Search
Asset 2

تاثیر روغن دارچین، بر عملکرد سلول‌های چربی

تاثیر روغن دارچین، بر عملکرد سلول‌های چربی
(Bukhta Ihor/Shutterstock)
تاثیر روغن دارچین، بر عملکرد سلول‌های چربی
(Bukhta Ihor/Shutterstock)

 

تحقیقات نشان می‌‌‏دهند که روغن فرار سینامالدئید، ماده طعم‌‌‌‏دهنده موجود در دارچین سلامت سوخت ‌‌‏‌‌‏وساز بدن را افزایش می‌دهد.

به‌‌‏گفته تحقیقی درمجله متابولیسم سینامالدئید، سلول‌‌‏های ذخیره‌‌‏کننده چربی را القا می‌‌‏کند تا از طریق فرآیند ترموژنز یا «گرمازایی»، چربی سوزی را شروع کنند.

دانشمندان طی پژوهش‌‌‏های قبلی فهمیده بودند که این ماده در موش‌ها، از چاقی و افزایش قندخون جلوگیری می‌کند ولی مکانیسم آن مشخص نبود.

ژون وو، محقق آزمایشگاه واستادیار پژوهشی در دانشگاه میشیگان، عملکرد سینامالدئید و اثرش را روی انسان بررسی کرد.

ژون وو که استادیار فیزیولوژی مولکولی این دانشگاه نیز هست، می‌‌‏گوید:« دانشمندان دریافتند که این ترکیب روی سوخت وساز اثر می‌گذارد، و حالا ما می‌خواهیم به چگونگی این تاثیر در موش‌ها و درانسان‌ها پی ببریم.»

ژون و همکارانش، روی سلول‌‌‏های ذخیره‌‌‏کننده چربی یا «آدیپوسیت‌ها»، در داوطلبانی با سن، نژاد‌ و شاخص توده بدنی مختلف، آزمایش کردند. آنها متوجه شدند وقتی این سلول‌‌‏ها در مجاورت سینامالدئید قرارمی‌‌‏گیرند، میزان تولید آنزیم‌های بالابرنده سوخت وساز، و پروتئین‌‌‏های موثر در گرمازایی افزایش می‌‌‏یابد.

آدیپوسیت‌ها، به‌‌‏طور معمول انرژی را به صورت چربی ذخیره می‌‌‏کنند. در زمان  اجداد و نیاکان ما، ذخیره‌سازی انرژی برای مدتی طولانی مفید بود چراکه آنها همیشه به غذاهای پرچرب دسترسی نداشتند و چربی ذخیره‌‌‏شده در زمان کمبود غذا یا سرمای هوا، برای بدن استفاده می‌‌‏شد؛ یعنی آدیپوسیت‌ها، انرژی ذخیره‌‌‏شده را به گرما تبدیل می‌کردند.

وو می‌‌‏گوید: «در طول تاریخ، عموما کمبود انرژی مشکل‌‌‏ساز بوده، اما  طی سال‌‌‏های اخیر مازاد آن دردسر ایجاد کرده است! بنابراین، معمولا وقتی بدن به انرژی نیاز ندارد، فرایند سوخت انرژی متوقف می‌شود.»

با افزایش شیوع چاقی، محققانی هم‌‌‏چون «وو» به‌دنبال راه‌هایی هستند که سلول‌های چربی را به سمت گرمازایی تحریک کرده و فرآیندهای چربی سوزی را دوباره راه بیندازند.

وو معتقد است که سینامالدئید ممکن است مکانیزم سوخت و سوز چربی را فعال کند. ازآنجاکه دارچین در صنایع غذایی مصرف زیادی دارد، استفاده از دارچین نسبت به دارو‌های سنتی، برای بیماران متقاعدکننده‌تر است.

وو گفت: «دارچین هزاران سال جزو رژیم غذایی ما بوده و مردم معمولا آن‌‌‏ را دوست دارند. بنابراین اگر در برابر چاقی نیز ما را محافظت کند، احتمالا پیشنهاد خوبی برای سلامت سوخت و ساز بدن بوده و پذیرش آن هم برای بیماران راحت‌تر است.»

وو تذکر داد که نیاز به مطالعات بیشتری است تا بهترین روش را برای استفاده از سینامالدئید پیدا کرد، که هم از مزایای آن سود برد و هم ازعوارض ناخواسته جلوگیری کرد.

اصل این مقاله ابتدا توسط دانشگاه میشیگان منتشرشده است.

مطالب دیگر:

چگونه پزشکان در چین به قاتلان تبدیل می‌شوند؟

سپر دفاعی در برابر آلودگی هوا (ویدئو)

با مشکل غبغب داشتن، چه کار کنیم؟ (فایل صوتی)

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی