همه چیز با یک کتاب آغاز شد.
در نوامبر سال ۲۰۰۴، اِپُک تایمز «نُه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست» را منتشر کرد. کتابی که به ماهیت حزب کمونیست چین را از بدو تأسیس افشا کرد.
با افشای جنایات تاریک حزب کمونیست چین، بسیاری از چینیها از عضویت در حزب کمونیست چین، سازمانهای وابسته به آن خارج شدند.
پس از آن اپک تایمز (انگلیسی-چینی) با راهاندازی سامانهای آنلاین این امکان را فراهم آورد که خوانندگان این نشریه و دیگر افراد بیانههای خود را برای خروج از حزب کمونیست در این سامانه به ثبت برسانند.
از آن زمان بیش از ۳۱۸ میلیون چینی به این جنبش خروج از حزب کمونیست که «توییدانگ» نامیده میشود، پیوستند و خروج خود از حزب کمونیست چین و سازمانهای وابسته به آن را اعلام کردند.
در داخل چین، «نُه شرح و تفسیر» غوغایی به پا کرد و مردم شروع به چاپ نسخههای زیرزمینی و تکثیر آن کردند.
در سال جاری نیز اِپُک تایمز اقدام به انتشار کتاب «شبح کمونیسم درحال حکمرانی بر جهان ما» نوشته هیأت تحریریه نًه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست، کرد. این کتاب در امتداد کتاب «نُه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست» است و افشاگر آن است که چگونه کمونیسم و روح پلید آن به شکلهای مختلف در سراسر جهان سیطره دارد.
مرکز «توییدانگ» یک سازمان غیرانتفاعی است و در سال ۲۰۰۷ جهت هماهنگ کردن تلاشها جهت خروج از حزب کمونیست در سال ۲۰۰۷ تأسیس شد. این سازمان اخیراً با انتشار گزارشی تأثیرات و نتایج جنبش خروج از حزب کمونیست را ارائه کرده است.
موفقیت جنبش در داخل چین
بیش از ۳۱۸ میلیون نفر که اعلام کردهاند حزب را ترک کردهاند که اکثریت آنها از داخل سرزمین اصلی چین هستند.
حزب کمونیست چین چنین عملی را یک اقدام مخالفآمیز میداند. چرا که از دید حزب، اعضای حزب اجازه ندارند از آن خارج شوند و فقط میتوانند توسط حزب اخراج شوند.
هر روز داوطلبانی در سراسر چین زندگی خود را به خطر میاندازند تا شهروندان چینی در مورد جنبش توییدانگ آگاه کنند و به آنان کمک میکنند تا اظهاریه خروج از حزب را روی سامانه اپکتایمز به ثبت برسانند.
داوطلبان آگاه سازی مردم را از طریق گفتگوی چهره به چهره و یا برقراری تماس تلفنی با اعضای حزب انجام میدهند. برخی نیز با نصب آگهی و پوستر در فضاهای عمومی سعی میکنند شهروندان چینی را از این جنبش آگاه کنند.
داوطلبان اغلب از نام مستعار برای شهروندان چینی استفاده میکنند که از حزب خارج شوند تا به این شکل هویت آنان برای حزب کمونیست فاش نشود و در معرض خطر قرار نگیرند.
گزارش مرکز توییدانگ حاکی از آن است که روند خروج افراد از حزب در زمانهایی که اعتراضها و نارضایتیهای عمومی در چین شدت میگیرد، افزایش مییابد. به طور مثال در سال ۲۰۱۷ زمانی که مردم در شهر کونمینگ در استان یونآن، به رفتار یک افسر پلیس که یک فروشنده خیابانی را ضرب و شتم کرده بود، اعتراض کردند، سیل اعلامیههای خروج از حزب از سوی مردم آن منطقه دیده شد.
همچنین گزارش مرکز توییدانگ میافزاید که در مواقعی که رویدادهای مهم حزب کمونیست چین در جریان است، یعنی مواردی که از نظر حزب «حساس» در نظر گرفته میشود، مثلا زمان برگزاری کنگره حزب، تعداد بیانیههای خروج مردم از حزب کاهش مییابد. دلیل این اتفاق اعمال فیلترینگ و سانسور شدیدتری است که حزب کمونیست در این مواقع روی اینترنت انجام میدهد و باعث میشود دسترسی به سامانه اپک تایمز برای خروج از حزب بسیار سخت شود.
در خارج از چین نیز افراد داوطلب با راهاندازی محلهایی برای خروج از حزب در اماکن گردشگری و پر رفت و آمد، به چینیهای خارج از کشور نیز کمک میکنند که از حزب خارج شوند.
تایوان دارای بیش از ۴۰ جایگاه برای خروج از حزب (توییدانگ) است. از جمله در مکانهای دیدنی محبوب مانند موزه کاخ ملی، دریاچه سانمون، منطقه ملی و زیبای آلیشان.
ایالات متحده ۲۶ سایت توییدانگ مستقر در ۱۲ شهر دارد. مراکز خروج از حزب در کانادا، برزیل، فرانسه، آلمان، ایتالیا، فنلاند، روسیه، استرالیا، کره جنوبی، ترکیه و مالزی نیز حضور دارند.
تعداد زیادی از گردشگران چینی هر روز از حزب خارج میشوند. در تایوان، که سالانه تعداد زیادی از مردم سرزمین اصلی چین به آنجا سفر میکنند، به طور متوسط ۷۱۰ نفر در روز حزب را ترک میکنند.
در مرکز راکفلر نیویورک، به طور متوسط ۱۵ نفر روزانه حزب را ترک میکنند.
در منطقهای در سانفرانسیسکو، بیش از هشتاد هزار نفر طی چهار سال گذشته از حزب خارج شده اند که این نتیجه تلاش صرفاً یک زن و شوهر داوطلب در آنجا است.
تأثیری جهانی
تأثیر جنبش خروج از حزب کمونیست در سراسر جهان احساس شده است.
از آنجایی که «نه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست» به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده است، خوانندگان در سراسر جهان در مورد ریشههای حزب کمونیست چین و ماهیت آن آگاه شدهاند.
در ماه مه سال جاری، فعالان چینی حامی دموکراسی، فعالان حقوق بشر و قانونگذاران ایالات متحده، در رویدادی به نام کاپیتول هیل برای بحث در مورد جنبش خروج از حزب کمونیست گرد هم آمدند.
یکی از نمایندگان به نام استیو کینگ با ارائه بیانیهای به مجلس خواستار به رسمیت شناخته شدن این جنبش شد و گفت: «این یک جنبش سیاسی نیست، بلکه به سادگی به مردم چین کمک میکند تا وجدان خود را به سمت خداجویی بازگردانند.»
به گفته این گزارش، اعضای پارلمان اروپا و نخستوزیر سابق نیوزیلند نیز از جمله کسانی هستند که نامهها و پیامهای را در حمایت از جنبش تویدانگ ارسال کردهاند.
کارشناسان توضیح دادهاند که این جنبش فراتر از کسانی است که در چین زندگی میکنند.
ترور لوودون، نویسنده و فیلمساز مستند نیوزیلند، در ماه مه در رویداد کاپیتول هیل گفت: «جنبش توییدانگ احتمالا مهمترین چیزی است که در حال حاضر در این سیاره انجام میشود، چرا که این جنبش نه تنها برای مردم چین، بلکه برای همه مردم آزادیخواه دنیا اتفاق میافتد.»
فصل یک : استراتژیهای شیطان برای نابودی بشریت