Asset 2

رژیم چین رویای تقلید از طالبان را در رابطه با تایوان دارد

تایوان وزیر امور خارجه تایوان در ۲۱ اوت پکن را متهم کرد که می‌خواهد با به دست گرفتن کنترل جزیره دموکراتیک تایوان، راه طالبان را دنبال کند و
یک جنگنده F-16V ساخت آمریکا با تسلیحات خود در حین تمرین در پایگاه نظامی در چیایی، جنوب تایوان، در 15ژانویه2020 به‌نمایش گذاشته می‌شود. (Sam Yeh/AFP via Getty Images)

وزیر امور خارجه تایوان در ۲۱ اوت پکن را متهم کرد که می‌خواهد با به دست گرفتن کنترل جزیره دموکراتیک تایوان، راه طالبان را دنبال کند و گفت که این جزیره تمایلی به فرمانروایی کمونیستی ندارد.

سقوط سریع افغانستان به دست طالبان چند هفته قبل از خروج برنامه‌ریزی شده نیروهای آمریکایی، این بحث را برانگیخته است که آیا تایوان در صورت حمله چین به سرنوشت مشابهی دچار خواهد شد یا خیر. در همین حال، رسانه‌های دولتی چین نیز از این فرصت استفاده کرده و واشنگتن را به عنوان یک متحد غیرقابل اعتماد معرفی، و روایت‌هایی مانند «افغانستان امروز، فردا تایوان» را منتشر کرده‌اند

رژیم کمونیستی در چین، که تایوان را به عنوان بخشی از قلمرو خود می‌داند، با وجود اینکه این منطقه به‌عنوان یک کشور مستقل و متمایز اداره می‌شود، تهدید کرده است که با استفاده از زور این جزیره را به تسخیر خود در می‌آورد.

پس از آنکه وزارت خارجه ایالات متحده بار دیگر از پکن خواست تا فشار بر تایوان را متوقف کند، جوزف وو، وزیر امور خارجه جزیره دموکراتیک تایوان در توییتر از ایالات متحده برای «حمایت از خواسته‌ها و منافع مردم تایوان» تشکر کرد.

وو گفت: «این‌ خواسته‌ها شامل دموکراسی و خلاصی از شر کمونیسم، اقتدارگرایی و جنایات علیه بشریت است.»

او نوشت: «چین رویای تقلید از طالبان را دارد، اما اجازه دهید صریح بگویم: ما اراده و وسایلی برای دفاع از خود داریم.»

در سال گذشته، پکن تجاوز نظامی و لفاظی خود را نسبت به تایوان افزایش داده است. مانورهای نظامی چین در نزدیکی این جزیره در ماه‌های اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، در حالی که دیپلمات‌های چینی و رسانه‌های دولتی بارها تهدیدهای آشکاری را علیه این جزیره انجام داده‌اند.

در اوایل این هفته با سقوط افغانستان به دست طالبان، جنگنده‌ها، هواپیماهای ضد زیردریایی و کشتی‌های نظامی حزب کمونیست چین، مانورهای تهاجمی را در چندین مکان در نزدیکی تایوان انجام دادند و ارتش چین این اقدام را پاسخی مستقیم به «تحریکات» ایالات متحده و تایوان توصیف کرد.

هوآ چون‌یینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز جمعه بار دیگر ادعای رژیم چین در مورد تایوان را خط قرمزی دانست که هیچ کشوری نمی‌تواند از آن عبور کند.

او در یک نشست خبری گفت: «چین باید و دوباره متحد خواهد شد.»

در واکنش به تهدیدهای پکن، کاخ سفید بر حمایت خود از این جزیره دموکراتیک تأکید کرد. در اوایل سال جاری، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی گفت که تعهد ایالات متحده به تایوان «مثل همیشه پایدار و قوی باقی می‌ماند.»

یان ایستون  مدیر ارشد اندیشکده موسسه پروژه ۲۰۴۹ واقع در ویرجینیا، معتقد است که ایالات متحده به سادگی تایوان را کنار نمی‌گذارد.

او گفت که برخلاف افغانستان، تایوان یکی از نگرانی‌های «درجه یک» ایالات متحده است. «برای ایالات متحده بسیار مهم است که تایوان به عنوان یک دموکراسی آزاد و باز به بقا و پیشرفت خود ادامه دهد.»

او از ایالات متحده و دیگر دولت‌های دموکراتیک خواست تا خود را برای روزی که «ممکن است مجبور شوند از تایوان دفاع کنند و در کنار ارتش تایوان بجنگند» آماده شوند.

تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان در مواجهه با فشارهای چین، توجه خود را به تقویت توانایی‌های دفاعی جزیره جلب کرده است.

او در سخنرانی روز چهارشنبه خود در جمع اعضای حزب مترقی دموکراتیک خود که بعداً در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت، گفت: «تنها گزینه تایوان این است که خودمان را قوی‌تر و متحدتر کنیم، با عزمی قو‌ی‌تر از خود دفاع کنیم.»

تسای گفت: «این برای ما یک گزینه نیست که خود هیچ اقدامی انجام ندهیم و فقط به حمایت دیگران وابسته باشیم.»

مطالب دیگر:

سناتور لیندزی گراهام: اگر آمریکا شهروندان و متحدان خود را در افغانستان رها کند، بایدن مستحق استیضاح است

ناتو: بیش از ۱۸هزار نفر از طریق فرودگاه کابل خارج شده‌اند

رژیم چین هفتاد سال پس از تسخیر تبت، از ساکنانش خواست حاکمیت کمونیست را بپذیرند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی