Search
Asset 2

مشاور سابق امنیت ملی: چین پس از سرکوب هنگ‌کنگ و شین جیانگ، حالا تایوان را «جایزه بزرگ بعدی» خود می‌داند

تایوان مشاور سابق امنیت ملی: چین پس از سرکوب هنگ‌کنگ و شین جیانگ، حالا تایوان را «جایزه بزرگ بعدی» خود می‌داند «شی جین پینگ» رهبر چین، پس
مک‌مستر، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا (Alex Wong/Getty Images)

 طبق گفته‌های مک‌مستر، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، وجود تهدیدات حمله نظامی به تایوان از سوی چین، باعث شده این جزیره به محلی مهم و حادثه‌خیز تبدیل شود که هر لحظه می‌تواند منجر به یک «جنگ تمام عیار» شود.

 مک‌مستر روز ۲ مارس در جلسه «کمیته خدمات تسلیحاتی سنا» گفت که «شی جین پینگ» رهبر چین، پس از وضع قوانین ظالمانه مربوط به امنیت ملی در هنگ‌کنگ، به راه انداختن کارزار نسل کشی علیه مسلمانان منطقه شین‌جیانگ و همچنین، استحکام بخشیدن به سلطه خود در درون مرزهایش، حال تایوان را «جایزه بزرگ بعدی» خود می‌بیند.

به گفته این مقام سابق، شی جین پینگ معتقد است حمله به تایوان، فرصتی مهم تلقی می‌شود که به سرعت در حال از دست رفتن است. مک‌مستر گفت: «او قصد دارد تا چین را مجددا به وسعت سابق خود برگرداند.»

کشور تایوان بیش از ۷۰ سال است که توسط دولتی مستقل و متمایز از چین اداره می‌شود اما با این حال، حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) همچنان این جزیره را بخشی از خاک خود قلمداد می‌کند. چین قصد دارد تا این جزیره را مجددا پس بگیرد. حتی اگر برای رسیدن به این مقصود، نیاز باشد از قدرت و نیروی نظامی خود استفاده کند.

رژیم چین در ماه‌های اخیر، لحن سخنرانی‌های خود در مورد تایوان را تشدید و فشار نظامی زیادی به این جزیره وارد کرده است.

در اولین آخرهفته از آغاز دوران ریاست جمهوری جو بایدن، چین قدرت خود را در منطقه دفاع هوایی تایوان به نمایش گذاشت. در روز ۲۳ ژانویه، ۱۳ جنگنده نظامی بر آب‌های جنوب غربی تایوان پرواز کردند. فردای آن روز نمایش قدرت مشابهی با ۱۵ جنگنده نظامی بطور مجدد اتفاق افتاد.  چند روز پس از وقوع اتفاقات مذکور، مقامات چین صراحتا به این جزیره خودگردان هشدار دادند: «استقلال یعنی جنگ.»

براساس گفته‌های مک‌مستر، اتمام مسابقات المپیک زمستانی پکن و پایان سال ۲۰۲۲ میلادی، «بزرگترین خطر» پیش روی تایوان است.

او گفت که رژیم چین در حال حاضر مشغول تجهیز نظامی دریای جنوب چین است تا بواسطه آن مانعی ایجاد کند که در صورت وقوع حمله، نزدیک شدن به پدافندهای دفاعی تایوان برای ما «به شدت گران» تمام شود.

پکن سالهاست که بطور تدریجی مشغول ساختن پایگاه نظامی بر روی آبسنگ‌ها و جزایر مصنوعی، در مسیرهای آبی مورد مناقشه است.

این مشاور سابق امنیت ملی توصیه کرد که ایالات متحده حضور نظامی خود در دور تا دور تایوان و دریای جنوبی چین را حفظ کند تا فرصت استفاده از مناطق مذکور، از ارتش چین سلب شود.

او همچنین گفت که ایالات متحده میبایست جهت مقابله با حمله احتمالی از سوی چین، تایوان را در زمینه دفاعی یاری و تقویت کند.

طبق قوانین فدرال این کشور، ایالات متحده موظف است جهت تقویت قدرت دفاعی تایوان، تجهیزات نظامی مورد نیاز این کشور را تامین کند. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، فروش تسلیحات نظامی از آمریکا به تایوان افزایش یافت و دولت آمریکا فروش تسلیحات نظامی به ارزش بیش از ۱۵ میلیارد دلار برای این کشور را تائید کرد.

مک‌مستر گفت: «وقوع جنگ احتمالی میان آمریکا و چین بر سر تایوان، برای طرفین هزینه بسیار گزافی خواهد داشت.»

او همچنین افزود: « از نظر من، با توجه به توانایی‌ها و قابلیت‌های نظامی که آمریکا و تایوان بطور مشترک در اختیار دارند، در صورتی که آمریکا بخواهد به یاری تایوان بشتابد، ارتش چین متحمل تلفات بسیار زیادی خواهد شد.»

مطالب دیگر:

شاهدی، روند برداشت اجباری اعضای بدن در چین را افشا کرد

تدکروز: دولت بایدن فشار روی چین را کاهش داده است

ترامپ: اگر سال ۲۰۲۴ کاندیدا شوم، بعید است شخص دیگری بتواند برنده شود

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی