Search
Asset 2

تجلیل از نبرد روزنامه‌نگاران / گرامیداشت روز جهانی آزادی مطبوعات

(Britta Pedersen/AFP/Getty Images)
(Britta Pedersen/AFP/Getty Images)

روز سه‌شنبه، ‌سوم ماه می مصادف بود با روز جهانی آزادی مطبوعات. مطبوعات را رکن چهارم دموکراسی خوانده‌اند و در آستانه این روز ، گزارش‌گران بدون مرز (RSF) و شهرداری پاریس همایش «نبرد روزنامه‌نگاری» را در تجلیل از «قهرمانان آزادی اطلاع رسانی» برگزار کردند. در این همایش با اشاره به تلاش روزنامه‌نگاران از روشنگری‌های سندهای پاناما تا مقاومت روزنامه‌نگاران در کشورهای مختلف جهان، چشم اندازی از نبرد معاصر روزنامه‌نگاری ترسیم شد.

طی این همایش شهردار پاریس جوایزی را به چهار روزنامه‌نگار  از نقاط مختلف جهان اهدا کرد. لطف‌الله نجفی‌زاده، مسئول طلوع‌نیوز افغانستان،‌ نرگس محمدی، روزنامه‌نگار ایرانی، جان دوندار، مدیر روزنامه جمهوریت ترکیه و آنتوان کابوره، مدیر هفته‌نامه واکو در کشور بروندی روزنامه‌نگارانی بودند که مستحق دریافت این جوایز شدند.

جایزه‌ای که به لطف‌اله نجفی‌زاده اعطا شد به دلیل تلاش‌های طلوع نیوز در انعکاس واقعیت‌های افغانستان اعطا شد. سال گذشته در خونین ترین حمله به خبرنگاران افغان، طالبان به کارمندان گروه رسانه‌ای موبی که طلوع‌نیوز از زیر مجموعه‌های آن است، حمله کردند و در نتیجه هفت کارمند این گروه کشته و ۲۵ نفر دیگر زخمی شدند.

گزارش‌گران بدون مرز از سال ۲۰٠٢ رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات را منتشر می کند و در گزارش سالانه اخیر خود نسبت به بدتر شدن وضعیت آزادی رسانه‌ها در جهان هشدار داده است.

همچنین هر سال در این روز جایزه‌ای از سوی یونسکو به نام جایزه «گیلرمو کانو» به یکی از اشخاص، سازمان‌ها یا موسسات غیردولتی که در راه دفاع از آزادی رسانه‌های خبری در سراسر دنیا تلاش کرده‌اند، اختصاص می‌یابد.

سوم ماه می امسال با دویست و پنجاهمین سالگرد نخستین قانون آزادی اطلاعات نیز مصادف بود. که سوئد و فنلاند را پوشش می‌داد. امسال، جایزه آزادی جهانی مطبوعات یونسکو، به خانم خدیجه اسماعیلووا روزنامه نگاری از جمهوری آذربایجان اهدا شد. گفته می‌شود گزارش‌های وی درباره فساد خاندان الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، موجب خشم حاکمیت آذربایجان و بازداشت اسماعیلووا گردید. اسماعیلوا در دسامبر ۲۰۱۴ ، به هفت سال و نیم زندان محکوم شد. در سال ۲۰۱۱ جایزه گیلرمو کانو به احمد زیدآبادی روزنامه نگار ایرانی تعلق گرفت.

این جایزه که با نام «گیلرمو کانو ایسازا» روزنامه‌نگار کلمبیایی عجین شده است، از سال ۱۹۹۷ زیر نظر یونسکو و با رای هیات داوران، متشکل از ۱۴ روزنامه‌نگار حرفه‌ای مستقل اعطا می‌شود. گیلرمو روزنامه‌نگاری بود که در سال ۱۹۸۶ روبه‌روی دفتر روزنامه‌اش در شهر بوگوتا پایتخت کلمبیا ترور شد. وی علیه کارتل‌های مواد مخدر فعالیت می‌کرد.

خدیجه اسماعیلووا که جایزه یونسکو  را از آن خود کرد، روز پانزدهم آوریل نیز موفق شد جایزه سالانه انجمن قلم آمریکا موسوم به «پن» را از آن خود کند. این جایزه ویژه با عنوان «جایزه باربارا گلدسمیت برای آزادی نگارش» هر سال به نویسندگانی که به خاطر دفاع از آزادی بیان زندانی شده‌اند، اعطا می‌شود.

اخبار بیشتر

1 دیدگاه دربارهٔ «تجلیل از نبرد روزنامه‌نگاران / گرامیداشت روز جهانی آزادی مطبوعات»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی