بسیاری از کشورها بهخاطر دروغپراکنی حزب کمونیست چین (حکچ) و تبدیل کردن اپیدمی ویروس کرونا به یک پاندمی جهانی که دهها میلیون نفر را آلوده کرده است، اقداماتی علیه رژیم چین انجام دادهاند.
برای مثال ادارۀ خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده (USCIS) در ۲اکتبر خطمشیی درخصوص تمرکز بر عدم پذیرش اقدامکنندگانی که اعضای کمونیست و یا هر حزب دیکتاتوری دیگر باشند، صادر کرد. انگلستان و ژاپن و کشورهای دیگر نیز قصد دارند اقدامات مشابهی انجام دهند.
ممنوعیت ورود اعضای حزب کمونیست چین و لیگ جوانان به ایالات متحده
در این کتابچۀ خطمشی توضیح داده شده است: «مبنای عدمپذیرش مهاجر با عضویت در حزب کمونیست یا هر حزب دیکتاتوری دیگر یا وابستگیاش به آنها بخشی از مجموعه وسیعتری از قوانین است که کنگره برای رسیدگی به تهدیدها برای ایمنی و امنیت ایالات متحده وضع کرد. هدف اصلی آن محافظت از ایالات متحده در برابر فعالیتهای غیرآمریکایی و خرابکارانهای بود که تهدیدی برای امنیت ملی تلقی میشدند.»
وکیل مهاجرتی، گری چودورو، گفت که محروم کردن اعضای سازمانهای کمونیستی در راستای ارزشهای آمریکایی است و آن صراحتاً در قانون امنیت داخلی ۱۹۵۰ آمده است. او در مقالهای دربارۀ قانون و مرزها باعنوان «بهروزآوری کتابچۀ خطمشی ادارۀ خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده درخصوص عضویت مهاجر در حزب کمونیست» گفت که حزب کمونیست چین با نفوذ در اقصی نقاط زندگی تمام شهروندان، قدرتش را حفظ میکند.
او در ادامه گفت: «حزب کمونیست چین در اقصی نقاط جامعه نفوذ و با مهارت هر فعالیتی را کنترل میکند. حکومت چین شعبههایی در داخل تمام سازمانهای مدیریتی دولتی و همچنین در تمام سطوح سازمانهای بزرگ دارد. حزب کمونیست چین حتی در داخل شرکتهای دولتی و خصوصی شعبه دارد.» او افزود که حتی مردم عادی بدون هیچ هدف سیاسی نیز ممکن است در حزب یا سازمانهای وابسته به آن درگیر باشند.
گزارش شده است که چین درحال حاضر ۹۲میلیون عضو حزب کمونیست چین و ۸۰میلیون عضو فعال لیگ جوانان، سازمان جوانان حکچ، دارد. اگر ارتش اینترنتی طرفدار حکچ را اضافه کنیم، حدود ۲۰۰میلیون نفر میتوانند از ورود به ایالات متحده منع شوند.
دیگر پناهگاه امنی برای ناقضان حقوق بشر وجود ندارد
همانطور که انتظار میرفت، این بهروزرسانی کتابچۀ خطمشی ادارۀ خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده، باعث ایجاد بحث شدیدی در چین شد.
هوا چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجۀ چین، گفت که او با مشاهدۀ بهروزرسانی خطمشی ادارۀ خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده «ناراحت» شده است. کاربران اینترنتی با طعنه به اظهاراتش پاسخ دادند.
یکی از آنها نوشت: «شما [مقامات حکچ] همیشه ایالات متحده را بهعنوان مکانی بد ترسیم میکنید. از چه زمانی محدودیت سفر به آنجا چیز بدی شده است؟»
یکی دیگر نوشت: «تعجبی نیست که هوا از این موضوع ناامید شده است. او یک خانۀ مجلل در ایالات متحده خریده است ودخترش نیز آنجا تحصیل میکند!»
این اظهارات حقیقت دارند. این موضوعی عمومی برای مقامات حکچ است که باوجود اینکه تمام عمرشان ارزشهای غربی را مورد انتقاد قرار دادهاند و از خط و مشی حزب دفاع کردهاند، برای اقامت به ایالات متحده بروند. این شامل بسیاری از عاملان نقض حقوق بشر میشود.
سیما نان، دانشجوی طرفدار رژیم کمونیستی چین، مقالات بسیاری در بدنام کردن فالون گونگ، یک تمرین مدیتیشن براساس اصول حقیقت، نیکخواهی، بردباری، نوشته است. از زمانی که رژیم کمونیستی چین آزار و شکنجۀ فالون گونگ را در سال۱۹۹۹ آغاز کرد، سیما شدیداً در شستشوی مغزی تمرینکنندگان محبوس در چین دخیل بوده است.
در این مدت او بهطور خستگیناپذیری به ایالات متحده حمله کرده تا از اصول حزب پیروی کند. در ۲۰ژانویه۲۰۱۲، او این مطلب را در صفحۀ رسانۀ اجتماعی وِیبو نوشت: «ایالات متحده دشمن تمام دنیا است… از تمام کشورها بهرهبرداری میکند… مانند یک غدۀ بسیار بزرگ. همه ایالات متحده را زیرسؤال میبرند.»
اما همان روز سوار هواپیما به مقصد ایالات متحده شد تا سال نوی چینی را با خانوادهاش که آنجا زندگی میکنند، سپری کند. پس از اینکه هواپیما بهزمین نشست، برخی از چینیهایی که داخل هواپیما بودند او را شناختند و از او پرسیدند که چرا به این مکان که یک «غدۀ بسیار بزرگ» و «دشمن تمام جهان» است، آمده است.
سیما پاسخ داد: «تضاد با ایالات متحده شغل من است درحالیکه آمدن به اینجا زندگی من است.»
فقط او نیست. در سال۱۹۸۹، یوآن مو، سخنگوی شورای دولتی، بارها بهطور آشکار دروغ گفت و ادعا کرد که هیچ کسی در کشتار میدان تیانآنمن کشته نشده است. همچنین با اظهارات بسیاری به ایالات متحده حمله کرد و از مردم چین خواست که از خط و مشی حزب پیروی کنند. اما بعد از آن دخترش به ایالات متحده رفت و یوآن نیز بعد از بازنشستگی به آنجا رفت.
موارد بسیاری از این نوع وجود دارد. در سال۲۰۱۰، یک استاد دانشگاه در مدرسۀ مرکزی حزب در چین دریافت که یک میلیون و ۱۸۰هزار نفر از مقامات رژیم کمونیستی چین همسران و فرزندانشان را به خارج از کشور فرستادهاند. در سال۲۰۱۲، دونگشیانگ، مجلهای در هنگ کنگ، اطلاعات داخلی از مسئولان حکومت چین به دست آورد مبنی براینکه اعضای خانوادۀ ۹۰درصد از اعضای کمیتۀ مرکزی حکچ به خارج از کشور مهاجرت کردهاند.
اقدامات سایر کشورها
علاوهبر ایالات متحده، سایر کشورها سیاستهای تأیید ویزا برای اعضای حزب کمونیست چین را سخت کردهاند. براساس مجلۀ تایمز، ادارۀ امور خارجه، رفاه عمومی و توسعۀ انگلستان در ۱اکتبر اعلام کرد که بهخاطر نگرانیهای مرتبط با سرقت مالکیت معنوی، کنترل امنیتی برای اقدامکنندگان روادید از خارج کشور را که قصد تحصیل در موضوعاتی مرتبط با امنیت ملی دارند، افزایش خواهد داد.
انجمن هنری جکسون، اندیشکدۀ سیاست در لندن، در همان روز گزارشی با عنوان «تخلیۀ مغز: انگلستان، چین و پرسش سرقت مالکیت معنوی» منتشر کرد. در این گزارش آمده است که صدها دانشمند از چین در حوزههای تحقیقاتی مرتبط با دانش مؤثر برای ایجاد سلاحهای کشتار جمعی مطالعه میکردند.
از ژاپن نیز گزارش شده است که این کشور بهمنظور مهار فعالیتهای جاسوسی چین در این کشور، بررسی درخواستهای ویزای دانشجویان خارجی و محققان را افزایش داده است. روزنامۀ ژاپنی یومیوری شیمبون در اوایل اکتبر گزارش کرد که دولت ژاپن بهمنظور جلوگیری از مداخلۀ خارجی و سرقت فناوری توسط دانشجویان خارجی و محققان دانشگاهی بهویژه از چین، قصد دارد سال آینده الزامات سختتری برای روادید وضع کند.
علاوهبراین، سازمان امنیت ملی ژاپن و تعدادی از وزارتخانهها، سابقۀ درخواستکنندگان ویزا را شدیدتر کنترل خواهند کرد و اطلاعات افراد مظنون را در سیستمی با سایر سازمانهای دولتی، ازجمله مقامات دیپلماتیک خارج از کشور، بهاشتراک میگذارند. همچنین وزارت امور خارجۀ ژاپن بودجۀ ۲میلیون و ۸۰۰هزار دلاری برای اقدامات مرتبط با بازرسیهای دقیقتر در سال مالی آینده درخواست کرده است.
بنا به گزارش یومیوری شیمبون، پس از اعمال این تغییرات، ژاپن به کشورهایی مانند ایالات متحده و استرالیا خواهد پیوست که با سرقت مالکیت معنوی حزب کمونیست چین مقابله میکنند.
رهبران اتحادیۀ اروپا نیز نگرانیهایی دربارۀ حزب کمونیست چین ابراز کردهاند. براساس گزارش مجلۀ بارون در ۲اکتبر، رهبران اتحادیۀ اروپا نشست ویژهای را در ۱۶نوامبر برای «بحث برسر روابط پیچیدۀ اروپا با چین» برنامهریزی کردهاند. این نشست بدون چین برگزار خواهد شد و نگرانیهای فزاینده بر سر نقض حقوق بشر پکن و بکارگیری تجارت ناعادلانه را مورد بحث قرار خواهد داد.
نوشته: مینگهویی
مطالب دیگر:
راه ابریشم، از شکوه باستان تا زوال امروزی
آخر زمان و ماهیت مکتب پیشرفتگرایی
شیوع بیماری تب مالت در چین به واسطه مزارع و دامها
متخصص امور سیاسی: ایالات متحده باید در کنار گروههای مانند فالون گونگ بایستد