Search
Asset 2

تاکنون چه تعداد از مردم در اپیدمی ویروس کرونا درگذشته‌اند؟

(STR/AFP via Getty Images)

 

به گزارش مینگ هویی آمار رسمی مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا از ویروس سارس در ۱۷ سال قبل پیشی گرفته است، اما بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که تعداد واقعی می‌‎تواند بسیار بیشتر باشد.

طبق مصاحبه اختصاصی یک خبرنگار مخفی برای اپک تایمز در چین، یک مقام ارشد از سازمان جسدسوزی در ووهان فاش کرد که میزان جسدهای پذیرفته شده روزانۀ آنها از ۲۲ژانویه به‌سرعت افزایش یافته است و در ۳فوریه با ۱۲۷ جسد به اوج خود رسیده است.

این مقام افزود این تعداد، چهار یا پنج برابر بیشتر از تعداد معمول اجساد پذیرفته شده است. او شکایت کرد که آنها با کمبود نیروی شدید روبرو هستند و تقریباً باید تمام روز را بی‌وقفه کار کنند تا کار خود را به پایان برسانند.

چهار خانه جسدسوزی دیگر در ووهان نیز براساس تماس‌های مخفی و افشاگری‌های کارمندان جسدسوزی، از افزایش میزان پذیرش جسدها خبر دادند.

گزارش شده است که مسئولان محلی برای کنترل تعداد تأیید شده افراد جدید مبتلا به این بیماری، دسترسی کیت‌های مخصوص تشخیص این بیماری را به بیمارستان‌ها محدود می‌کنند. به بسیاری از مبتلایان به علائم گفته شد که بدون اینکه آزمایش شوند، به خانه بروند و خود را قرنطینه کنند.

چن بینگ‌ژونگ، یک مقام سابق وزارت بهداشت چین، به اپک تایمز گفت که این بیماری همه‌گیر از کنترل خارج شده و ووهان اکنون در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارد.

در اول فوریه، تِنسنت غول رسانه‌ای چینی به‌طور خلاصه تعداد مرگ و میر را در «ردیاب اوضاع اپیدمیک» خود ۲۴۵۸۹ و موارد آلودگی به این بیماری را ۱۵۴۰۲۳ عدد به نمایش گذاشت. این اعداد مدت زیادی روی دستگاه نبودند که به‌منظور مطابقت یافتن با نسخه دولتی تغییر یافتند. اما افراد بسیاری گمان می‌کنند که در پشت صحنه کسی وجود دارد که آمار واقعی مرگ و میر و مبتلایان را فاش می‌کند.

هرچند که تعداد کشته‌شدگان واقعی بسیار زیاد است، با ادامه روند گسترش ویروس کرونا، رژیم کمونیستی کنترل اطلاعات خود را تقویت می‌کند. همه کارکنان پزشکی از صحبت کردن، با تلفن صحبت کردن، ارسال پیامک، ایمیل، وبلاگ نویسی یا استفاده از وی‌چت درباره توسعه این بیماری همه‌گیر و نحوه درمان بیماران خود منع شده‌اند. هر کسی که این اطلاعات را «فاش» کند با سه تا هفت سال حبس روبرو می‌شود.

در زیر یک جدول زمانی مختصر از واکنش دولت چین به این اپیدمی وجود دارد. واضح است که مقامات خیلی زودتر از شیوع آن آگاهی داشتند، اما پاسخ با تأخیر آنها «برای حفظ ثبات اجتماعی» باعث شده است که آنها زمان محدود فرصت برای مهار این ویروس را از دست بدهند، که اکنون منجر به گسترش آن در سطح جهان شده است.

در ۸دسامبر۲۰۱۹، اولین مورد ویروس کرونا در ووهان گزارش شد.

در ۳۰دسامبر۲۰۱۹، لی ونلیانگ، پزشک چشم در ووهان، پیامی را به یک گروه چت متشکل از فارغ التحصیلان دانشکده پزشکی خود ارسال کرد و به آنها درباره ویروس جدیدی که مانند سارس است هشدار داد.

در اول ژانویه۲۰۲۰، لی و هفت پزشک دیگر به جرم «انتشار شایعات» دستگیر شدند. این واقعه در ساعات پربیننده در سی‌سی‌تی‌وی دولتی (تلویزیون مرکزی چین) گزارش شد.

