی راحت درمان شود.»
او به مردم توصیه میکند از قبل خود را آماده کنند.
دکتر سید حیدر به کاپیتولریپورت گفت: «فکر میکنم مردم باید این موضوع را جدی بگیرند و قبل بیمار شدن، داروها را تهیه کنند.»
این پزشک میگوید با وجود آنکه امیکرون اغلب بهشکل سرماخوردگی شدید ظاهر میشود، اما در برخی موارد میتواند بسیار وخیم شود حتی در مورد کسانیکه خطر ابتلای آنان به موارد شدید این بیماری پایین است. بهعلاوه، دادههای جدید نشان میدهند مصونیت طبیعی و ایمنی ناشی از واکسیناسیون چنان در برابر سویه اومیکرون جوابگو نیستند و باید در برابر آن آماده شد.
مطالب دیگر:
ویدئو: چگونه حزب کمونیست چین جای پای خود را در آفریقا مستحکم می کند؟
منشور حقوق و آزادیهای کانادا پس از ۴۰ سال: چگونه کانادا یک بار دیگر به استعمار درآمد
فائوچی: تعداد کودکان بستری ناشی از کووید۱۹ «بیش از اندازه واقعی» گزارش میشود