با گذشت ۵از ماه مارس، بیش از ۷۰ کشور در سراسر دنیا با ویروس دست و پنجه نرم میکنند. در آمریکا روز چهارشنبه موارد جدیدی از کرونا در نیویورک تأیید شد.
مقامات آمریکا روز چهارشنبه گفتند که سه عضو خانواده و نیز همسایه مردی نیویورکی که نخستین مورد شیوع کروناویروس در ایالت خود بود، به این ویروس مبتلا شدهاند. به این شکل اکنون شش مورد تایید شده در نیویورک وجود دارد که باعث تعطیلی تعدادی مدرسه و دانشگاه در این منطقه شده است.
اداره مهاجرت سیاتل نیز روز چهارشنبه پس از آنکه یکی از کارمندان علایمی از بروز بیماری کرونا را از خود نشان داد، تعطیل شد. آزمایش ابتلای یکی از کارمندان شرکت آمازون در سیاتل نیز مثبت اعلام شده است. این خبر در حالی منتشر می شود که دو کارمند آمازون در میلان پس از نتیجه مثبت آزمایش مثبت، قرنطینه شدند.
در ایران علاوه بر تعطیلی مدارس و دانشگاهها، برای دومین هفته مراسم نماز جمعه در شهرهای مختلف لغو شده است. آمار رسمی اعلام شده میگوید که تاکنون ۱۰۷ تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران جان باختهاند و شمار مبتلایان به مرز ۳۵۰۰ نفر رسیده است. ایران بیشترین تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری را در خارج از چین را داشته است. حدود ۵۴ هزار زندانی در این کشور، از بیم ابتلا به کرونا به مرخصی فرستاده شدهاند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا در خارج از چین، در کشورهای کرهجنوبی، ایران و ایتالیا قرار دارند. به گفته این سازمان، درمجموع ، بیش از ۹۴۰۰۰ نفر به ویروس در سراسر جهان مبتلا شده اند و بیش از ۳۲۰۰ نفر فوت شده اند.
رئیس سازمان بهداشت جهانی میگوید، مردم در شرایطی از ترس و عدم اطمینان هستند. وی افزود ترس یک پاسخ طبیعی انسانی به هر تهدید است. اما با دریافت اطلاعات بیشتر، ما در حال درک این ویروس و بیماری هستیم که این درک، بیشتر و بیشتر میشود.
سازمان بهداشت جهانی میگوید حدود ۳.۴ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا در جهان فوت کردهاند که این نشان میدهد این عامل کشندهتر از آنفولانزای رایج است. این آمار کمی تعجب آور است، زیرا یک مطالعه که هفته گذشته در مجله پزشکی نیو انگلستان که دادههای مربوط به بیش از ۳۰ استان چین را ارزیابی کرده بود تخمین می زند که میزان مرگ و میر ۱.۴ درصد بوده است.
این سازمان می گوید اکثر مبتلایان به کروناویروس فقط علائم خفیفی را تجربه می کنند، اما خطرات با افزایش سن بیمار و برای افراد با هر شرایط خاص افزایش می یابدو
در دائگو، در کره جنوبی که در مرکز شیوع آن کشور است، کمبود فضای بیمارستانی وجود دارد. نخست وزیر این کشور در جلسه ای گفت ما میتوانیم کاملاً بر این وضعیت غلبه کنیم و برنده جنگ علیه این ویروس خواهیم شد. کره جنوبی چهارشنبه ۴۳۵ مورد جدید ابتلا گزارش داد که بسیار کمتر از میزان ۸۵۱ روز قبل است. در کل ۵۶۲۱ نفر در کره جنوبی به ویروس مبتلا شده اند و ۳۲ نفر نیز جان باخته اند.
عربستان سعودی انجام مراسم حج در مکه را ممنوع کرده است و در ایتالیا مدارس تعطیل شده است. در اسرائیل نیز انجام اعمال دینی یهودیان با اختلال روبرو شده است. این ویروس در آلمان و فرانسه شیوع یافته است، و مقامات را وادار کرد که به فوتبالیست ها بگویند که قبل و بعد از بازی دست ندهند و همینطور داوران و مربیان از این کار خودداری کنند.
در آلمان موسسه رابرت کچ گفته است که تعداد موارد تائید شده ابتلا به کروناویروس در این کشور در روز چهارشنبه به ۲۴۰ مورد افزایش یافته است، ولی موردی از مرگ گزارش نشده است. همچنین روز چهارشنبه، موزه لوور در فرانسه پس از تعطیل شدن برای چند روز دوباره بازگشایی شد.
در چین یک معلم دبستان، به دلیل آنچه که انتشار « اظهارات نامناسب » درباره شیوع کرونا خوانده شده بازداشت شد. سونگ جونونگ ، ۴۸ ساله ، معلم دبستان در وودانگ، در ۳ فوریه ، در یک گروه چت در پیام رسان ویچت نوشت که نمیتواند به آمار مرگ و میر گزارش شده توسط مقامات چینی اعتماد کند. وی نوشت اماکن تشییع جنازه در ووهان، ۲۴ ساعته در حال دریافت اجساد هستند. وی افزود: « من جرات نمی کنم تلفات را تصور کنم ».
کشور لیتوانی به دلیل انتشار کرونا ویروس بیشتر رویدادهای مربوط به سی امین سالگرد استقلال خود از اتحاد جماهیر شوروی را لغو کرد. لیتوانی تاکنون فقط یک مورد ابتلا به ویروس را گزارش کرده است.
در ژاپن، در حالی که مقامات توکیو اصرار دارند که بازیهای المپیک طبق برنامه برگزار شود، تعداد مبتلایان به کرونا ویروس به بالای ۱۰۰۰ مورد افزایش یافت که بیشتر آنها مربوط به کشتی تفریکی دایموند پرنسس هستند. شیوع این ویروس برگزاری رقابتهای المپیک را تحت الشعاع قرار داده است.
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد که دوازده نفر در اصر این بیماری در ژاپن جان باختند که شش نفر از آنها مربوط به کشتی دریایی هستند.
سازمان بهداشت جهانی از افزایش تقاضا، احتکار و سوء استفاده از کمبود وسایل محافظتی هشدار میدهد. این سازمان روز سه شنبه نسبت به کمبود جهانی تجهیزات محافظ شخصی هشدار داد که این باعث میشود پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان مراقبتهای بهداشتی که در خط مقدم کار می کنند در معرض عفونت قرار گیرند. در بیانیه ای این سازمان اعلام کرد که دلیل این کمبود افزایش تقاضا و همچنین احتکار و سوء استفاده از منابع است.
در بیانیه این سازمان آمده است « ما نمی توانیم کووید ۱۹ را بدون حمایت از کارکنان بهداشت خود متوقف کنیم.» این نهاد افزود که تأمین هزینه برای تحویل اقلام ماهها طول می کشد و به بالاترین پیشنهاد دهنده ارسال می شود.
در این بیانیه آمده است « قیمت ماسکهای جراحی شش برابر افزایش یافته است، دستگاه تنفس N95 بیش از سه برابر شده است، و لباسهای آن دو برابر بیشتر است. اگرچه در حال حاضر تقریباً نیم میلیون واحد PPE (تجهیزات حفاظتی شخصی) به ۲۷ کشور ارسال شده است، اما منابع به سرعت در حال کاهش هستند. »
این سازمان تخمین میزند که هر ماه ۸۹ میلیون ماسک پزشکی، ۷۶ میلیون دستکش و ۱.۶ میلیون عینک برای پاسخ کووید ۱۹ مورد نیاز خواهد بود که برای تأمین افزایش تقاضا، باید تولید منابع PPE (تجهیزات حفاظتی شخصی) حداقل ۴۰ درصد افزایش یابد.
این سازمان در این راستا همکاری سایر کشورها را خواستار شده است.
در همین حال ، بانک مرکزی آمریکا روز سه شنبه در اقدامی اضطراری نرخ بهره را کاهش داد و سعی در جلوگیری از رکود جهانی داشت و بانک جهانی ۱۲ میلیارد دلار برای کمک به کشورها در مبارزه با کرونا ویروس اعلام کرد. چرا که انتشار این ویروس عوارض سنگینی را در سفرهای هوایی، گردشگری و سایر موارد این کشورها به همراه داشته است و چشم اندازهای رشد اقتصادی جهانی را تهدید میکند.
با وجود تلاش بانک فدرال برای جلوگیری از افت اقتصادی ناشی از انتشار کرونا ویروس، شاخصهای سهام ایالات متحده حدود ۳ درصد ریزش داشته است. قیمت طلا ۳ درصد افزایش یافت. قانونگذاران آمریکا برای حمایت از اقتصاد این کشور در شرایط فعلی، در نظر دارند مبلغ ۹ میلیارد دلار بودجه دولت را تأمین کنند.
مطالب دیگر:
یک دادگاه مستقل : چین هنوز در حال کشتن انسانها برای برداشت اجباری اعضای بدن است