در ۳ژانویه۲۰۲۰، پلیس دکتر لی را به‌دلیل انتشار اطلاعات جعلی به صورت آنلاین توبیخ کرد. آنها به وی هشدار دادند که در صورت ادامه چنین فعالیت‌های غیرقانونی، با پیگرد قانونی بیشتری روبرو خواهد شد.

در ۸ژانویه۲۰۲۰، دکتر لی توسط یک بیمار زن به ویروس کرونا آلوده شد.

در ۱۰ژانویه۲۰۲۰، دکتر لی شروع به سرفه کرد و تب داشت.

در ۱۱ژانویه۲۰۲۰، کمیسیون بهداشت شهرداری ووهان بیانیه‌ای را منتشر کرد مبنی بر اینکه هیچ یک از کارکنان پزشکی به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند و همچنین هیچ مدرکی مبنی بر انتقال بیماری از انسان به انسان وجود ندارد.

در ۱۹ ژانویه۲۰۲۰، لی گانگ، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ووهان گفت: «می‌توان از این بیماری همه‌گیر پیشگیری و آن را کنترل کرد.»

همچنین در ۱۹ژانویه، محله بایبوتینگ در ووهان میزبان یک جشن سال نو بود. بیش از ۴۰هزار خانواده در این رویداد شرکت کردند. مقامات شهری در این رویداد به خبرنگاران گفتند که انتظار نمی‌رود ویروس جدید کرونا مسری باشد و خطر انتقال انسان به انسان پایین است.

در ۲۰ژانویه۲۰۲۰، ژونگ نانشان، متخصص دستگاه ریوی و رئیس گروه کمیسیون بهداشت که شیوع ویروس جدید کرونا را مورد بررسی قرار می‌دهند، انتقال این ویروس از انسان به انسان و اینکه برخی از کارکنان پزشکی از قبل به آن آلوده شده بودند را تأیید کرد. اندکی پس از آن، تعداد رسمی موارد مبتلا به این ویروس به‌طرز چشمگیری افزایش یافت.

در ۲۱ژانویه۲۰۲۰، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده اولین مورد مبتلا به این ویروس در ایالت واشنگتن را تأیید کردند.

تقریباً در همان زمان (۲۲ژانویه به وقت پکن)، دفتر اطلاعات شورای امور خارجه در پکن اولین کنفرانس مطبوعاتی خود را درباره شیوع این بیماری برگزار کرد.

در ۲۳ژانویه۲۰۲۰، فرمانداری ووهان شهر را قرنطینه اعلام کرد. طی دو روز، ۱۵ شهر دیگر در استان هوبئی نیز قرنطینه شدند. ژو شیانوانگ، شهردار ووهان، به خبرنگاران گفت که، به‌دلیل تعطیلاتِ پر سفر، نیم‌میلیون نفر قبل از قرنطینه شدن ووهان آنجا را ترک کرده بودند، اما نُه میلیون نفر از ساکنان هنوز در آنجا هستند.

در ۲۷ژانویه۲۰۲۰، در پاسخ به انتقادات درباره واکنش با تأخیر شهر در برابر ویروس، ژو در مصاحبه با سی‌سی‌تی‌وی گفت که دولت محلی باید قبل از انتشار اطلاعات حساس منتظر مجوز از پکن باشد.

در ۲۹ژانویه‌۲۰۲۰، مرکز چینی کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و مرکز پیشگیری و کنترل بیماری هوبئی مقاله‌ای را در مجله پزشکی نیو انگلند (NEJM) با عنوان «جهش سرایت اولیه ویروس جدید کرونا- ذات الریه عفونی، در ووهان، چین» منتشر کرد.

در این مقاله نتیجه‌گیری شده است که «شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه انتقال انسان به انسان از اواسط دسامبر۲۰۱۹ بین تماس‌های نزدیک صورت گرفته است.»

در ۷فوریه۲۰۲۰، دکتر لی ونلیانگ، پزشک افشاگر، بر اثر این ویروس درگذشت. او ۳۴ سال داشت.

مطالب دیگر:

دیدگاه : چین کمونیستی باز هم ایالات متحده را در مسئلۀ اپیدمی ویروس کرونا مقصر می‌داند

سفر رقصنده شن یون : از ترس تا  نیکخواهی

تاریخچه قرنطینه : آیا قرنطینه کردن در تاریخ تاثیری بر مهار بیماری داشته است؟

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی