Asset 2

رژیم چین می‌گوید به تحریم‌های غرب علیه روسیه نمی‌پیوندد

تحریم‌های دو کشور در سال‌های اخیر روابط نزدیک‌تری را شکل داده‌اند و مجموع تجارت دوجانبه در سال گذشته به رکورد ۱۴۶.۹ میلیارد دلار رسید که
(Vyacheslav Oseledko/AFP via Getty Images)

گوئو شوچینگ، رئیس بانک و کمیسیون تنظیم مقررات بیمه چین در ۲ مارس گفت که پکن در تحریم‌های غرب علیه روسیه شرکت نمی‌کند و با چنین اقدامات یکجانبه‌ای مخالف است.

او گفت: «تا جایی که به تحریم‌های مالی مربوط می‌شود، ما آن‌ها را تأیید نمی‌کنیم، به‌ویژه تحریم‌هایی که به‌صورت یک‌جانبه راه‌اندازی شده‌اند، زیرا تأثیرات خوبی ندارند و مبنای قانونی زیادی ندارند.»

او در یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «ما به چنین تحریم‌هایی نخواهیم پیوست و مبادلات تجاری و مالی عادی با طرف‌های مربوطه را ادامه خواهیم داد.»

به گفته مقامات بازرگانی چین، چین برای ۱۲ سال بزرگترین شریک تجاری روسیه باقی مانده است.

دو کشور در سال‌های اخیر روابط نزدیک‌تری را شکل داده‌اند و مجموع تجارت دوجانبه در سال گذشته به رکورد ۱۴۶.۹ میلیارد دلار رسید که نشان دهنده جهش ۳۵.۹ درصدی نسبت به سال قبل است. شی جین پینگ، رهبر چین، در نشستی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اوایل فوریه ابراز امیدواری کرد که این هدف را تا ۲۵۰ میلیارد دلار ظرف دو سال افزایش دهد.

گوئو گفت که تحریم‌های غرب علیه روسیه چه در حال حاضر و چه در آینده کمترین تأثیر را بر اقتصاد چین خواهد داشت.

ایالات متحده و متحدانش در اروپا و جاهای دیگر از تحریم‌های متعددی علیه مسکو خبر داده‌اند، از جمله ممنوعیت برخی از بانک‌های بزرگ روسیه از سیستم پرداخت جهانی سوئیفت و محدود کردن دسترسی بانک مرکزی این کشور به ۶۴۰ میلیارد دلار ذخایر ارز خارجی.

روبل روسیه از زمان آغاز تحریم‌ها سقوط کرده است و بانک بزرگ روسیه اکنون تقریباً تمام بازارهای اروپا را تحت فشار شدید ترک می‌کند.

چین تنها کشور بزرگی است که از محکوم کردن علنی حمله مسکو به اوکراین اجتناب کرده است و پیوسته از توصیف این اقدام به عنوان تهاجم خودداری کرده است.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی در روز چهارشنبه گفت که پکن «قاطعانه با همه تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه مخالف است» – موضعی که رژیم چین در مورد افغانستان، ونزوئلا و ایران اتخاذ کرده است – و تاکید کرد که به اعتقاد او آنها «هیچ‌گاه اساساً برای حل این مشکل موثر نیستند.»

او گفت: «ما از طرف‌های مربوطه می‌خواهیم در رسیدگی به موضوع اوکراین و روابط با روسیه به حقوق و منافع مشروع چین و سایر طرف‌ها لطمه نزنند.»

به نشانه این که حزب کمونیست چین ممکن است در تلاش برای راضی کردن هر دو طرف باشد، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در روز اول مارس با همتای اوکراینی خود، دیمیترو کولبا تماس گرفت، که طی آن کولبا از چین درخواست کرد که به عنوان یک میانجی عمل کند تا روسیه تجاوزات خود را متوقف کند. .

وانگ در پاسخ به درخواست کولهبا مبنی بر اینکه پکن به‌عنوان یک میانجی عمل کند، تاکید کرد که چین از «همه تلاش‌های سازنده بین‌المللی که منجر به حل‌وفصل سیاسی می‌شود» حمایت می‌کند.

مطالب دیگر:

هشدار وزیر خارجه روسیه: جنگ جهانی سوم «هسته‌ای» خواهد بود

دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین قرار است امروز آغاز شود

بزرگ‌تر شدن کاروان کامیون‌داران آمریکا با گذر از طول این کشور

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی